Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé časti možno nič extra, je to na striedačku, ale dávkovanie napätia celkom fajn, spracovanie taktiež ujde, obsadenie ujde, čo je najviac zaujímavé a pritom z toho neukazujú nič, tak mytológia daného sveta. Bojím sa však, že je to kvôli tomu, že vôbec nebola vytvorená. Ale ešte jednu sériu by som si dal. ()

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Jak je u knižních adaptací zvykem, nikdy nejsou všichni spokojení. U některých adaptací se to povede, u jiných ne. I když má tato série zatím velmi průměrné hodnocení, které může vylepšit už jen série druhá - tak se mi zatím velmi líbí. Je poněkud neobvyklé, že se seriálu tak populární série (sama jsem knihy nečetla, ale chystám se) ujala zrovna MTV, která se zaměřuje zejména na teen seriály, ale pokud se tímto krokem budou inspirovat i další televizní stanice, tak proč sakra ne že? Co vám v první chvíli dojde jako první je, že to není typický fantasy seriál ve "středověkém" podání jako jsme většinou zvyklí (moderní běžecké trikoty vídáme spíš ve sci-fi seriálech, viz pilotní díl - ale vysvětllení se nám dostane v pozdějších dílech), ale je udělaný hodně do moderna, aby se to líbilo právě teenagerům (zejména dialogy). Přesto bych seriál hned neodsuzovala. Pokud v této adaptaci nebudete hledat další "Trůny", smíříte se s tím, že to hold nenaplní vaše fanouškovské představy (sám autor knižní předlohy se podílí na produkci seriálu a sám pozměněný konec schválil) a pochopíte, že je to zaměřeno zejména na teen audienci (je to prostě pod záštitou MTV) tak to můžete brát jako fajn oddechový seriál, který je vizuálně opravdu nádherný. Když se to ujme věřím, že i další stanice pochopí, že fantasy prostě frčí a vznikne víc a víc adaptací - skvělých fantasy sérii je hromada a fantasy seriálů je tu poměrně málo v porovnání s ostatními žánry. Zajímavý článek (anglicky) o seriálu zde. Uvádí i důvody proč nad seriálem nelámat hůl a přitom se jedná o skalního fanouška knižní předlohy. BTW: "Magic always comes with a price" že by se Allanon touhle hláškou inspiroval u Rampelníka? :D ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot 50%: Jako fanda fantasy dávám vyšší hodnocení, než by si pilotní dvojdíl zasloužil. Příběh podle knižní předlohy (kterou jsem nečetla) už nemohl být méně nápaditý. To jest banda "The Chosen Ones" zachraňuje svět před démonskou hrozbou. Něco takového se řeší v každé druhé fantasy videohře. Do toho zamíchejme casting pár modelek a šampónů, u kterých není jisté, jestli umí hrát, protože není co hrát. Této béčkové podívané prorokuji maximálně jednu sezonu. Nicméně efekty se povedly a krajina je super, tak bylo alespoň na co koukat. První série stále 50%: Nějak jsem těch pár dílů přetrpěla, ale názor nezměnila. Celý seriál se postavy někde plácají a pak v posledním dílu fuk fuk všechno vyřešeno. Hlavně že byl čas na tlachání, zatímco kámoši jim umírají v epické bitvě (která se však odehrává mimo kameru). ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Pán prstenů natočený pro citové potřeby fanklubu Twilight ságy a Hunger Games. Hlavní postavy hrají šestnáctiletí manekýni a manekýnky, kteří byli vybráni především pro vzhled a nikoli herectví. Pokud si už nelepíte idoly nad postel, budete mít s touhle fantasy možná problém. Po 20 minutách 5. dílu se seriálem definitivně končím a jednu hvězdu dávám pouze proto, že nejsem absolutně cílovou skupinou tohoto hereckého a režijního ochotničení. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot: Nejočekávanější televizní fantasy seriál roku je tady. Děj není nijak originální, ovšem co bychom chtěli od žánru, který téměř sto let chrlí jedno dílo za druhým. Shannara naštěstí spadá do ranku těch kvalitnějších. Herecky překvapivě dobře obsazená i zahraná (ač 80% osazenstva vypadá jako by vypadlo z focení nové série pro Vogue, ale co jsme mohli čekat od Mtv, že?). Hudebně, trikově (najdou se slabší místa. Například ztvárnění některých démonů) a technicky se jedná o nadprůměr. Jedinou týku bych směřoval ke střihu. Během akce je příliš chaotický a roztřesený. Snad se to během následujících epizod ustálí a dostaneme přehlednější akci. Celkově u mě převažuje spokojenost. Obrovský potenciál by tu byl. Teď jen doufat, aby se to neutopilo v přebytečné vztahové vatě alá 90210 (což v mnoha případech hrozí). Jediný velký mínus krom střihu bych dal za teen-muziku, ovšem vzhledem ke stanici a k faktu, jakou službu žánru v televizi prokazuje i tohle přehlídnu. _____ EDIT: Po šesté epizodě se z nadějného guilty-pleasure stává čím dál větší tragická bizarnost epických rozměrů. Každý díl mě překvapí větší a větší scénáristickou bezradností, klišoidností a naprostou absencí logiky. Kdyby mě někdo vzal po hlavě krumpáčem možná by mi tento patvar přišel inteligentní. Sérii nicméně dokoukám (,když už se blíží cílová rovinka), protože nechci přijít o nejlepší sitcom na poli televizní zábavy současnosti. Mtv jede! ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)
  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)

Reklama

Reklama