Reklama

Reklama

Povídky ze záhrobí: Rytíř Démon

  • USA Demon Knight (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bojovník hájící barvy dobra tentokrát nevypadá jako chrabrý rytíř s tváří anděla. Spíš jako špinavý, zarostlý, unavený štvanec. K jeho dalšímu nerovnému střetnutí se zlem dochází ve zchátralém motelu a nedobrovolnými účastníky se stávají všichni jeho obyvatelé, tvořící téměř tradiční vzorek americké obyvatelstva. Poněkud prázdná krasavice a její samolibý, patřičně podlý a zbabělý milenec, který zkazí co může, rázná majitelka motelu, starý ochlasta, malá holčička, dobrácký polda, křehká černá dívka, pracující v motelu jako uklízečka. Ani jeden z nich zpočátku netuší, kdo z obou nových příchozích mluví pravdu a hájí barvy dobra. Pozice se však velmi rychle vyjasní stejně jako předmět, o který se hraje. Vzácný flakón s posvěcenou krví, který je klíčem k otevření pekelných bran.Americký horor z roku 1995 je prvním celovečerním počinem spadajícím do úspěšného povídkového cyklu Povídek z krypty (u nás Povídek ze záhrobí). Vyprávění o lidech, bránících se ve starém domě útoku monster, sice patří k těm nejčastějším a zdánlivě už nemá co nového nabídnout, přesto je to tentokrát požitek, který by si žádný fanda horroru neměl nechat ujít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na počiatku stvoril Boh nebo a zem. Zem bola vyprahnutá a pustá a tma bola nad priepasťou. Lenže tá tma nebola pustá, bola plná bytostí, plná démonov. Mali sedem kľúčov spojených v kruh, ktoré sústredili temnú silu kozmu do ich rúk. Lenže Boh vystúpil a povedal: Buď svetlo! A bolo svetlo a Boh rozohnal démonov a rozniesol kľúče po celom vesmíre. Za tri milióny tisícročí démoni našli a zhromaždili šesť kľúčov. Až sa zmocnia siedmeho nastane temnota - peklo na Zemi. Boj o tento posledný kľúč sa odohrá v jednu letnú noc v malom mestečku Wormwood niekde v Novom Mexiku. Snímok "Démonický rytier" je celovečerný film, ktorý je súčasťou horrorovej seriálovej série "Tales of the Creep". ** ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Tohle si pamatuju z dětsví, tímhle mi máma znásilňovala vkus v osmi letech, ale díky tomu a ní jsem s filmem tam, kde jsem. V prdeli. Ale i na pokročilej věk tohodle Béčka je to fajn gore fest jak se na tu dobu slušelo a Billy Zane je tu excelentí. Škoda, že dostal prostor jen v Titanicu a pak dalších B/C/Déčkách. Netflix potěšil zařazením do knihovny. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film viditeľne zostarol. O príbeh vobec nejde. Je tu všetko čo hororový fanúšik od takéhoto filmu očakáva. Hektolitre krvi, celkom v pohode masky a nejaké tie herecké hviezdičky. Hlavne B. Zane ma prekvapil, bol tu celkom znesiteľný. Vidieť, že mu táto rola pristala a bavila ho.  Ale ako som napísal na začiatku, film značne zostarol. A to hlavne kvôli trikom, ktoré boli v niektorých častiach až komické. Aj keď tých nedostatkov je tu neúrekom, tak film má svižne tempo, ktoré sa zastaví až pri záverečných titulkoch. Naozaj parádne odsýpa a tak nuda nehrozí. Nie je to žiadny veľkofilm, ale to čo som očakával, to som aj dostal. Silne 3*. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Becko jako remen. Samozrejmne se nabizi srovnani s Bordello of Blood, ktery si dokaze v celovecerni stopazi udrzet rychle tempo po celou dobu a nejsou v nem hlucha mista, jako tady. Pribeh netreba resit, samozrejmne je to ptakovina, ale az na par zminovanych nudnych chvil zabavna ptakovina. Herci jsou spravne spatni (bezruka cernoska dokonala) a triky, ty jsou naprosto skvele, predevsim masky a ruzne krvave lahudky opravdu stoji zato. Tales from the Crypt jsou precejen lepsi jako kratke povidky, ale rozhodne i jako celovecerak nabizi slusnou zabavu a milouckeho Crypt Keepera. BTW Zemeckis stal u zrodu serialu a produkoval jednotlive epizody, takze logicky i film. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

I když tomu delší než klasicky seriálová stopáž trochu škodí, je to povedené televizní horrorové béčko, navzdory době svého vzniku ještě zahleděné do konce osmdesátých let, se vším všudy, co k němu patří - nahá prsa (hned v prvních vteřinách!!!!), povedené masky, krev, gore, zelený hnus, křik, čáry, kouzla.... Potěší hlavně výskyt (tehdy ještě, nebo ještě ne) známých tváří - Billy Zane (kde je mu dnes konec?), Jada Pinkett (tehdy ještě ne Smith :-), nebo William Sadler a i ten nafoukaný parchant a bezruká černoška vám budou povědomí. Pokud nebudete očekávat dokonalé triky a masky (tohle je ještě stará dobrá ruční práce, ne žádný digitální sračičky) a filosofickou zápletku, ale jen a jen lehce sebeironický zábavný horůrek, budete velice spokojeni, stejně jako já. 3,5*. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • První verze scénáře pro film byla napsána již v roce 1987, tedy ještě, dřív než se do tvorby vložila HBO. Film měl tehdy režírovat Tom Holland. (Terva)
  • Film soutěžil o cenu Saturn 1996 v kategorii nejlepší horor. (Terva)

Reklama

Reklama