Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmiletá Leslie je při cestě ze školy unesena dvojicí mužů, kteří jí namluvili, že byli požádáni jejími rodiči, aby se o ni postarali. Odvezli ji na neznámé místo, kde se setkala s černošským sirotkem Donniem. Po čase Leslie uvěřila, že rodiče už o ni nemají zájem a nechtějí, aby se vrátila domů. Obě děti zůstaly v rukou pedofilních únosců a musely se podvolit i požadavkům jejich zvrhlých „zákazníků“. Leslie s Donniem spojilo vzájemné až sourozenecké pouto a společně utíkali do svého tajného světa, který si vytvořili při čtení Knihy džunglí. Pak se příběh posune o deset let dopředu, kdy oba, již na prahu dospělosti, žijí na ulici, živí se tím jediným, co se v životě naučili, a přitom se stále starají jeden o druhého. Jednoho dne je však Leslie postavena před fakt, že její rodiče stále žijí a ona by se mohla vrátit domů. (lola3121)

(více)

Recenze (88)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, děsivé, drsné × přehnané. Nebo já nevím..bylo to tedy rozhodně odpuzující a strašidelné. Pro nás, děti zvyklé tepla domova, je to něco nepředstavitelného. Je to boj o přežití, o ponížení, o existenci. Rozhondě to není film pro labilní povahy a pro ty, co chtějí vidět nějaký klidnější film. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

:( Nějak se mi nedaří jednoduše vyjádřit, co si o tomhle filmu myslím. No ale tak: Budu další, která malou Leslie asi dlouho nevymaže z hlavy, to téma je strašlivý a je o čem přemýšlet, líbilo se mi, že tam byl ukázán i návrat domů - já sama si nedokážu představit, že by po devíti letech z dítěte a rodičů mohla být zase normální rodina a to je další věc, která je na těhle případech naprosoto strašlivá, protože to, co jim ti zasraní pedofilové udělaj, z toho už asi není cesty zpět. Další věc, že takovéhle děti jsou potom schopny do stejného osudu dostat i další nevinné oběti a taky se mi líbilo, že nebylo jen ukázáno, co s dětmi stane hned potom, ale také ve chvíli, kdy vyrostou. Za tohle všechno body nahoru. Jen mi tam stejně jako plno ostatním něco chybělo, vadilo, přebývalo, jen absolutně netuším co. Možná to pomalé tempo. Jo a jedno velké mínus, Gillian Jacobs to vůbec nehrála špatně, nicméně mi celou dobu připadala tak nejmíň na třiadvacet spíš víc, proto mě dost zarazilo, že hrála šestnáctiletou a na tu roli mi prostě bohužel neseděla. Kdyby to hrála holka, co doopravdy vypadá na 16 let bylo by to mnohem víc uvěřitelný a určitě drsnější, smutnější atd. BTW - v roce 2008 jí bylo ve skutečnosti 26! ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

První půlhodina skutečně hodně zraňovala na duši a nebylo lehké koukat na smutné oči obou unesených dětí, nicméně to byla rozhodně nejsilnější část filmu. Střihem se posunem o několik let dopředu, kdy jsou Leslie i Donnie téměř dospělí , na ulici prodávají za pár drobných sami sebe a žijí potulným nočním životem bez cíle. Bohužel, film s tímto tématem by si zasloužil silnější scénář a já osobně jsem měl problém i s výběrem herečky, co ztvárnila dospělou Leslie. Oproti Donniemu jsem jí nevěřil její hrané emoce a tím pádem pro mě šel celý film pomalu z kopce. John Malkovich jen ve své dvojminutové roli šéfa útulku mě přesvědčil víc než ona. Rozvinout linii příběhu spíše kolem únosců malých dětí a celého tohoto nechutného systému, koukal bych na to sice se sevřeným žaludkem, ale hodnotil bych pak mnohem výše. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nemozem dat inak. Tento film je tak neskutocne silny, ze ma rozobral na marne kusky. Tematika unosov deti, nasledne deti, ktore sa ocitnu na ulici, odkazane sami na seba, je velmi citliva zalezitost a pre mna o to citlivejsia, ze som mala tu "cest" s tymi detmi pracovat. Je mi strasne strasne luto, ze sa vobec nieco take deje a tento film to svojou surovostou len znasobuje. Kiezby som ho nikdy nemusela vidiet, ale bohuzial je to kruta realita. Herecke vykony boli bravurne, hlavne mala Leslie... Tak na tu tvaricku velmi dlho nezabudnem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok by som rozdelil na dve časti - malá Leslie a veľká Leslie. Malá Leslie ovplýva výbornou emotívnou stránkou, ktorá sa odvíja od odpornej témy - únos a znežívanie detí. Dospelá Leslie zase funguje na princípe sociálnej ťažoby a každodenným bojom o "prežitie". Táto časť ma už ale nechytila tak ako prvá polovica, naproti tomu prekvapil aspoň záver, ktorý bol veľmi racionálny a reálny, skončilo to najlepšie ako len mohlo. 70/100 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Útulek, který Leslie (Gillian Jacobs) navštěvovala, se nachází ve čtvrti Malá Itálie v San Diegu. Ve skutečnosti je to však autopůjčovna. (hellstruck)

Reklama

Reklama