Reklama

Reklama

Film V lepší společnosti byl inspirován nejznámějším nevyřešeným případem pohřešované osoby v newyorské historii. Je to příběh lásky i záhadné vraždy, jež se odehrála v osmdesátých letech na pozadí mocné dynastie obchodující s nemovitostmi. Tento psychologický thriller, jež produkoval a natočil Andrew Jarecki, byl inspirován zmizením Kathie McCormack, manželky dědice impéria s nemovitostmi, Roberta Dursta. Kathie v roce 1982 záhadně zmizela a nikdy ji nenašli. Pan Durst byl podezřelý z její vraždy, ovšem před soudem nikdy nestanul. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (148)

ashtangi 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela milé překvapení. První polovina až do chvíle, kdy postava Dunst zmizí, byla mrazivě skvělá. Trochu mi to připomnělo Noci s nepřítelem. Potom to trochu pokulhávalo a ke konci se mírné zklamání dostavilo a moc to se mnou nehnulo, ale i tak první polovina byla skvělá a celkově film zachránila. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tady se Jarecki teprve rozkoukával. Mistrovskou partii sehrál až se skutečným Durstem v pozdějším dokumentu. Podařilo se mu typově přesně obsadit několik vedlejších rolí. Gosling sem však úplně nepasuje, protože je to pořád ten sympaťák a idol žen, jenže Durst by měl být především podivín. Film navíc svaluje až příliš viny na jeho otce, který byl jistě velké hovado, ale za svoje činy by měl být v první řadě odpovědný každý sám. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Perfektně natočený psychologický snímek. Většina lidí se u něj bude nudit (což je zde vidět na hodnocení), ale věřte, že Dunst i Gosling zahráli skvěle. Vývoj jejich vztahu, pomalý rozpad a objevování patologických rysů v povaze manžela, je dokonale natočeno. Úplně jsem se bál, co nám nachystá další záběr. Věděl jsem, že vše skončí špatně, neboť hlavní hrdina už na začátku sedí před porotou. Divák ale neví proč a dvě třetiny filmu potrvá než začne tušit. Ty dvě třetiny jsou na plných pět hvězd. Pak to dostává trochu jiný náboj (nebudu prozrazovat), který byl pro mne zklamáním. Přesto mohu říct, že jsem viděl velmi kvalitní film a rozhodně bych si to nechtěl prožít na vlastní kůži. 80% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Pozor, možný spoiler ! : Chlapíkovi od smrti svojej máti jebe v palici, chová sa ako kokot, jeho žena to nevydrží, zmizne , navždy ( na konci sa ani nedozviete prečo, začo, kde a načo ??! ) , bla bla bla, ble ble ble,no a kedˇ konečne potom príde ten koniec, zistíte, že vlastne sa nič prevratné nestalo, len oni z toho urobili bu bu bu ! P.S.Jednu hviezdičku udeľujem za herecké výkony. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečných událostí o mladé ženě, která se začne pohřešovat. Na začátku příběhu má žena Katie (Kristen Dunst) vše co si jen mladá žena může přát. Lásku milovaného muže Davida (Ryan Gosling), blahobyt. Ale postupně času zjišťuje že jí něco v dokonalém životě s dokonalým manželem začne chybět – dítě. Potomek, který by její štěstí po dokonalém souznění a krbu rodinného života naplnil úplností. Kdo se však ukrývá za maskou hodného a milujícího muže neví, dokud nevysloví své jediné konečné přání. Manželova psychická nevyrovnanost, problémy z dětství, postupně odkrývá. A jeho dobré vlastnosti se mění v negativní, násilnické chování. Film byl pro mne oříškem. Pochopit manželovo destruktivní chování, problémy z dětství aj. Nakonec se z filmu vyklube průměrný film, který postrádá lepší vyhrocení zápletky. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • V show Jimmyho Fallona prozradila Kirsten Dunstová, že osoba, na níž je založena postava Davida Markse, se přijela podívat na plac a z povzdálí sledovala natáčení. (Geriel)

Související novinky

Zachraňte agenta Ryana!

Zachraňte agenta Ryana!

29.01.2008

Tak zní nařízení studia Paramount, které se rozhodlo vzkřísit sérii špionážních thrillerů inspirovaných bestsellery Toma Clancyho. Není se čemu divit. Agent Jack Ryan se dočkal solidního komerčního… (více)

Reklama

Reklama