Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Pohodovka na usnutí. Jako desetiletý jsem při sledování tohoto filmu sral strachy. (viz. komentář k filmu "Splice" - r.2009). Jako horor tedy funguje, ale musíte být ještě před pubertou. Později s vašimi nervy nehne, spíš s bránicí. Zabaví a není, až na animaci, která by mohla být lepší s ohledem té doby, tak debilní jako filmy na podobné téma. Já se bavil mnohem víc než u "Splice", kde je taky mutant, ale nemá to vtip ani šťávu. Toto jo. Jak se objeví Whitaker v roli hláškujícího přiblblého empatika, nemůžu a padám ze židle. Tři hvězdy určitě zaslouží. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Mne to nepripadá ako úspešné spárenie." Ten nápad vôbec nie je zlý. S trochou snahy sa mohlo jednať o hororovú sci-fi klasiku. Snaha sa však bohužiaľ nekonala. Čudný rýchly úvod, nudný stred a taký voľajaký nijako-nejaký (ehm, kanálový) koniec. Má to dobré nápady, nechutné scény a bizarným spôsobom exotický kasting (najlepší je Michael Madsen ako chlap, ktorého keď zavolajú, znamená to, že sú veľké problémy), ale každých pár minút to po jednej vydarenej scéne upadne do letargie, WTF nápadov a nelogických nezmyslov. Ako hororový fanúšik oceňujem, že sa hralo na pomerne vysokú nepríjemnosť, čiže plno sexu, nahých tiel, gore a iných nechutností (Sil vyzerá ako Votrelcova sestra, na filme ostatne pracoval slávny H.R. Giger). ()

Reklama

DivX 

všechny recenze uživatele

Připadá mi to jako parodie na řadu Vetřelec. Smyslná Natasha Henstridge ukrývá ve svém těle jakýsi druh mimozemské bytosti, které by pořád jenom šoustalo a to nejraději s celou Amerikou. Jakési mezidruhové páření se v tomhle filmu mění na UFOPORNO! 60% (DĚJ *** AKCE ** HOROR * HERCI ** EFEKTY **) IMDb.com: 5,7/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento snímek trpěl veškerými nedostatky, které se vyskytovaly v akčňácích z devadesátek. A že jich nebylo málo. Zároveň v sobě ale měl i to devadesátkové kouzlo, které už v současnosti postrádám. No, já vlastně celkově postrádám akční filmy. Když už se nějaké objeví, furt dokola se v nich bojuje proti světovému terorismu, ruským zločincům všeho druhu, jsou přeplácané CGI hovadinami a tak podobně. Ale kam se poděli staří dobří emzáci? Bylo by to snad vůči nim politicky nekorektní? Asi to tak bude. V dnešní době se člověk dočká leda zpotvořenin ve stylu Jupiter Ascending (2015), ale na pořádnou mimozemskou potvoru s chapadly jak z japonského anime porna už člověk jen tak nenarazí. To bude asi tím hlavním důvodem (spolu s nepřehlédnutelnou Natashou Henstridge), proč jsem si dnešní reprízu tolik užil. Myslím, že nemusím zdůrazňovat, že je mé hodnocení i komentář / recenze čistě subjektivní, přesto musím všechny, kdo by můj příspěvek četli, důrazně varovat před jakýmkoli unáhleným rozhodnutím. Pokud by vás můj text zlákal ke zhlédnutí této záležitosti, uvědomte si, že jde vlastně už o film pro pamětníky, který obsahuje hlavně akci, sci-fi, různé nelogičnosti, surové násilí na dětech, nevhodně (ale nádherně) odhalenou Natashu Henstridge a uměle vypadající podzemní prostory. Původně jsem chtěl hodnotit čtyřmi kousky, ale na protest proti dnešním pořádkům přihodím pátou pěticípou. / Poučení: Pokud zakládáš chov mimozemšťanů, nezanedbávej jejich výchovu a vzdělání. ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Odo mňa obligátny mužský úklon smerom k vizáži N. Henstridge (škoda len, že je väčšinu času blondínou, v tmavovlasom vydaní sa mi páčila viac) a naopak pre mnohých nepochybne neočakávaná výtka na Gigerovu adresu, resp. na účet "specieovskej" podoby titulnej postavy (oslizená a oživená drevená africká socha s vypleštenými očami?). - Vcelku zaujímavý námet, chvályhodne ilustrujúci vlastne dosť sarkastickým spôsobom, ako dokáže príležitosť kopulovať opantať nenežnejšiu polovicu ľudstva (okrem názorných príkladov tu vidíme tiež na titulnej ženskej postave skarikovanú podobu príslušných túžob a snáh). Bohužiaľ je scenár akýsi simplicistný a naplnený postavami, ktoré nemožno brať vážne (na prvom mieste musím menovať Whitakerovu bezmála vševedúcnosť a pri každej vhodnej či - častejšie - nevhodnej príležitosti demonštrovanú empatickosť; taktiež však napr. nedokážem pochopiť, ako by mohol chlapík a là Kingsley alias Fitch viesť supertajný program týkajúci sa kontaktu s mimozemskou civilizáciou ["Kudy šla?" - "Nevím." - "Tak kudy šla?" - "Tudy asi šla. Nevím..." - "Ty to doprdele nevíš? Ja půjdu tudy!"]). ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Mimozemský vlak má na sobě lebky, které jsou velice podobné lebce Xenomorfa z filmu Vetřelec (1979).  Mimozemská monstra pro tento film navrhoval HR Giger, který je rovněž tvůrcem mimozemšťanů z Vetřelce. (Jan.Kanak)
  • Natáčení probíhalo  hlavně v Los Angeles v lokalitách Sunset Strip, Silver Lake, Pacific Palisades, Hollywood Hills a v hotelu Biltmore. Dále se natáčelo v Utahu a Kalifornii. Záběry dalekohledu Arecibo byly natočeny v Portoriku. (Terva)

Reklama

Reklama