Reklama

Reklama

Claire kdysi pracovala v CIA, Ray zase v MI6. Místo ochrany bezpečnosti státu se vrhli do světa průmyslové špionáže, kde žádný trik není dost podlý. Jejich cílem je využít nepřátelství mezi dvěma korporacemi, objevit tajemství té druhé a zapříčinit její pád. Claire se nechá zaměstnat v kosmetické firmě Howarda Tullyho a Ray začne pracovat pro jeho největší konkurenci Dicka Garsika. Vzájemný vztah Claire i Raye je ozvláštněn tím, že by si mohli důvěřovat, ale jejich profesní zkušenost jim velí nikomu nevěřit. Postupem času si nikdo není jistý svou pozicí, každý se snaží obelstít toho druhého. Nakonec oba zjistí, že jejich misi ohrožuje jediná věc, a tou je rodící se láska. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dal jsem sice tři hvězdy, ale zasloužilo by si to spíš dvě a půl. Celý film vyzněl dost rozpačitě. Chtěl být něčím hravým, dobrodružným a pro diváka neskutečně napínavým a nepředvídatelným. Bohužel se v těch dvou hodinách člověk moc nepobaví. Clive i Julia jsou takoví nemastní, neslaní. Největší trhlinou v tomhle příběhu je však ukrutně nudný scénář. Musíte se neustále soustředit, aby vám nic neuniklo, ale nic vás neláká k tomu, abyste tak činili. Ve výsledku z toho vyplyne jen další “O co tam vlastně šlo.. (zív)?” film. 50% ()

sharky 

všechny recenze uživatele

V roce 1973 natočil George Roy Hill stylovou švindlířskou komedii Podraz, která byla tak úspěšná, že za ní nakonec dostal 7 oscaru včetně toho za nejlepší film a od té doby se filmařim málo či ještě méně úspěšně snaží tento triumf zkopírovat, tohle je další z pokusů. Gilroy scénárista chtěl všechny podobné filmy trumfnout překombinovaností děje, problém je v tom, že když divákovi, který na to kouká v kině a nemůžete to přetočit, naservírujete na deset restro scén uvedených titulkem o x měsíců/let dříve, tak se v tom okamžitě ztratí a netuší která bije. Nevěřím jedinému uživateli čsfd, který to nestáhl, ale viděl na velkém plátně, že všechno vstřebal a pochopil, že vůbec stíhal, co se děje. Scénář je zkátka šíleně překombinovaný až film ztrácí atraktivitu a nezachrání to ani sympatická titulní dvojice, výborná vedlejší role Giamattiho ani solidní výkon Gilroye režíséra, který dal filmu styl Dannyho parťáků. Paradoxně díky překombinovanému ději jsem se nenudil jako u 2 a 3 Dannyho série, a tak můžu dát s klidným svědomým 3*. Nic méně to kouzlo Podrazu bylo spíš v jednoduchosti než složitosti, Tony, méně je někdy více...65% (důrazně všem doporučuju aby si počkali na dvd, které má funkci rewind, případně si můžete film pustit hned znova, pak bude možná zážitek i na 4*:) ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tony Gilroy .. Oldscool korporátní thriller s pevným tvůrčím záměrem, lehce mdlými herci a jen občasným záchvěvem vtipu. Očekával jsem, že se nám Gilroy odváže a odlehčí mnohem víc, ale přes onu vyzrálost je stále dosti chladný. ___ Budu věřit, že si to Tony Gilroy vymyslel a zpracoval do detailu přesně, protože jsem se občas v neustálých předtím/předtím/předtím scénách občas lehce ztrácel. A to zejména z důvodu vláčného tempa vyprávění, které působilo hodně únavně. Být tak děj svižnější, rozhodně bych to uvítal, protože více než dvě hodiny jsou na - v jádru tuctový - námět až moc a stravují se trpčeji. Poslední doušek je však špičkový. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $40,572,825Tržby Celosvetovo $81,079,566Tržby za predaj DVD v USA $11,509,174 //počet predaných kusov 711,675║ Otrasný film, pokúšal som sa ho pozerať 2x ale vždy som postupne pri ňom zaspal, tak nevýrazný dej som už dávno nevidel, doslova tápanie, k tomu absolútne otrasná Julia Roberts, veď tam vyzerá skoro ako babka strašne je prestarnutá, si môže ruky podať s Cameron Diaz, a vôbec ale vôbec sa nehodila k Clive Owenovi, film je prešľap ako hrom. /15%/ ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Už název filmu jakoby napovídal, že nepůjde o poklidnou love story k odpolední kávě, místo číslovky "dvojí" by šla v názvu klidně použít i kterákoliv jiná, protože počet her, které film nabízí je takřka nespočetný... Až mi z toho soustředění šla místy hlava šejdrem, na konci mě napadl jediný vhodný a výstižný komentář: "to byla teda jízda...":-) Zdálo se mi to čím dál víc zamotanější a už jsem přestával věřit v uvěřitelný konec, ale nakonec se povedlo. Film nabízí řadu působivých a nápaditých míst, jako třeba perfektní úvodní titulky, hledání kopírky nebo závěrečnou scénu v hale... Povedený je i soundrack, který výborně ladí se svižným sledem událostí. Julia Roberts a Clive Owen odvedli skvělou práci a je radost sledovat jejich hru kočku s myší, vyloženě je to baví. Celé to na mě působilo promyšleně a energicky, ale trochu víc lidskosti by neuškodilo, někdy se mi zdálo, že sleduju roboty a ne lidi, ale v těchto "kruzích" je to asi běžné. Film mě celkem překvapil a rád se k němu zase někdy vrátím, do skupiny "jednou a dost" je ho škoda. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Římě, konkrétně na Piazza Margana, Piazza della Rotonda a v St. Regis Hotel, dále na Paradise Island na Bahamách (One and Only Ocean Club a v Atlantis Casino), v San Diego Convention Center, v New Yorku na místech West Village, Grand Central Station a na 424 Fifth Avenue na Manhattanu, v Convent of the Sacred Heart a v Ritz-Carlton Hotel. Vizuální efekty pak ve Winnipegu (Manitoba) v Kanadě. Natáčelo se od 9. března do 27. května 2008. (noelcoward73)
  • Časopis, ktorý číta čakajúca Claire, je "The Economist". (Stefan_M)

Související novinky

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

08.10.2010

„Nic nového pod sluncem,“ řeknou si ti z vás, kteří vědí, že scenárista Tony Gilroy (foto) spolupracoval na všech třech předchozích filmech o Jasonu Bourneovi a už od června píše čtyřku nazvanou The… (více)

Julia Roberts jako špiónka

Julia Roberts jako špiónka

03.02.2008

Ano, je to podivná kombinace. Ale v novém filmu Tonyho Gilroye, scenáristy všech tří Bourneů a režiséra oscarovými nominacemi vyšperkovaného Michaela Claytona to bez komplikovaných špionážních her… (více)

Reklama

Reklama