Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Pokud hledáte sci-fi, které se nikterak moc nehrabe v úvodu a hned vás tahá do akce od prvních minut, tak Species je tu dámy a pánové jenom pro vás. Bohužel tím začíná pomalu trpět scénář, který je nezdravě natahován a prakticky pojednává o tom samém dokolečka v jiném podání. Ocenit však musím zdrženlivost neupustit od takového lehkého tajemného zabíjení k jatkám, které nastanou logicky až v posledních minutách. Pochvala míří i ke grafikům, protože jejich monstrum sice nemá takové kvality jako její předchudce ve filmu Alien, ale koukat se na něj dá a přitom vypadá děsně sexy. Herecké výkony však už tak moc okouzlujicí nejsou a když si připomenu pár nelogických postupů, začínám mírně zkřípat zuby. Závěr mi taktéž moc nesednul a byl na můj vkus natočen trošičku nepřehledně a chaoticky. Ale koneckonců hlavně, že vše dobře dopadlo, nebo snad né?... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou překvapen. Tento snímek jsem totiž nikdy neviděl. Hned v úvodu vidím hvězdné herecké obsazení a dokonce, že na snímku spolupracoval H.R.Giger. Hudba je také povedená. CITÁT - Ona chce utéct.......... Po obdržení mimozemského signálu s instrukcemi, jak promíchat naší a mimozemskou DNA, vznikne tvor, který se rychle vyvíjí, respektive rychle roste. Tento tvor uteče z ústavu a směřuje do Los Angeles. Pátrači to maj snížený tím, že tvor má krásnou tvář a postavu. Tvora se jménem Sil si totiž zahrála Natasha Henstridge. CITÁT - Co hledáme? Obří můru?........... Tvor chce přežít a rozmnožit se, za sebou nechává spoustu mrtvol a krve. CITÁT - Řekni mu, že právě bude kopulovat s mimozemšťanem........ Je to zajímavé, pár lekaček, H.R.Giger je cítit v každém pohledu na mimozemskou DNA i stvůru samotnou, protože zůstat člověkem je pro ni stále obtížnější. K tomu si připočtěte skvělého Michaela Madsena a jeho suchý humor a máte slušný příběh. Okolo 82 minuty můžeme dokonce na malou chvilku slyšet známé tóny z filmu Vetřelec. Je tu víc takových aspektů poukazující na tuto sérii, ale jsou použity tak, aby moc nerušily. CITÁT - Málem sis dal poslední čaj.......... Je jasné, že konec je lehce otevřený a jak jsem tak koukal, jsou natočeny další tři filmy. Asi nebudou tak dobré, jako tento, ale já neodolám a podívám se. Hurá na dvojku. ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Pohodovka na usnutí. Jako desetiletý jsem při sledování tohoto filmu sral strachy. (viz. komentář k filmu "Splice" - r.2009). Jako horor tedy funguje, ale musíte být ještě před pubertou. Později s vašimi nervy nehne, spíš s bránicí. Zabaví a není, až na animaci, která by mohla být lepší s ohledem té doby, tak debilní jako filmy na podobné téma. Já se bavil mnohem víc než u "Splice", kde je taky mutant, ale nemá to vtip ani šťávu. Toto jo. Jak se objeví Whitaker v roli hláškujícího přiblblého empatika, nemůžu a padám ze židle. Tři hvězdy určitě zaslouží. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná mutantka co? :-) Natasha Henstridge je fakt kus a když je na scéně, tak jedině nahá a nebo toho na sobě zrovna příliš nemá. Což se pánům bude určitě líbit. Krom ní uvidíte Foresta Whitakera jako jasnovidce, který si svou roli hezky užíval. Bohužel to samé nemohu říct o Benu Kingsley. Další věc co mě štve, ale mohu si za to sám, že v CZ dabingu se objevuje počeštělý výraz programu S.E.T.I. a lezlo mi to pěkně na nervy. Ale někdy jsem jednoduše zdechlý číst titulky no. Jenže počešťování různých institucí, zkratek apod. mi fakt vadí. Jinak se jedná o vcelku průměrný sci-fi horor a v podstatě jde jen o vraždící mutantku a pokud není na scéně, tak se vůbec nic zvláštního neděje. Filmu chybí atmosféra. 60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve své době jsem měl tento snímek hrozně rád (viděl jsem ho asi 5x během týdne). Avšak dnes už kvalita mírně vyprchala. I tak se ale jedná o povedený a napínavý horor s dobrým obsazením (Skvělý Kingsley-Madsen, krásná Henstridge) a povedeným monstrem, které se sice objeví až na konci ale rozhodně vypadá skoro tak dobře jako Vetřelec (dělal ho stejný tvůrce). Jen je škoda, že vzniklo i několik příšerných pokračování. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Zhruba v čase 40:05 je možné zahlédnout v prosklených dveřích odraz člena štábu a mikrofonu. Podobná chyba s mikrofonem se objeví i v čase 54:15 – v levém horním rohu. (masekjc)
  • H. R. Giger financoval scénu ve vlaku ze svého. S věnovanými 100 000 amerických dolarů tak scéna mohla vzniknou přímo v jedoucím vlaku. (Terva)

Reklama

Reklama