Reklama

Reklama

Když se na Zemi narodí děťátko a prvně se zasměje, tak se v Hvězdné roklince v Zemi Nezemi narodí víla. Novorozená víla dostane jméno Zvonilka a je předurčena být všeumělkou, která dokáže spravit vše, co je rozbité. Zvonilka si ale svého talentu neváží. Obdivuje totiž víly, které ovládají živly a jako jediné mohou navštívit svět lidí. Její touhu po lidském světě zneužije Větrnice, která ji pošle zkrotit splašené bodláky. Zvonilka přitom neúmyslně zničí všechny přípravy na jaro. Aby vše napravila, tak použije svůj talent a sestrojí stroj na výrobu jara a do jeho obsluhy zapojí všechny obyvatele Hvězdné roklinky. Za odměnu, že zachránila jaro, jí královna Země Nezemě dovolí vypravit se do světa lidí... (TV Nova)

(více)

Recenze (93)

Jrk 

všechny recenze uživatele

Film ladeny vylozene pro mensi publikum. Film verne kopiruje kreslenou predlohu kterou muzete zakoupit na stankuj. Vyborne nakreslene, vynikajici vtipy kdy se maly divak bude smat, lehce stravitelny pribeh s dobrym koncem. Jsem zvedavy zda vyjdou i iostatni vily zfilmovane. Deti se jiste podivaji jeste jednou a dospely divak se take nudit nebude ( pokud jenom trochu holduje kreslenym filmum ). ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nesložitá pohádka malé holčičky srozumitelně vychovává, ať si každá (každý) váží svých schopností a nepodléhá falešným ambicím, pak bude odměněna splněním i vysokých cílů (třebaže průmyslovou manufakturou nahradí poctivou rukodělnou výrobu, aby stihla odčinit škodu, kterou způsobila :-)). Ne, scénář neustojí hlubší rozbor, ovšem barevná (béčková) animace víl a kouzelného světa cílovku určitě u(s)pokojí; melodický orchestrální soundtrack s irskými motivy pak snese i přísnější měřítka. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $48miliónovTržby USA $-Tržby Celosvetovo $9,199,510Tržby za predaj DVD v USA $66,208,856 //počet predaných kusov 3,371,863║ Disneyovky čo putujú rovno na DVD disky, väčšinou svojou kvalitou nedosahujú ani priemer ale tento počin o víle Cililing je celkom milé prekvapenie. Po všetkých stránkach dosahuje slušnú úroveň, či už sa to týka 3D animácie, hravých "veselých" farieb, pestrého príbehu a rovnako tak aj príjemného ľahkého humoru. /90%/ ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Pro malé holčičky mají víly z Hvězdné roklinky určitě zvláštní přitažlivost. V tomto prvním filmu navíc nechybí zajímavý příběh a zvláštní pohled na změny přírody ze zimy do jara... Poselství je snad až příliš přímočaré a víly pro mé oko až příliš připomínají moderní panenky. Pro děti určitě velice zajímavé, pro dospělé už méně, stále se ale na to můžete s malými holčičkami podívat a snad vás to neurazí. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príliš jednoduché, priemerné, dievčenské s prebujnelou fantáziou. Kto také blbosti mohol vymyslieť, puberťácke víly a všetko klamstvo pre deti okolo? 3D animácia je v pohode, príbeh už menej, aj ked so záverom sa to zlepšuje. Humor tu chýbal, resp. čo akože mal byt humor, bol skôr trápny. Hodnotenie: 60% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Herní společnost Nintendo vydala po uvedení filmu stejnojmennou hru. (Terva)
  • Prvý Disney film, v ktorom vystupuje Cililing ako hovoriaca postava. (Eeve)

Reklama

Reklama