Reklama

Reklama

Povídky ze záhrobí: Rytíř Démon

  • USA Demon Knight (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bojovník hájící barvy dobra tentokrát nevypadá jako chrabrý rytíř s tváří anděla. Spíš jako špinavý, zarostlý, unavený štvanec. K jeho dalšímu nerovnému střetnutí se zlem dochází ve zchátralém motelu a nedobrovolnými účastníky se stávají všichni jeho obyvatelé, tvořící téměř tradiční vzorek americké obyvatelstva. Poněkud prázdná krasavice a její samolibý, patřičně podlý a zbabělý milenec, který zkazí co může, rázná majitelka motelu, starý ochlasta, malá holčička, dobrácký polda, křehká černá dívka, pracující v motelu jako uklízečka. Ani jeden z nich zpočátku netuší, kdo z obou nových příchozích mluví pravdu a hájí barvy dobra. Pozice se však velmi rychle vyjasní stejně jako předmět, o který se hraje. Vzácný flakón s posvěcenou krví, který je klíčem k otevření pekelných bran.Americký horor z roku 1995 je prvním celovečerním počinem spadajícím do úspěšného povídkového cyklu Povídek z krypty (u nás Povídek ze záhrobí). Vyprávění o lidech, bránících se ve starém domě útoku monster, sice patří k těm nejčastějším a zdánlivě už nemá co nového nabídnout, přesto je to tentokrát požitek, který by si žádný fanda horroru neměl nechat ujít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

FAITH.BABE 

všechny recenze uživatele

Hledáš super 90' béčko? Tak s chutí do toho! Spousta zrůdiček, zelenýho slizu, ňáká ta amputovaná končetina. Znáte to. Doporučuji udělat filmový večírek a dát za sebou oba celovečeráky Povídek ze záhrobí. Tedy Rytíř Démon a Upíří nevěstinec. Udělejte si kopu popcornu, vychlaďte kolču a je o zábavu postaráno :) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Celovečerní film natočený ve stylu televizních Příběhů ze záhrobí, který asi nepotěší ty diváky, kteří od hororů očekávají vyvolání skutečného strachu, protože z hlediska příběhu i zpracování se Rytíř Démon jednoduše nedá brát vážně. Na druhou stranu je znát, že právě to je cílem tvůrců snímku, že se jedná o svého druhu poctu laciným béčkovým produkcím a že se při natáčení herci i celý štáb nejspíš slušně bavil. Prakticky všichni zúčastnění přehrávají, ať už záměrně nebo ne, a ono to kupodivu do téhle podívané dobře zapadá. Při sledování Rytíře Démona nelze mít velká očekávání. Není to velký film, ale ryze odpočinková záležitost na pozdní večer. Celkový dojem: 50 %. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno o prázdninách jsem nemohla dlouho do noci usnout a tak jsem provozovala svůj oblíbený koníček - přepínala jsem mezi popůlnočními programy s tím, že mě nějaký z nich spolehlivě uspí - a ehjle, narazila jsem na tohle skvělé béčko, u kterého jsem se řehtala od začátku až do konce. Kdyby nebyl Billy Zane démon, řekla bych, že je bůh. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

I když tomu delší než klasicky seriálová stopáž trochu škodí, je to povedené televizní horrorové béčko, navzdory době svého vzniku ještě zahleděné do konce osmdesátých let, se vším všudy, co k němu patří - nahá prsa (hned v prvních vteřinách!!!!), povedené masky, krev, gore, zelený hnus, křik, čáry, kouzla.... Potěší hlavně výskyt (tehdy ještě, nebo ještě ne) známých tváří - Billy Zane (kde je mu dnes konec?), Jada Pinkett (tehdy ještě ne Smith :-), nebo William Sadler a i ten nafoukaný parchant a bezruká černoška vám budou povědomí. Pokud nebudete očekávat dokonalé triky a masky (tohle je ještě stará dobrá ruční práce, ne žádný digitální sračičky) a filosofickou zápletku, ale jen a jen lehce sebeironický zábavný horůrek, budete velice spokojeni, stejně jako já. 3,5*. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Becko jako remen. Samozrejmne se nabizi srovnani s Bordello of Blood, ktery si dokaze v celovecerni stopazi udrzet rychle tempo po celou dobu a nejsou v nem hlucha mista, jako tady. Pribeh netreba resit, samozrejmne je to ptakovina, ale az na par zminovanych nudnych chvil zabavna ptakovina. Herci jsou spravne spatni (bezruka cernoska dokonala) a triky, ty jsou naprosto skvele, predevsim masky a ruzne krvave lahudky opravdu stoji zato. Tales from the Crypt jsou precejen lepsi jako kratke povidky, ale rozhodne i jako celovecerak nabizi slusnou zabavu a milouckeho Crypt Keepera. BTW Zemeckis stal u zrodu serialu a produkoval jednotlive epizody, takze logicky i film. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Film soutěžil o cenu Saturn 1996 v kategorii nejlepší horor. (Terva)
  • První verze scénáře pro film byla napsána již v roce 1987, tedy ještě, dřív než se do tvorby vložila HBO. Film měl tehdy režírovat Tom Holland. (Terva)

Reklama

Reklama