Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (387)

Lyli 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek mě vrátil ve vzpomínkách do mých kulinářských začátků... Měla jsem kuchařku Vaříme s Barbie. Bylo mi asi 5 a rozhodla jsem se udělat něco úžasného. Smíchala jsem jablko, Uherák, jahodový sirup a tvrdý sýr. Né, že bych ochutnala, ale bylo to skvostné na oko! Vysoká gastronomie, která byla nedoceněná. Prostě holá nespravedlnost. A k filmu? Byl příjemný...velice. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Komedie o dvou příbězích a vlastně ani o jednom. Kdybych si měla vybrat, přála bych si, aby byl snímek jen o Julii Child s Meryl Streep. Kdyby tam nebyla ta, těžko by se dalo říct, že se jedná o komedii a ne o nějakou červenou knihovnu, kterak se mladá Julie Powell potýká se svým neúspěšným životem a vybíjí si to na svém manželovi. Taková malá odbočka: je zajímavé si porovnat vztah mezi postavami M. Streep va S. Tucciho v tomto filmu a ve filmu Ďábel nosí Pradu, ale totéž by se dalo vlastně říct i o A. Adams a M. Streep a filmu Pochyby. Bože, já se někdy zaměřím na takové prkotiny :-) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Julie Powell vařila podle knihy ,,Zvládáme umění francouzské kuchyně“ od Julia Child. O svém počinu psala blog , jenž vzbudil veliký ohlas. Proto napsala knihu Julie a Julia, která vyšla v roce 2005.…. TO JEN PRO POŘÁDEK, ABYCH SE V TOM NEZTRATIL. Dva příběhy vyprávěné souběžně, oba milé, skvěle obsazené a plné jídla. Takový kuchařský životopis, ve kterém vyčnívá svérázná dáma M.Streep, která se neohroženě pouští do vaření. A samozřejmě milá a sympaticky obyčejná A. Adams, která vaření bere jako útěk od každodenních starostí. N.Ephron tenhle žánr ovládá a tento film není výjimkou. A tak nejhorší na tom všem je zjištění, že jsem dojatý z knihy o vaření. Stáří prostě nezastavíš, takže co takhle vyzkoušet třeba ,,Hovězí po burgundsku“. Připravte si ......, ale hlavně se nezapomeňte BAVIT A UŽÍVAT SI, PROTOŽE NA TOM JEDINÉM ZÁLEŽÍ!!! Samozřejmě když vaříte! Bon Appetit! PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Mám velkou slabost pro "kulinářské a požitkářské" filmíky, kde se dobře vaří, stoluje a popíjí.... Hlavní hvězdný trojlístek Amy Adams, Meryl Streep (s příšerným nacvičeným hlasem) a Stanley Tucci odvádí velmi dobře svou práci ovšem velmi zdatně je doplňuje čtvrtý - Chris Messina. Fim nemá komplkovaný příběh, uchvátí ovšem svým poctivým přístupem a vystihutím atmosféry... 70% P.S. Myslím, že si napodruhé vychutnám film ještě víc.... ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý námět, který je ovšem utopen v nezajímavém podání. Vypadalo to vskutku zajímavě, ale s postupem času se film pořád dokola opakoval, nepřinesl nic extra, spíš naopak. Stálé žvátlání o vaření by nemuselo být špatné, kdyby bylo proloženo něčím jiným. Postupem času film nudil. Divím se, že to ti manželé přežili ve zdraví, já bych to asi nedal. Naštěstí herecky skvělé, ať Meryl Streep či Amy Adams, jen škoda, že příběh nebyl více inovativní. Ale přesto film zabavil, jen si myslím, že to mohlo být o něco lepší....55%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • V týdnu, kdy měl film premiéru v USA, se ve státech prodalo 22,000 výtisků kuchařky “Mastering the Art of French Cooking”, což je víc než se prodalo za celou dobu prodeje knihy. (Ernia)
  • Meryl Streep byla za roli Julie Childové nominovaná na Oscara v kategorii "Nejlepší herečka v hlavní roli". Je to její šestnáctá nominace na sošku v kariéře. (Sekmen)

Reklama

Reklama