Reklama

Reklama

Legenda o Janě

  • Německo Die Päpstin (více)

Obsahy(1)

9. století, Anglie. Mladou Janu čeká tradiční úděl žen tohoto věku - práce, rození dětí a smrt v mladém věku. Jana se však rozhodne jít jinou cestou. Cítí, že byla vyvolena pro jiný osud, a tak se rozhodne v převleku za muže nastoupit na dráhu teologie. Stoupá církevní hierarchií strmě vzhůru a riziko jejího odhalení je pořád větší... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

PhillM. 

všechny recenze uživatele

No, na velkofilm v Emmerichově stylu je to malé. A přitom hyperstupidní scénář a herci narežírovaní do křečovitých postaviček tomu přirovnání nahrávají. Jako největší slabinu filmu vidím právě herecké výkony - s čestnou výjimkou Wokalek, totiž jen kvůli ní se to dá dokoukat. Jinak selhávají všichni, místy výkony připomínají besídku zvláštní školy, ani jinde aspoň sympatický Goodman není k vydržení (zřejmě má být vtipný). Faramir většinu času jen tupě civí. Herci okolo (např. scéna, kdy papež Goodman zakáže demolici chudobince) jsou jako z grotesky. Bohužel však nejsou němí. Suma sumárum, film s hloupým scénářem a lobotomizovanými herci. Jinak ale povinnost pro ty, kterým se líbí placaté Němky... Kolik takových ale je, že? ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo...pohádky mám rád a proto jsem si i tuhle rád pusil. V 9 století neměli dámy na růžích ustláno a každá z nich byla tudíž jen lepší rohožkou na boty, navíc totiž zvládla zahřát i mužovo lože. Pějme chvalozpěvy dnešním emancipovaným ženštinám, leč tehdá by žádná z nich rána nedožila :-) Krásně odvyprávěný příběh, statečně obcházející žánr sci-fi, nicméně popustí li si divák značně svoji fantazii, tak jde o celkem poutavou pohádku, občas trošičku přetaženou. No a dámy, když už nám někde prezidentujete v kosmu jste jako doma, tak je na čase aby jste některá nabrala směr Roma a udělala tam v tom jejich Vatikánu trošku pořádek :-) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Historický velkofilm, který byl díky evropské koprodukci pojat skutečně velkolepě, což se musí nechat. Navíc si příběh vybral zajímavou legendu/historickou skutečnost o jediné ženě, která se kdy objevila na papežské stolci. Jestli je to pravda - a historikové říkají, že nikoli - asi není tak důležité, protože tohle je film, který i tak zapůsobí. Navíc tu jsou i známé tváře. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Die Päpstin je jedna z nejlepších knížek, které se mi za poslední roky dostaly do rukou. Proto jsem byla opravdu zvědavá na filmové zpracování a o to více zklamaná, když jsem se dozvěděla, kdo bude hrát hlavní roli. Johanna Wokalek je sice uznávaná německá herečka, ale mně zkrátka nesedí. Zhlédnutí mé zklamání bohužel potvrdilo a to nejen kvůli ústřední hrdince, ale i celkovému provedení. Vynikající předloha, ale jen průměrný film. Škoda. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ó jak jsme se mýlili my, co si dosud mysleli, že vrchol militantního feminismu je hornice nebo slévačka! Když se chce, může být kikina klidně i Oberkudlanka! Tahle středověká Jáňa sice musela zapřít kundu, nicméně jak každá správná kudlanka potvrdí, "u včel svědí prostředky". A to kdyby si nenechala, kráva, vykropit Faramirem hrobku, mohla se klidně zapsat do historie jako Pyjus I.! Pokud je to vše pravda, je to stejně velký skandál jako kdyby se provalilo, že Herr Ratzinger chodí po večerech tančit u tyče do nejprofláklejšího vatikánského baru "U zprzněného ministranta". Takže pro holky, co močí ve stoje a hochy, co močí v sedě povinnost, no a pro nás ostatní kulantní zábava v poměrně rozmáchlé evropské koprodukci.. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Maroku a Německu. (Terva)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné literární předlohy Donny Woolfolk Cross, která byla přeložena také do slovenštiny i češtiny. Na motivy románu Crossové vznikl také muzikál jménem "Papežka“. (samuelsson)

Reklama

Reklama