Reklama

Reklama

Tento dvoudílný film je zpracováním románu Sebastiana Faulkse s názvem Birdsong, který je dnes už bestsellerem známým po celé Anglii. Rámec příběhu poskytují události první světové války, ale děj zahrnuje léta 1910 až 1916. Milostná linie, vášnivý vztah Stephena a Isabelle, který je však odsouzen k nezdaru, provází mužova léta strávená ve válce. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

První klad je ten, že je to jeden z mála filmů, kde mě Redmayne strašně nesere. Druhý klad je parádní prostředí I. světové války, které bylo zvládnuté na jedničku, což se často nevidí. Nevýhodou je nevyvážený scénář a dost přemrštěná stopáž, což nakonec rezultuje pouze v lehký nadprůměr, ač to u mě mělo mnohem větší potenciál. 70% ()

lillien 

všechny recenze uživatele

V každém směru dokonalost. Nesmírně dojemný a silný příběh, skvělé válečné scény, výborné erotické scény, brilantní herectví a to vše bez přehaného patosu.. Nejsem schopná použít nic ze svého obvyklého cynismu a kajícně přiznávám, že byť jsem už dlouho netahala při nějakém filmu z šuplíku kapesníky, tak tohle drama byla výjimka. Roztrhalo mě na kousky. Občas mi problesklo hlavou, jestli to přeci jen není příliš zdlouhavé..Ale ne, není, protože každá válka je dlouhá a každá bolest se zdá nekonečná. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

V romanticko/bytostné rovině to jde (zejména ve druhém díle) na samou dřeň emocí a v mnoha momentech vytváří úchvatně dojemné minikatarze. Na škodu může být přece jenom zatraceně dlouhá stopáž a pro někoho možná i to, že hlavní představitel Eddie Redmayne vypadá jako Fanda Straků, neboli nejtrapnější fotbalový kouč všech dob. Každopádně jde o strhující zážitek hodný zhlédnutí. 85% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Rozporuplně bizarní. Něco jako sledovat Džejn Óstenovou kouřit Remarka. Dílem sugestivně a skvěle natočená První světová, dílem viktoriánské pičičandy, u kterých má jeden chuť vyšívat chrty a sledovat, jak mu chladne odpolední čaj. Prostě takový "Na Západní frontě Rozum a cit". Jen opravdu nechápu, proč narvali do role romantického milovníka někoho, komu opařili držku vařící vodou. Ten slizák mě irituje a kazí mi estetické zážitky, kdekoliv ho obsadí, a doteď nemůžu zapomenout, jak svým xichtem ruinoval Pilíře země! Našli k němu sice stejně strašlivou Angličanku, ale to není nic těžkého, jiné tam totiž nebydlí. Takže půlka filmu výborná, půlka připomínající zpocené podpaždí otylé, padesátileté panny, to máme dohromady za tři. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Eddie Redmayne sa zas ukázal ako vták, čo číhne na príležitosť zas komusi rýchlo strčiť ten svoj jazyk do telných dutín..na začiatku druhého dielu, ked sa stretne s Isabelu mi bolo jasné, aké prekvapko chystá záver..teda skoro.Tento film je jeden z tých, kde sa umiera, a žiadnej postave som smrť neprial.Herecké výkony boli slušné, občas solídne podmanivá melodia vkusne podaná v správnej chvíli.Včera v noci po filme som rozmýšľal nad vetou: ,,..nič viac tu nie je.Milovať a byť milovaný...´´ dojímavé, len dnes som rozmýšľal, aké by to bolo pekné, keby všetci ľudia na Zemi zmizli na 1 rok, a bol by som tu sám..spal by som do 12tej, išiel by som bezplatne do obchodu, nemusel by som neustále vypisovať frajerke SMSky, nepočul by som ,,Staníčko, prosím ťa...´´Ale áno, rozhodne stojí za to pozrieť. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Maďarsku, predovšetkým v metropole Budapešť. (MikaelSVK)
  • Po rozhlasové (1997) a divadelní inscenaci (2010) se jedná celkově o třetí adaptaci jedné z nejprodávanějších a nejoblébenějších knih Velké Británie. (Conspi)
  • Autorem stejnojmenné literární předlohy z roku 1993 je Brit Sebastian Faulks. "Birdsong" je součástí knižní trilogie pojednávající o životě Stephena Wraysforda. (Conspi)

Reklama

Reklama