Reklama

Reklama

Režisér Gus Van Sant a Sean Penn oživili příběh člověka, který je do dnešní doby považován za jednoho z největších mučedníků americké historie. Za svou sexuální orientaci zaplatil tím nejcennějším, co člověk má - životem. Když byl v roce 1978 na Harveyho Milka spáchán atentát, svět ztratil jednoho z nejcharizmatičtějších vůdců a hlas spravedlnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (553)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"My jsme pro rodinu." - "Ale to my také." - "Vážně? Mohou mít snad dva muži děti?" - "Ne. Ale Bůh ví, že se snažíme." Nebýt hereckých výkonů, byl by životopisný "Milk" pouze lepším průměrem, a to i přesto, že mám tohle téma velmi ráda. Pánové Penn, Brolin, Franco a Hirsch nicméně (opět) zaváleli, a nedat 4 hvězdy, by byl prostě a jednoduše neodpustitelný hřích.;-) ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Mléko z posvátné krávy bojovníků za práva menšin(y) bylo vydojeno do poslední kapky. Nabízí se však vtíravá otázka, zda by byl tento film stejně tak výtečný, jiný a inteligentní i v případě, že by jej svou režijní bravurou nesignoval Gus Van Sant a samotného Harveye Milka nezosobnil uhrančivý Sean Penn. Lépe se tím nezaobírat. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže homosexualitu neuznávám, ale zato Penna jo a musím říct e i přes ne moje oblíbené téma, a film o hlavním protestantovy proti gayum, jsem nechtěl ani vidět, ale tak jsem se jednou přemluvil a světe div se.... Líbilo se mi to, i když jsem chtěl dát jen 3* ale prostě Penn je borec. A Sant je zručnej filmař. Ale taky je pravda že bych se na film znova už nepodíval. Zvláštní film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nápadité to jistě je, ale mě to skutečně nebavilo. Sean Penn do toho možná dal všecko, ale tahle role rozhodně krade část jeho duše, kdoví jestli ne všecku, vždyť podívejte se na jeho fotku tady v databázy, ten nemohl přeci hrát Harveye Milka, a ba ano, on to dokázal, a dokázal to opravdu výborně, jen jak řikám, ztratil z toho kus svého velkého já, a já měl co dělat abych to dokoukal. Jinak příběh jako každý jiný, poslední dobou jich zase kolem sebe vidim mraky, samá autobiografie, a vesměs stále stejná kostra příběhu, furt to samé dokola... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ani přes veškerou snahu tu nevidím víc než zcela obyčejný film, kterých je plno. Jediným rozdílem je, že hlavní hrdina je homosexuál. Stejně jako u Zkrocené hory mu to bude bohatě stačit k tomu, aby byl vyzdvihován do nebes. Děj je naprosto neoriginální a ničím nepřekvapí a konec je naprosto pateticky přehnaný. Penn hraje určitě dobře, ale film o ničem prostě nezachrání. Měl jsem co dělat, abych to dokoukal do konce. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Natáčení se účastnil i pravý syn Dana Whita, Charles White. Dokonce je i ve filmu v malé roli. (Karlos80)
  • Dustin Lance Black získal Oscara za nejlepší původní scénář. (ČSFD)

Související novinky

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

16.07.2013

Nákladná adaptace slavného a mnoha žánrovými cenami ověnčeného sci-fi románu, kterou pro studio Lionsgate natočil Gavin Hood, má problém. Jeho jméno je Orson Scott Card. Ten, kromě toho, že je… (více)

Eastwood a počátky FBI

Eastwood a počátky FBI

13.03.2010

Na úvod si dejme obvyklé: Clint Eastwood je nezastavitelný. Zatímco na Oscarech se díky hereckým nominacím mluvilo ještě o jeho Neporaženém, Clint mezitím dokončil další film (nadpřirozený thriller… (více)

Reklama

Reklama