Reklama

Reklama

Příběh se odehrává ve světě, kde nikdo není schopen lhát. Lidé často pronášejí otevřené a často kruté poznámky, aniž by pomýšleli na následky. Jednoho dne Mark Billison, neúspěšný scénárista průměrného vzhledu i inteligence, který má ve svých čtyřiceti nelichotivé vyhlídky do budoucna, v sobě odhalí schopnost lhát a zjistí, že nepoctivost s sebou přináší růže. Ve světě, kde je každé slovo považováno za absolutní pravdu, si Mark velmi snadno vylže cestu k bohatství a slávě. Jenže lež se také velmi rychle šíří a Markovi se věci rychle vymknou z rukou - lidé totiž některé z jeho příběhů začnou považovat div ne za evangelia. Celý svět najednou visí na každičkém Markově slově - tedy kromě ženy jeho srdce. Co může Mark udělat, aby ji získal? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (483)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Takhle příjemní lidé v bance by mohli být pořád. Dobrá komedie a velké překvapení co se týče děje. Trochu lhát občas není na škodu, obzvlášť když všichni kolem Vás mluví jen pravdu a hlavně co si myslí. Spokojenost, sice někoho může zaskočit né moc atraktivní hlavní obsazení, ale to dobrý film nedělá. Neříkám, že jde o nějaký hit, ale na ukrácení času tahle komedie bohatě stačí. Svět kde lidé neumí lhát je ráj pro jednoho tlustšího smolaře, jenž se pro něj v tu ránu změní, jakmile se naučí nemluvit pravdu. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dávám čtyři - a dávám je rád. Umění lhát = netypická, zdaleka nejen romantická komedie, která je chytrá, vtipná i dojemná zároveň. Ricky Gervais dokazuje, že pokud jde o ten nejsušší možný humor, nemá konkurenci. Překvapil mě ale tím, jak zvládal dramatické polohy (scéna s matkou). Film je třeba brát jako jakési poselství, cestu do zvláštní lidské duše žijící ve zvláštním světě pravdy, a jako vtipný námět pro zdravé zamyšlení se. Pak funguje skvěle.__P.S. Pokud se vám líbilo Gervaisovo Město duchů, neváhejte ani chvíli.__P.P.S. Pokud se vám Město duchů nelíbilo, váhejte... Ale Umění lhát tu šanci stejně dejte. Možná vás mile překvapí. Nelžu. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Myslenka na svet, kde nikdo neumi lhat a vyuziva to jeden tlustoch, kterej umi, je dokonala a skvele nosna a i kdyz z ni slo vytezit vic, i tak vznikla perfektni komedie. Problem totiz je, ze v momente, kdy vynalezne lhani, tak toho kurevsky zneuziva, ale postupne to spadne do typicky romanticky komedie, akorat s trochu uchylnejma dialogama. Co se tyce hercu, krome spousty slusnejch vedlejsich postav to stoji na Gervaisovi, kterej se na takovouhle roli skvele hodi a paradne si to uziva. Proste i kdyz to mohlo bejt i vtipnejsi a nektery dramatictejsi momenty bych spis oznacil za hluchy mista, prvni rezijni pocin na poli celovecerniho filmu Gervaisovi vysel a ja se tech 100 minut dobre bavil. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá idea, chutné kameá filmových hviezd a ako obvykle civilne dôveryhodný Ricky Gervais. Ale nezanechalo to vo mne celkovo prevratný dojem. Tempo po úvode spomalilo až tak, že som premýšľala, o čom to ešte chce byť. Neskôr sa znova rozbehlo, ale už sa pohybovalo len vo vodách klasických romantických komédií. Až na hru na "božieho proroka" iba klišé. Odporúčam na víkendové popoludnie, aby na večer zostal čas na nejaký lepší film ;-) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi film připoměl Absurdistán s Lukem Wilsonem, kde byl člověk s průměrným iq nejchytřejší na světě, podobně mě i bavil, ale jak se blížil do finále, byl zábavný méně a méně. A o tom, že podvodník se má na světě nejlíp, pokud ho nikdo neodhalí, už jsem taky viděla lepší filmy. Ale i tak se jedná o solidní průměr s dobrým nápadem, který chvílema slušně pobavil a nesklouzl do trapnosti. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Ricky Gervais sponzoroval v rámci propagace filmu online soutěž, jejímž cílem bylo upravit ve Photoshopu plakáty ke známým filmům, protože tvůrci na nich častou lžou obecenstvu. (HellFire)
  • Aby režisér, scenárista a představitel hlavní role Marka Bellisona, Ricky Gervais, dostal do filmu pro roli Jima Philipa Seymour Hoffmana, poslal mu tento email: „Drahý Philipe, zahraješ si prosím v mém novém filmu? Máme hodně nízký rozpočet, protože jsem utratil všechny peníze za nové implantáty varlat, ale nedívej se na ně jako na moje varlata, dívej se na ně jako na naše varlata." (HellFire)
  • Během celého filmu nevysloví slovo "lež" ani jedna z postav, použije ho pouze vypravěč. (don corleone)

Související novinky

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Reklama

Reklama