Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důstojník Tom Farrell pracuje v Pentagonu. Na večírku se seznámí s přitažlivou Susan Atwelovou. Po vášnivé noci se však dlouhou dobu nesetkají. Až o několik měsíců Farrell zjistí, že je milenkou jeho nadřízeného, tajemníka ministerstva obrany Davida Birce. Ten po hádce Susan zabije. Jeho oddaný pobočník Pritchard nastraží falešné stopy. Obavy má však i Farrell, policii se dostaly do rukou negativy, na kterých je spolu se Susan. Podaří se mu odhalit vraha dříve než ho zatknou? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

nash. 

všechny recenze uživatele

Krimi thriller šmrcnutý špionážní zápletkou, který se rozjíždí možná až příliš pomalu, vzhledem k tomu, že během prvních pětačtyřicet minut se nestane téměř nic, co by nešlo rozehrát během úvodních pěti minut. Pak se ovšem Tom Farrell dostane do úzkých a jak se mu čas krátí a smyčka se kolem něj stahuje, nabírá vyprávění příjemně na obrátkách, napětí houstne a tempo tvrdě graduje až k nečekané parádní pointě. Až na ten dlouhý vzlet tedy zručně vystavěné vyprávění s řadou skutečně napínavých momentů, nečekaných zvratů a infarktově stupňovaných komplikací, z nichž mnohé si o patnáct let později zopakoval Denzel Washington v podobně vystavěné Presumpci viny. Kladem jsou bezpochyby také sympaťák Kevin Costner a zejména pak skvělý padouch Will Patton. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli hledáme sovětského špiona bez FBI a CIA, bude bengál." Až jednou budu vrahem pověřen, abych vypátral vraha, kterým jsem a nejsem já, tak si ještě jednou pustím film Bez východiska. Ten se mi sice pokusil nabídnout nějaké řešení, ale spíše mi to připomínalo politováníhodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let. Já bych se zkrátka odhalil, dopadl, odsoudil a popravil s vědomím, že kapitán Farrell alias Tom alias Jurij alias Jevgenij tuto hru sehrál lépe, napínavěji a s poměrně nepřesvědčivou koncovkou. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Díky No Way Out jsem si ujasnila několik věcí: 1/ Kevinovi Costnerovi bílá námořnická uniforma proklatě sluší nebo mu aspoň slušela před dvaceti lety, 2/ u milostné scény v taxíku je třeba počítat s tím, že vám ji dříve či později někdo zparoduje, 3/ začít si s ministrovou milenkou a myslet si, že se z toho už nějak vykecáte, je omyl, 4/ pokud něco vymňouknete, je vždycky možné hodit vinu na agenta cizí mocnosti, 5/ přinejmenším během psaní závěrečné scény by se před scénáristy měl zamykat alkohol. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nemáš kapavku ?? Jestli ji máš, tak si mě nepřej !!" ;) Stejně skvostně vystavěný jako dialogy plnými černého humoru odlehčený snímek thrillerového klasika Rogera Donaldsona, který rovněž velmi ozvláštňujícím způsobem pracuje s informacemi, respektive s jejich dávkováním, i z žánrových vzorců vyplývajícími očekáváními, a jeden tak vlastně s nadšením zjišťuje, že čím víc ví, tím méně ví.. Minimálně co bude dál.. Nejen Gene Hackman asociuje neprávem o poznání známější a přímočařejší Clintovu Absolutní moc.. Po celkové analýze viděného to finále prostě vnímavého diváka musí zahřát, logickým výtkám se snad jeden může jenom smát.. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tom Farrell si se Susan Atwellovou vyměnil nějaké tělesné tekutiny při postelovém skotačení a po pozdějším násilném ukončení jejího života dostal za úkol odhalit totožnost neznámého pachatele. Tom je jistě schopný vyšetřovatel, ale situaci mu trochu komplikuje drobnost, že pravé i falešné stopy neomylně směřují k jeho osobě a s tím bude potřeba něco udělat. Sledovat Toma, jak se popere s koncovkou špatně rozehrané partie, rozhodně není ztrátou času, neboť mezi provařenými klišé se skrývá i několik zajímavých originalit. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (6)

  • Námořníci v baru v Manile popíjejí filipínské pivo San Miguel Pale Pilsen. (Chicharron)
  • Filmári nedostali povolenie natáčať vo vnútri Pentagónu, ale len vo vstupnej hale a aj to pod podmienkou, že to bude natočené rýchlo. Preto sa na zábere Tom Farrell (Kevin Costner) tak veľmi ponáhľa. (beso74)
  • Kevin Costner (Tom Farrell) na väčšinu nebezpečných scén nepotreboval dabléra. Na zdesenie poisťovne, u ktorej boli predstavitelia poistení, Costner natáčal scény, pri ktorých šoféroval, bez predpísaných okuliarov. (beso74)

Reklama

Reklama