Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Adaptace oceňované novely Thomase Hardyho popisuje životní cestu dívky Tess (Gemma Arterton), která se narodila do chudé rodiny Durbeyfieldů, a jejího boje za osudovou lásku se synem kazatele Angelem Clarem (Eddie Redmayne). Jejich vztah ale fatálně ovlivní Tessina minulost, v níž účinkuje zlotřilý potomek šlechtické rodiny Alec d'Urberville (Hans Matheson) a jeho nenasytná touha po ní. Angel i Tess oba musí najít schopnost odpouštět, ale i tak jejich příběh spěje k tragickému konci... (Morien)

(více)

Recenze (37)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Brilantná adaptácia Hardyho klasiky, ktorá na rozdiel od Polanského verzie zvýraznila nie často videné: sisterhood. Navyše, druhá (zamilovaná) časť je učebnicovou ukážkou romantiky, pri ktorej mi srdce zaberá na vyššie obrátky, bang bang. Opakovane hodená rukavica československým TV, ktorým smerom sa dá v produkcii uberať. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Seriál se rozjíždí trochu pomaleji, tvůrci často operují s působivostí jednotlivých záběrů, mnoho faktů není řečeno přímo a je ponecháno vyplynuti ze souvislostí. Herci hlavního trojúhelníku jsou velmi vhodně vybraní, protože působí jak vizuálně krásně (zvláště zuby Eddieho Redmaynea), tak vkládají do svých postav přesně takovou dávku emocí, jakou by od nich člověk očekával, a žádný z nich příliš nezaostává za ostatními. Britská krajina tvoří nemalý podíl celkového dojmu stejně jako poměrně věrohodná dobová výprava, potěší cameo Stonehenge. Celkově Tess plyne pomalu, ale řádně melodramaticky. Občas se sice zdá, že je příběh vykreslen trochu povrchně a že by zasloužilo rýpnout si trochu hlouběji do nitra charakterů, ale myslím si, že mistr Hardy se nemá důvod v hrobě obracet. Dílo pro prožití podzimní depky jako stvořené. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Konec jsem očekával naprosto odlišný… Asi i proto, že nejsem obeznámen s tvorbou Thomase Hardyho. Teď jen nevím, jestli je dobře nebo špatně, že jsem se tolik mýlil. Škoda některých slabších pasáží, kterým se nevyhnul žádný díl, a naivita Tess byla chvílemi možná až zbytečně přehnaná. Už to občas zavánělo hloupostí či nepoučitelností. Herecké výkony však nadstandardní od všech zúčastněných. Nejvýše hodnotím druhý díl s hezky odlehčenou a romantickou idylou na mléčné farmě a pak závěrečný díl, který bych už ale znova vidět nemusel. Osud si s Tess nepěkně pohrál. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Trošku plouživý film (vezmete-li v úvahu, že Tess stráví snad polovinu času více či méně usouženým plahočením cestou necestou), ale zároveň poctivá anglická filmařina jak má být. Gemma Arterton přes svůj kvokavý projev (no hlas si nevyberete) překvapila, brečet teda umí přímo na povel, Matheson je odporný jako obvykle, největší překvápko je pro mě dosud zhola neznámý Eddie Redmayne, což je zjevně talent od přírody. K dokonalosti chybí krůček, ovšem stejně jako Kiddo přidávám spoileroidní výstrahu všem, kdo mají za to, že filmy jsou od toho, aby nám předkládaly nerealistické happy-endy - to tedy jaksi fakt ne... ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Thomas Hardy a jeho úžasný román byl Davidem Blairem zfilmován. A musím říci, že velice zdařile. Gemma ARTERTON je jakoby pro tuto roli stvořena. Míň se mi líbil Eddie REDMAYNE. Typově se k Tess nehodil a rozhodně jsem si dle románu představovala "chlapa" a ne takové "tintítko". Ale zpracován byl film jedinečně. Sama chvála pro toho, kdo miluje klasiku ve filmu. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (12)

  • Všichni herci museli projít před začátkem natáčení povinným školením, což se týkalo směru, jak správně zacházet se zvířaty. (Lynette)
  • Toto je již sedmá adaptace románu Tess of the D'Urbervilles britského spisovatele Thomase Hardyho (1840 - 1928). (Lynette)
  • Natáčelo se v měsících březnu až červnu 2008 na lokacích v Somersetu, Wiltshiru, Gloucestershire a Dorsetu v západní Anglii. (Lynette)

Reklama

Reklama