Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Vlastně velmi příjemný fantasy seriál, kterých je dost málo, a tak by byla škoda se o tento ochudit. První série jak má spoustu slušných momentů a skvělého Manu Bennetta, tak často sklouzává ke klasické teen sáze. Děj sice není nějak převratný, ale baví a herci jsou kvalitní v rámci možností, Svět je zajímavý, stejně jako rasy v něm. Nachází se zde vcelku slušný záporák. Ano je co sledovat, někdy děj moc neodsípá, ale triky a výprava to drží. 65% ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Inu, po pilotním díle, Respektive po půlce toho dílu, jsem seriál vypnul a nemohl sem se k němu znovu dokopat. Bože MTV natočilo Stmívání na pokračování. Dost mi vadilo, jak jsou elfíci heboučtí a k zulíbání a celé to má celý takový ten grafický nazlátlý opar. Na druhou stranu co mě zaujalo, tak byl onen postapokaliptický vzhled kulis a prostředí. Několik tisíc let co lidstvo zničilo samo sebe a vy vydíte jak po třech tisících letech je to všude zelené a z paraboly teče studánka s pitnou vodou. O pár scén dál vidíte trosky budou velkoměsta zarostlé vřesem...no působivé. Tak jsem se k tomu přesvědčil po čase, a pustil jsem si zbytek pilotu. Následně pak druhý díl. Od něj to začíná mít vzestupnou tendenci, okořeněnou vážně skvělým démonem co se mění na co chce. Druid aka Crixus mě taky dost baví a celkově už je to i podstatně zajímavější a kulisy už jsou mnohem zajímavější. Třeba zarostlé olympíjské kruhy TOP. Bohužel seriál je fakt hrozně sladkej, až se mi kazí zuby...Kdyby nebyl, možná bych mu dal za čzyři hvězdy...ale MTV... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

MTV si natočilo svého LOTRa a dopadlo to podle očekávání. Všichni jsou tu mladí a krásní, celá série je prodchnutá úsměvnou naivitou a samozřejmě je tu absolutní zlo i absolutní dobro. Ale to neznamená, že to není zábava. Předně je vidět, že na výpravě, kostýmech či maskách se tady vůbec nešetřilo, takže technická kvalita je na vysoké úrovni. Líbil se mi i ten postapokalyptický motiv, kdy se elfové, skřeti a spol. vyvinuli až po globální katastrofě na Zemi. A nakonec mi docela sedlo i obsazení, pokud tedy nepočítám slizkého půlelfa. Knížku si kvůli tomu určitě nepřečtu a budu se hodně rozmýšlet, jestli dát šanci druhé sérii, ale času věnovaného té první rozhodně nelituji. 65% ()

warrenur odpad!

všechny recenze uživatele

Investoval som do tohoto gigantickeho paskvilu cas pre 4 diely. Hned uvodom:,Shannarov Mec, Shannarove magicke elfeiny a Shannarovu pisen prani som cital este koncom strednej skoly. V casoch, ked ste prisli do knihkupectva hocikde na Slovensku a spytali sa, ci predavaju nieco z "fantasy", tak sa na vas pozreli, akoby ste padli z jahody. Tento zaner v tom case este nepoznali - ok, v Bratislavskom Brlohu uz ano,odtial mal tie knihy kamos, co mi ich pozical. Elfeiny, druhu cast povodnej trilogie, som povazoval za Brooksovu najvydarenejsiu a zhodou okolnosti cca 2 mesiace dozadu, som si tuto z Ciech znovu objednal. Klasika, slusny pribeh, opis, zaporaci, vsetko. Mec bol sice prakticky kopiou Pana Prstenov ale Elfeiny su original, bez debaty. Zhruba v tom case som sa dozvedel, ze tato knizka sa filmuje. Vdaka dlhoocakavanemu uspechu natocenia niecoho z fantasy, a sice Hier o Trony, som dufal, ze konecne pribudne do sudka poriadna klasika od Brooksa. Zial, po zhliadnuti uz prvych par minut "tohoto tu", mi bolo jasne, ze to bude len dalsi z rady mimoriadne spackanych serialov, ktorym nepomohla ani dokonala knizna predloha. Obsadenie je nehorazne zle, kniznemu opisu neodpovedajuce (ani povahou, ani fyzickym zjavom). Pocnuc hysterickym prejavom filmovej Amberle, po gladiatorsky zjav v knihe mytickeho druida Allanona. Pride mi, ze tvorcovia nabehli do posilky a nejakeho salonu kdesi v haji, vsetkym zaspicatili usi a odeli ich do "odevu" ktory sa zdrodil v hlave nejakeho sfetovaneho navrhara. Krajina je jedna presaturovana omalovanka, nieco otrasne. Triky, nic moc. Dialogy a emocne reakcie zucastnenych su tak neuveritelne, ze som odvracal a krutil hlavou. Jedine co sa mi zdalo ako-tak pozivitne bolo vyobrazenie stromu Ellcryss a cuduj-sa-svete, demon Dagda-Mor. Vsetko ostatne je akoby z vypredaja a myslim, ze kazdy fanusik a citatel Shannarovej trilogie, ci nadvazujucih knih, musi byt tymto blivajzom minimalne znechuteny. Pokial ste sa o knizku a jej hrdinov zrakom ani neobtreli a staci vam pohlad na farebne cosi, ochotnicke postavy s peknymi tvarickami ale vyautovanymi reakciami, v tom pripade, nemusite byt nutne, ako ja, "rozladeny". Za mna vsak jednoznacny a nastvany humus. Citatelom Brooksa odporucam nechat si zajst chut. Radsej si vizualizujte postavy a miesta z knizky na zaklade autorovho opisu, ale co. Rovno si ju znovu precitajte. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem Shannary je zoufalá povrchnost a zkratkovitost scénáře. Když vezmu v potaz, že se jedná o nepokrytou vykrádačku Pána Prstenů, tak jsem si často připadal, že nepolíben předlohou sleduji středozemskou trilogii, avšak bez úvodního prologu. Příběhu chybí jakákoliv hlubší mytologie či představení základních stavebních kamenů nastíněného světa (jedna věta na vysvětlenou je fakt málo), a vy pak často vůbec nevíte, proč postavy dělají to, co dělají, ani proč mezi nimi panují vztahy, jaké mezi nimi panují. Důležité události, jež v minulosti stanovily současné geopolitické rozložení panující ve světě Shannary jsou jen letmo zmíněny a nikdo se s žádným vysvětlováním neobtěžuje. Divákovy pak nezbývá, než se soustředit na ústřední dějovou linii, která má však také dost hluchých míst, a příliš nepřemýšlet nad pozadím a smyslem událostí. Je mi jasné, že v adaptacích komplexnějších příběhů je určitý stupeň zjednodušení třeba, ovšem u Shannary byl kontext oholen až na kost a zamýšlenou epiku pár zdařilých CGI záběrů a solidních kostýmů nevykouzlí. Shannara proto na mě zatím působí především jako promarněný potenciál. Uvidíme, jestli s druhou sérii dojde ke zlepšení. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)
  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)

Reklama

Reklama