Reklama

Reklama

Příběh o lásce a smrtelnosti, svobodě a utrpení podle románu Philipa Rotha. Profesor David Kepesh (Ben Kingsley) věnoval značnou část svého života výuce literatury a dobývání půvabných studentek. Otevřeně přiznává, že krásné ženě nedokáže odolat. Když však po šedesátce potká skvostnou Consuelu (Penélope Cruz), její mládí, její nádherné tělo a samozřejmost, s jakou se mu oddává, i podivná netečnost, s níž přijímá projevy jeho vášně, v něm probouzí žárlivost, kterou Kepesh nedokáže zapudit dokonce ani ve chvílích, kdy ji svírá v náručí, ztrácí svůj obvyklý ironický odstup a soustředění, přestává racionálně uvažovat. Před nejhorším ho však zachraňuje láska zralé ženy.
Film byl natočen podle románu nositele Pulitzerovy ceny Philipa Rotha a jeho název "Umírající zvíře" odkazuje na citát z irského básníka W. B. Yeatse, v němž se hovoří o tom, že lidské srdce, nemocné touhou, je připoutáno k umírajícímu zvířeti. Moudrá výpověď stárnoucího muže, který prahne po lásce a plnosti života a jen těžko se vyrovnává s vědomím, že to vše bude muset už třeba zítra opustit. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

zsn

zsn (hodnocení, recenze)

kacicek88

Vcera jsem koukala na muj zivot beze mne. To je ale bez Penelopy. S ni je dobra jeste Ma ma tam ma taky rakovinu prsu. Carme tremula je taky skvele to uz je ale o necem jinem.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Čekal jsem solidní provedení, dočkal jsem se dědka,co dupe cigánku. Nebýt D. Hoppera, tak to spadlo do kategorie RS (romantická sračka)... za něho tu jednu dám.

eldina

eldina (hodnocení, recenze)

jeden z mála kúzelných filmov, po ktorých istý čas mlčím, lebo mi neschádzajú mysle...
milujem ho...u mňa 7*...:)

kacicek88

kacicek88 (hodnocení, recenze)

Lidi prosím Vás, nevíte o nějakem podobnem filmu ??s podobným námětem......???díky

na příspěvěk reagoval zsn

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Nahá Penélope Cruz a jako bonus huban Bena Kingsleyho a Dennise Hoppera.

henryx

henryx (hodnocení, recenze)

tak ako pomo vravi, skutocne dobre veci vidi malo kto, preto take nizke hodnotenie.

na příspěvěk reagoval zsn

Kedar1

Kedar1 (hodnocení, recenze)

Zajímavě natočené, ale já tomu vztahu mezi Penelope a Benem prostě neuvěřil...

DArtanan

DArtanan (hodnocení, recenze)

Moje oblíbená Penélope Cruz dabovaná trapnou Vondráčkovou. Úplně mi znechutila první setkání s Penelope v tomto filmu. Přežít se to dá, ale měla by zůstat u dabování odpadků jako je "Okouzlení" a spol.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

No mi o název filmu vůbec nejde. Hlavní je režisér a pak jde jen o to jestli mně zaujme fotogalerie a trailer. Název filmu mi stejně málokdy něco řekne. Jako v tomto případě mi žádný z názvů rozhodně nic neříká. Elegy to je jako co?

Gianni_B

Gianni_B (hodnocení, recenze)

Je pravděpodobné, že tvůrci filmu měli důvod zvolit jiný název než má předloha. Proč by se tedy český distribuční název měl s překladem názvu předlohy za každou cenu shodovat?

Hellboy

Hellboy (hodnocení, recenze)

Pumiiix: Elagy jo?:P Jinak nejde jen o český název knihy "Umírající zvíře," ale především o to, že se tak jmenuje román v originále, tedy Dying animal. Takže zase neplašte (nicméně je pravda, že spousta českých distribučních názvů je na pěst).

Pumiiix

Pumiiix (hodnocení, recenze)

CheGuevara: o knizni predloze jsem nevedel - my mistake ;-) ja? Elagy? Ano ;-) Spokojil bych se ;-)

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Pumiiix: No, povedl. Vzhledem k tomu, že předloha vyšla u nás pod překladem "Umírající zvíře" a tento film je jeho adaptací, tak jakpak by jsi to nazval ty? :-o

Croma

Croma (hodnocení, recenze)

Krásný, dojemný příběh, který by si, podle mého, zasloužil vyšší hodnocení

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Povídku v Paris Je Taime zvládla na jedničku. Ta s "červeným kabátem" ve mě zůstala na několik měsíců. Snad bude tak úspěšná i protentokrát.

maxi6

maxi6 (hodnocení, recenze)

OPR.: Dnes, prvniho kvetna, misto polibeni pod rozkvetlym stromem jsme si nadelili tento uzasny snimek a vse, co jiz bylo v mediich napsano o Elegy nadmiru splnilo nase velke ocekavani.......Proste a jasne......parada !

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama