Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

char_t 

všechny recenze uživatele

Pilot zatím lehce rozporuplný... Scenérie, kostýmy a triky jsou parádní, to bez diskuze. Drsnost a přirozenost světa ale bere za své hned jak se objeví postavy, nebo nedej bože dokonce promluví. MTV produkce z dialogů vyloženě cáká, všechno musí být vyhrocené, megacool, za každou cenu moderní. Zatím opatrných 55% a uvidíme kam se to hne dál... Po 4 dílech klesám na 40% a další sledování vzdávám... Nuda. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Po 4 dílech hodnotím. Pilotní dvojdíl nebyl úplně nejlepší, hlavně to dostávání se do děje byl opravdu pomalé, ale další dva díly byly o poznání lepší. Určitě se seriál nebude moct kvalitativně měřit třeba s GoT nebo Vikings, ale svojí cílovku si to najde. Překvapivě mě velmi baví hlavní trojice a jejich chemie, i když je to takové hloupoučké. // Postupně jsem ztratil zájem úplně a konec série ani nedodíval. ()

Reklama

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Inu, po pilotním díle, Respektive po půlce toho dílu, jsem seriál vypnul a nemohl sem se k němu znovu dokopat. Bože MTV natočilo Stmívání na pokračování. Dost mi vadilo, jak jsou elfíci heboučtí a k zulíbání a celé to má celý takový ten grafický nazlátlý opar. Na druhou stranu co mě zaujalo, tak byl onen postapokaliptický vzhled kulis a prostředí. Několik tisíc let co lidstvo zničilo samo sebe a vy vydíte jak po třech tisících letech je to všude zelené a z paraboly teče studánka s pitnou vodou. O pár scén dál vidíte trosky budou velkoměsta zarostlé vřesem...no působivé. Tak jsem se k tomu přesvědčil po čase, a pustil jsem si zbytek pilotu. Následně pak druhý díl. Od něj to začíná mít vzestupnou tendenci, okořeněnou vážně skvělým démonem co se mění na co chce. Druid aka Crixus mě taky dost baví a celkově už je to i podstatně zajímavější a kulisy už jsou mnohem zajímavější. Třeba zarostlé olympíjské kruhy TOP. Bohužel seriál je fakt hrozně sladkej, až se mi kazí zuby...Kdyby nebyl, možná bych mu dal za čzyři hvězdy...ale MTV... ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Náhodou by to docela šlo, navzdory okatě béčkovým detailům, jako padnoucí rifle, traktorové podrážky bot, tři tisíce let staré kastle aut u cesty nebo zřejmě obdobně stará (sic!) kapačka infuze v Utopii. Nemluvě o faktu, že snad všechno, co působilo aspoň trochu originálně, byly posbírané motivy z různých filmů a her. Ale totálně to zabila zhruba druhá půle, kdy se o záchranu světa bojující partička mládeže projevovala vesměs jako banda blbečků. To je sice pro žánr young adult víceméně typické (kde také čerpat materiál pro další díly, kdyby se všichni chovali racionálně a přitom scenárista za moc nestojí, že), ale prudilo to fest. 1¾. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem Shannary je zoufalá povrchnost a zkratkovitost scénáře. Když vezmu v potaz, že se jedná o nepokrytou vykrádačku Pána Prstenů, tak jsem si často připadal, že nepolíben předlohou sleduji středozemskou trilogii, avšak bez úvodního prologu. Příběhu chybí jakákoliv hlubší mytologie či představení základních stavebních kamenů nastíněného světa (jedna věta na vysvětlenou je fakt málo), a vy pak často vůbec nevíte, proč postavy dělají to, co dělají, ani proč mezi nimi panují vztahy, jaké mezi nimi panují. Důležité události, jež v minulosti stanovily současné geopolitické rozložení panující ve světě Shannary jsou jen letmo zmíněny a nikdo se s žádným vysvětlováním neobtěžuje. Divákovy pak nezbývá, než se soustředit na ústřední dějovou linii, která má však také dost hluchých míst, a příliš nepřemýšlet nad pozadím a smyslem událostí. Je mi jasné, že v adaptacích komplexnějších příběhů je určitý stupeň zjednodušení třeba, ovšem u Shannary byl kontext oholen až na kost a zamýšlenou epiku pár zdařilých CGI záběrů a solidních kostýmů nevykouzlí. Shannara proto na mě zatím působí především jako promarněný potenciál. Uvidíme, jestli s druhou sérii dojde ke zlepšení. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)
  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno