Reklama

Reklama

Columbo - Série 10 (1990) (série)


Není čas na umírání (S10E05)

(epizoda)
  • USA No Time to Die (více)

Obsahy(1)

Poručík Columbo je hostem na svatbě svého synovce Andyho Parmy, který je také u policie. Bere si dceru bohatého podnikatele Melissu Hayesovou. Novomanželé před půlnocí odejdou do svého hotelového pokoje, avšak zatímco Andy je v koupelně, Melissa záhadně zmizí. Rychle vyjde najevo, že nejde o svatební tradici s unesením nevěsty, nýbrž o skutečný únos. Zalarmovaní policisté marně čekají na telefonát s žádostí o výkupné. Z toho lze usoudit jen jediné: Melissy se zmocnil psychicky vyšinutý maniak. A tak začíná horečnaté pátrání: výslechy možných svědků, zkoumání čerstvě vyvolaných svatebních fotografií… (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida. Někdo přijde se snahou o oživení v zaběhnutém řádu, o změnu, a hned je z toho poprask. A to jen z principu, protože změny lidé rádi zkrátka nemají. Což je v tomto případu velká škoda, jelikož Columbo je zde jiný, avšak nikoli horší. Pouze ukazuje svou odlišnou tvář. Jde o osobní záležitost, v takových případech se každý detektiv chová jinak, přímočařeji. Není tady čas na zdlouhavé otázky a hraní si s hlavním podezřelým, je třeba jednat rychle a rázně. A Columbo je přesvědčivý i v této rovině, to mi nikdo nevymluví. Nejsem si tím jist natolik, abych to vepsal do zajímavostí, leč mám ten dojem, že jde o jediný díl série, ve kterém oběť nezemře, a ve kterém je možné spatřit poručíka Columba se zbraní v ruce připravenou k výstřelu. I když... Držel ji jako leklou rybu, takže by i důchodkyně s válečkem na těsto byla bývala rychlejší. :-) Velká pochvala ode mě náleží logickému postupu při vyšetřování, což je zásluha především scénáře. Columbo tentokráte dostal více prostoru a dokázal, že jej umí využít. S čím bych byl ochoten souhlasit, a co podle mě škodí tomuto dílu, je hlavní záporák. Postrádá charizma a nepůsobí nikterak obzvláště vyšinutě. A to by asi měl, že? ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě se v tomto dílu tvůrci pokusili o úplně nový styl, u kterého oceňuji snahu, ale s přibývajícím časem absolutně nevyšel. Na začátku Culumbo předvede perfektní tanečky a zápletka nestartuje klasickým seznámením se zločincem a jeho plánů. Od začátku jde o únos a chabý pokus se vyrovnat slavným thrillerům ala Mlčení jehňátek. Zločinec není za celou dobu konfrontován s Columbem, což byla největší devíza tohoto seriálu a je to maniak, který jedná nahodile a dementně. Především pátrání po unesené dívce je nudné, bez chytrých dedukcí. Tímto směrem určitě né, pánové. Asi doposud nejslabší díl......5/10 ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro Columba skutečně netypická poloha, ale ne nesmyslná. Nepotřebuje si hrát na blbečka, protože nemluví s vrahem, je to ostřílený profík, který přesně ví co a jak je potřeba udělat. Pro mě rozhodně zajímavé zpestření klasického tématu, navíc téměř bez výraznějších logických zaškobrtnutí. Celé vyšetřování je opět skládačkou mnoha detailů, ale tentokrát zase trochu jinak. Chytře vymyšleno a dobře natočeno. Jediným drobným faux pas je představa, že by šlo z negativu fotky vytáhnout nápis na prstenu. Tohle mohli vymyslet trošku jinak a bylo by to logicky bezchybné. Herecky opět brilantní. Možná bych v tomhle případě ještě trochu důrazněji stříhal. Celkový dojem: 70% ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cast ma sympaticky zaciatok s tanecnym cislom porucika. Svadba vsak na moj vkus skoncila dost skoro. U nas sa vtedy len party zacina. Je to jedna z tych nestandartnych casti, ktora cely serial osviezi. Porucik bol asi prvy krat razny bez zbytocnych odbiehaciek. Islo o nevestu jeho synovca, takze mozno preto bol horlivejsi ako inokedy. Bolo to zaujimave, vidiet Colomba v takejto polohe, no verim, ze sa neskor vratime k standartnemu priebehu deja/ vysetrovania. Najviac mi ale vadilo, ze porucik nebol v konfrontacii so zaporakom. Inak bolo vsetko ok, aj to timove vysetrovanie. No kvoli absencii toho standartneho suboja to musim oznacit za jeden z tych slabsich dielov. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrozná škoda... že více dílů nebylo jako tenhle. Columbo se tady musí skutečně namáhat a projít velké množství podezřelých, než dojde na toho správného, což mi sedí daleko víc, než když hned od začátku ví kdo a jak. Spolu s tím zmizely i ty jeho otravné manýry a nepřímá arogance ("ne, já už vím, jak to bylo a naprosto nic mě nedonutí byť jen na vteřinu uvážit, že existuje i jiná možnost" - tenhle dojem z něj mám skoro pořád a dost mě tím vytáčí). Jen ta linie s osvobozováním Melissy poněkud drhla (použij tu židli, zatraceně!), důkaz s fotkou je předzvěst budoucích čachrů s fotkami v moderních kriminálkách (tohle se vlastně objevilo už ve starých dílech), ale jinak dobrý. Záporák byl slušný cvok a Daniel Davis byl pěkná vedlejší postavička. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Jedna z mála epizod, kde u sebe Columbo nosí zbraň. (ČSFD)

Reklama

Reklama