Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důstojník Tom Farrell pracuje v Pentagonu. Na večírku se seznámí s přitažlivou Susan Atwelovou. Po vášnivé noci se však dlouhou dobu nesetkají. Až o několik měsíců Farrell zjistí, že je milenkou jeho nadřízeného, tajemníka ministerstva obrany Davida Birce. Ten po hádce Susan zabije. Jeho oddaný pobočník Pritchard nastraží falešné stopy. Obavy má však i Farrell, policii se dostaly do rukou negativy, na kterých je spolu se Susan. Podaří se mu odhalit vraha dříve než ho zatknou? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

nash. 

všechny recenze uživatele

Krimi thriller šmrcnutý špionážní zápletkou, který se rozjíždí možná až příliš pomalu, vzhledem k tomu, že během prvních pětačtyřicet minut se nestane téměř nic, co by nešlo rozehrát během úvodních pěti minut. Pak se ovšem Tom Farrell dostane do úzkých a jak se mu čas krátí a smyčka se kolem něj stahuje, nabírá vyprávění příjemně na obrátkách, napětí houstne a tempo tvrdě graduje až k nečekané parádní pointě. Až na ten dlouhý vzlet tedy zručně vystavěné vyprávění s řadou skutečně napínavých momentů, nečekaných zvratů a infarktově stupňovaných komplikací, z nichž mnohé si o patnáct let později zopakoval Denzel Washington v podobně vystavěné Presumpci viny. Kladem jsou bezpochyby také sympaťák Kevin Costner a zejména pak skvělý padouch Will Patton. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ne moc zajímavý thriller, který je v první polovině lepší než ve druhé. Překvapivě od momentu, kdy film začíná nabírat na obrátkách, moje spokojenost upadala. Ta linka s "milostným" trojúhelníkem byla dobře natočená i vypointovaná. Díky skvělýmu Costnerovi si film ale udržuje úroveň i během honbě za špionem. Závěr je sice fajn, ale pokud znáte tvorbu Donaldsona (Test), dokážete celkem brzo odhalit závěrečnou pointu. Celkem dobře to odsýpá, herci hrají svůj standart, ale za nějaký čas o filmu nebudete vědět. ()

Reklama

džanik 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení odráží to, jak moc a příjemně jsem i po více než třiceti letech překvapen! Rozjezd až na Susan vypadá "tuctově", když ale dojde na den V, tak vše začíná pěkně houstnout; víc, než legendární mlha u rybníčka Brčálníku. Úplný konec jsem ne zcela pochopil, ale neva. Tempu v poslední třetině by nestačil nejen vlasatý Jágr of 1992, ale ani Rákosníček s raketou z orobince. Zlatá osmdesátá! (až po filmu jsem zjistil, že je Hackman dokonce starší než Connery a jednu z prvních rolí si střihnul v Bonnie a Clyde - no tak to se musím mrknout). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli hledáme sovětského špiona bez FBI a CIA, bude bengál." Až jednou budu vrahem pověřen, abych vypátral vraha, kterým jsem a nejsem já, tak si ještě jednou pustím film Bez východiska. Ten se mi sice pokusil nabídnout nějaké řešení, ale spíše mi to připomínalo politováníhodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let. Já bych se zkrátka odhalil, dopadl, odsoudil a popravil s vědomím, že kapitán Farrell alias Tom alias Jurij alias Jevgenij tuto hru sehrál lépe, napínavěji a s poměrně nepřesvědčivou koncovkou. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Velice slušný thriller s Kevinem Costnerem, kterému nechybí zajímavá zápletka, napětí a dobré herecké výkony ( mj. Sean Young coby moderní osudová žena Susan nebo Will Patton v roli padoušského ministrova pobočníka ). Jen se nezbavím dojmu, že ten úplný závěr, si tvůrci už mohli docela dobře odpustit. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (6)

  • Filmári nedostali povolenie natáčať vo vnútri Pentagónu, ale len vo vstupnej hale a aj to pod podmienkou, že to bude natočené rýchlo. Preto sa na zábere Tom Farrell (Kevin Costner) tak veľmi ponáhľa. (beso74)
  • Námořníci v baru v Manile popíjejí filipínské pivo San Miguel Pale Pilsen. (Chicharron)
  • Metro zo scény, kde naháňali Farrella (Kevin Costner), je Metro Line v Balitmore. (beso74)

Reklama

Reklama