Reklama

Reklama

Slavný fotograf Paul Galesko miluje svou asistentku Lornu, avšak žije pod vlivem věčně sekýrující manželky Frances. Aby se vrátil ke svobodnému životu, připraví rafinovanou vraždu – manželku unese a zavraždí, přičemž nastrojí stopy tak, aby vedly k jeho novému asistentovi, čerstvě propuštěnému trestanci. Jednou z oněch stop je i fotografie unesené Frances, na které jsou vidět hodiny s časem pořízení snímku. Tento důkaz o Paulově nevině však obstojí jen do chvíle, kdy se poručík Columbo poučí o některých fotografických fintách... (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdysi byvaly doby, kdy autori dokazaly vymyslet poradny scenar, kdyz divak musel u televize premyslet, aby nevypadl z deje. Zatim jsem moc dilu nevidel, takze nemuzu srovnat, ale po tomhle paradnim dile jiste dalsi shlednu. Skvele zahrany vrah (i kdyz tu vrazdu jeho semetriky bych jeste pochopil) doplati na svoji deformaci povolanim. Poruciku, vy pracujete v prestrojeni ! 85% ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Byl jste svědkem toho, co udělal?“ ,,Ano, poručíku.“ Rozhodně se jedná o zatím nejlepší díl Columba, co jsem viděl. V tomto díle dostává poručík pořádnou sodu, nejdříve od altruismem překypující jeptišky, později od pedantního učitele autoškoly. Vše, co dělá Columba charakteristickým je zde prostě dovedeno do dokonalosti. Vražda, která má sice od začátku své mouchy je usvědčena naprosto dokonale. Záporák je charismatický a přesvědčivý, škoda jen, že ho poručík nedohání k šílenství jako jiné ze svých obětí. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vy pracujete v přestrojení, poručíku. Zastřelit svázánou ženu? I takový může být vrah v tomto seriálu... Jeden z úplných top dílů, kde nechybí skvělý záporák v podání Dicka Van Dykea (výborně ho dabuje Ladislav Frej), zajímavě provedený zločin a hlavně vynikající závěrečné usvědčení vraha, jenž se chytí do dobře připravené pasti, kterou mu poručík nachystal. Navíc je zde ona legendární jízda autem, kdy Columbo veze dopravního inspektora, kterého tím vyděsí k smrti. Klasika. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tejto epizóde je perfektná, vtipná scéna na ktorú len tak nezabudnem. Inšpektora Columba zavedie vyšetrovanie prípadu do cirkvou spravovaného charitného domu. Hneď po príchode ho milosrdné sestry nakŕmia a dokonca mu chcú vymeniť jeho dokrčený baloňák za nový kabát z dobročinnej zbierky. Vďaka jeho dlhodobej nedostatočnej starotlivosti o svoj image ho totiž považujú za bezdomovca, chudáka z ulice. To ma fakt úprimne rozosmialo. A tak isto aj jazda s inštruktorom z autoškoly na starom Columbovom Peugeote je hodne zábavná. Výborná čast, v ktorej poručík los angeleskej polície musí usvedčiť profesionálneho, úspešneho fotografa z vraždy manželky. **** ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určite jeden z tých lepších dielov o poručíkovi Colombovi. Nechýbajú vtipné scénky (príchod poručíka do charitného domu kde si ho sestra pomýli s bezdomovcom, príchod poručíka so svojím autom na vrakovisko, kde mu oznámia, že dnes je zatvorené, otázka ohľadom fotky kokeršpaniela pre poručíkovho zamilovaného psa, či jazda s inštruktorom autoškoly na nespoľahlivom Peugeote). S vrahom sa dá tentokrát sympatizovať, no jeho navonok dobre premyslený plán má svoje trhliny. A poručík ako to býva u neho dobrým zvykom robí zo seba hlupáka aby vraha nachytal na tom, v čom sa dokonale vyzná. "Tak mě napadlo, že by ste tam zaskočil a udělal pár fotek z oslavy. Já nikam nezaskakuju poručíku."..."Takže vy pracujete v přestrojení. Ste moc dobrý detektiv." ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • V době natáčení byl Dick Van Dyke mluvčím kamer Kodak Instamatic (film o velikosti 110) v řadě televizních a tiskových reklam. (Epistemolog)

Reklama

Reklama