Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (1 514)

kiddo 

všechny recenze uživatele

Doposavad pravděpodobně největší odchylka od čehokoli, co si člověk s pojmem „bratři Grimmové“ spojuje. Jo, je to vykradený Shrek, jo, má to extrémně sporné myšlenkové jádro a plejádu zásadních vad, strukturních i pro disneyovky typických, jo, pokusy o ztvárnění manipulativní zneužívající matky vycházejí jen napůl a Locika kvůli tomu místy spíš než jako oprávněně se bouřící dcera působí jako infantilní spratek, jo, dozvíme se maximálně těžkotonážně banální „buď svůj a sny jsou to hlavní“, jo, hlavní postava se chová jako tele, a přesto za to nikdy nenese následky a jo, při pohledu na zacházení s Locičinými vlasy hrůzou plešatím, a stejně nemůžu jinak než být tím filmem tupě unešená. Vinu za to kladu skutečnosti, že v Tangled Disney představili svou nejlépe vystavěnou a nejvíc okouzlující romanci, která se vůbec poprvé přesvědčivě vyvíjí a které nemám nejmenší problém uvěřit. Rozhodně neuškodí, že romantická zápletka těží z mého milovaného žánru, hepburnovského střetu krajně protikladných povah, a že na zdejší mužský typ, skrytě citlivého, okázale vtipného cvoka, letím jak kočka na šantu. Takže gratuluju, Disney, úspěšně jste mi vymyli mozek. Snad jen kondicionér v tom mohl hrát větší roli, protože to množství roztřepených konečků a přelomených pramenů, které Locika zákonitě musí mít, je vpravdě astronomické. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Disney takový, jakého známe - akorát ve 3D. V Na vlásku je všechno, co se mi na pohádkách z myšákova studia líbí i nelíbí. Perfektní postavy - lidské i zvířecí (já chci psího koně!!), jednoduchý, ale dobře napsaný příběh s rozumnou mírou humoru (určeného dětem i dospělým) i romantiky, podařená hudba a několik ohromně chytlavých písní. Na druhou stranu mi ale byly vždycky trochu proti srsti animáky, v nichž postavy zpívají, a to byl částečně problém i tohohle filmu. Nejvíce mi vadil ten ohromně superromantický duet v loďce - scéna, která mi, myslím, na několik minut pěkně rozhodila cukrovku, jak moc sladká byla. I tak ale čtyři a půl hvězdy, hezké to bylo. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu velmi předvidatelný příběh (pohádku Rapunzel jsem v životě nečetla, neviděla ani o ní jinak neslyšela), ploché postavy a klasické vyprávění pro děti s několika velmi průměrnými "muzikálovými" čísly. Na druhou stranu zábavná podívaná, která ani na chvilku neztrácí tempo a některé scény (zejména ty, ve kterých se vyskytuje banda z hostince u kačátka) bych se nebála označit za perfektní. Najde se i pár dalších vtípků pro dospělé, potěší místy patrná sebeironie (i když zdaleka ne tak dotažená a prvoplánově úmyslná, jako v Kouzelné romanci) a film jako celek sice nemá na žádný z Pixarovských kousků, ale s ostatní konkurencí se může snadno srovnávat. Příjemná podívaná a ode mě výsledných velmi zasloužených 70%. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pohádku o Rapunzel od bratří Grimmů jsem nečetl, ale přibližně jsem věděl, o co v příběhu jde. Disney to pojal tentokrát trochu jinak a velkolepěji než je jeho zvykem, za což můžu přičíst jedině body k dobru. Co bych ubral - muzikálová čísla, ty mi nikdy u Disneyho filmů nešmakovaly. Upoutávky slibovaly divokou dobrodružou zábavu, výsledek je trochu jiný, ale i romantické a "dramatické" složky ve výsledku neuškodily. Navíc, vrcholem filmu je podle mě vypouštění lampionů, což má do divokého dobrodružství daleko. Nebýt tolik místy i opakujících se písní, dávám maximální hodnocení. Takhle pátá hvězdička utekla jen o vlásek. PS: Jestliže DreamWorks dali kocourovi v botách ze Shreka vlastní spin-off, nezlobil bych se, kdyby Disney věnoval vlastní film Maximusovi. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Disneyovská roztomilost jak vidno ještě neřekla své poslední slovo. Může za to i kapka slunečního světla, která dopadla na zem a vyrostla z ní kytka se schopností léčit a navracet lidem mládí. Za chvíli tu máme dospívající princeznu Lociku, uvězněnou ve vysoké věži, netušíc nic o svém původu, které se ale s přibývajícími roky začnou pořádně zapalovat lýtka. Mezi lidi ji vytáhne až ukecaný světácký zlodějíček Flynn. A základ muzikální romance je na stole. Na pohled dietní děj je naštěstí zabydlený spoustou vedlejších postav, které vede mimicky úsporný chameleon nebo bojový kůň. Animovaná pohádka má navíc překvapivě dost akčních sekvencí, které ženou hrdiny kupředu k zámecké slávě, kterou touží Locika vidět. Na počítání čas nemám, ale prý jde v pořadí o padesátý film legendárního studia. Myšákovská produkce se nicméně nebála a představila sexy moderní pojetí jednoduchého příběhu, který občas překvapí sebeshazovačnými vtípky. Komediální momenty jsou výrazně otrkanější, než na které jsme byli zvyklí a příjemně sází na ironický, až sarkastický tón. Svou roli v něm hraje i několikametrový ohon hlavní hrdinky, který děvče šikovné používá jako kladku nebo provaz pro zajatce. Poctivě udělaný studiový comeback navíc oživí hudební doprovod, přičemž hudební čísla děj posouvají a dokonce nejsou úplně zlá ani v české verzi. Ostatně celý český dabing je překvapivě na velmi slušné úrovni. Emoce, které marně hledám u většiny animáků, nechám raději stranou, nicméně Na vlásku se mezi tou kulatou padesátkou disneyovských celovečeráků rozhodně neztratí. Lepší tři hvězdy, výrazně stravitelnější než řada jiných animáků, pořád ale tři hvězdy.. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Při písni "I See the Light" je ve vzduchu celkem 45 tisíc lampiónů. (Pria)
  • Skladatel hudby Alan Menken prohlásil, že se při tvorbě nechal inspirovat rockovými nahrávkami z šedesátých let. (EbiGuetta)
  • Pri vytváraní softvéru na simuláciu vlasov tvorcovia sledovali šampónové reklamy na YouTube a taktiež pracovali s modelkou, ktorá mala takmer dvojmetrové vlasy, aby mohli sledovať fyzické vlastnosti ich pohybu. (drake31)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama