Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (1 515)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pokaždé když Flynn Rider A.K.A. Evžen Houžvička otevřel ústa a vysypal z nich nějakou čupr dupr cool hlášku, bylo to strašnější, než když začaly ostatní postavy zpívat. Rapunzel A.K.A Locika po zbytek filmu tak nějak táhla celý příběh, ale to mě za srdce moc nebralo, ale mou sedmiletou neteř rozhodně ano. Velmi mě šokoval koňopes a jeho nepromyšlené včlenění do příběhu. Přišlo mi to, jakoby tvůrci během malování zjistili, že vlastně mají další komickou postavu, kterou budou moci narvat do dalšího dílu a navíc budou moci říct: "Heč, vy máte užvaněného Oslíka, my máme charakterního koňopsa," a kterou si určitě děti zamilují. V záplavě komických animáků je tohle slabší průměr bez skrytých humorů pro dospěláka, o to víc ale takové pro děti. Budiž to tedy ctností tohoto filmu. Mám-li hodnotit ale subjektivně, lepší dvě hvězdy. Za zmínku ovšem stojí dokonalá animace. Zvlášť ty vlasy byly kouzelné, checht. Každopádně, dílo je to přeceňované. Docela ale dobrý podklad pro muzikál na ledě s Kamilem Střihavkou v roli Lociky. Bohužel, dovedu si to úplně představit. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podmanivé predstavenie. Filmový svet animovaných rozprávok už síce dávno nie je o klasických disneyovkách, ale raz za čas sa ešte podarí oprášiť túto starú dobrú šablónu a preraziť s úspechom. Stávka na tradičné hodnoty v kombinácii s najnovšími trendmi sa je v tomto filme dotiahnutá takmer k dokonalosti. Skvelá animácia, úžasný tretí rozmer, ani na minútu som neľutoval drahšiu projekciu ako to býva v mnohých dnešných snímkoch. Romantika ako bič, nespočetný nával humoru a vtipných scén. Spevavé minúty priamo úmerne uberali filmu na príťažlivosti, našťastie bol dej prespievaný len z minimálnej časti. Ale kôň Maximus by mal dostať vlastný film! 85%. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jak jsme viděli, pánvička je bezpochyby nejúčinnější zbraň hromadného ničení, akorát se nevejde do kabelky a připnutou na kotníku by ji taky hned každý viděl. Upřímně mě rozesmál asi jen bělouš, jehož předci měli pravděpodobně pletky s loveckými ohaři. Takové nonverbální komunikace mezi lidmi a zvířaty mě potěší vždycky; Locika s chameleonem nebo vzájemná přitažlivost mezi Maximem a Flynem. Jsou to pohádky, kde je téměř vše dovoleno a fantazii se meze klást nemají. Příběh plný radosti, akce, dobrodružství a s rozumným množstvím sympatických písniček mě opravdu bavil. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Od tohohle animáku jsem čekal jen lehce nadprůměrnou zábavu. Dočkal jsem se ale parádní zábavy, skvělých fórků, dokonalého českého dabingu (a to říkám jako někdo, kdo se na filmy kouká raději v originálním znění) a milých vedlejších postaviček (chameleón a kůň). Myslím, že právě český dabing tento snímek vyzdvihl o třídu výš (beru na vědomí, že písničky budou zřejmě znít lépe v originále i když ani ty české mi moc nevadily) protože v americkém animáku rozhodně nečekáte hlášku Šemíka NEE! (až uvidíte tu scénu, tak pochopíte, proč právě ona mě dostala do kolen). Abych to dlouho nezdržoval, Na vlásku je pohádka jak má být. Trochu praštěná, ale přesto dost pohádková. O dokonalosti animace se tu rozepisovat nemíním, to by bylo stejné, jako nosit písek na Saharu. 100 %. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přeskočím skoro celý film a zaseknu se u dvou tří vět, které pronesl Ron Perlman. Přesně tolik mi stačí ke štěstí, když největší bouchač Hollywoodu se nacpe do animované disneyovky. To jen tak na okraj. Na vlásku mi trošku připomíná Shreka, když ještě za něco stál. Podobnost je hlavně v tom, že se jedná o čistokrevnou pohádku. Hudební vložky fajn, humor správně dávkován, snad mohu prozradit že i konec je šťastný. U mě spokojenost. 85% ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Tvorcovia pracovali so 147 hadičkami, ktoré predstavovali štruktúru vlasu, a to potom prepracovali na obraz pozostávajúci zo 140 000 samostatných vlasových vlákien. (drake31)
  • Mamá Gothel propůjčila český hlas zpěvačka Helena Vondráčková, která se tak v dabingu mluveného slova objevila podruhé v životě. Poprvé tomu bylo v roce 1994 v pohádce O Malence (1994). (funhouse)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama