Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

37%? Za co, proboha? Jestliže minulý rok u mě vyhrál odpad roku Poslední vládce větru, letos je žhavý kandidát My Soul to Take. Wes Craven asi musel spadnout z jahody, aby ho kondor vykuchal, když po řemeslném thrilleru Red Eye natočil tuhle slátaninu. Slasher je pravděpodobně mrtvý žánr. Rád bych se mílil, ale už moc nevěřím, že Scream 4 přinese nějaký výsledek. MSTT působí polovinu filmu jako špatný vtip, kdy partička loserů z jednoho amerického města, mimochodem krajně nesympatičtí jsou úplně všichni, si hrají na nějakou pofidérní sektu. Konec se zase nese v duchu rádoby překvapivého rozuzlení. Craven zde použije snad všechny známé finty, aby diváka zmátl. Bohužel divákovi to musí být tou dobou už všechno jedno. Blbost jako blázen a jen má zvědavost mě dokázala nějak zázrakem provést celým filmem. ()

Botič odpad!

všechny recenze uživatele

My Soul To Take 3D? Wesi vážně? Už ve 2D prostoru je tahle "dušičkařina" o ničem. Nezajímavý strašák. Nezajímavé postavy! A přízrak osudovosti? Kdeže. Začátek přepálený - ve stylu Halloween H2O Revisited. Plus schizofrenie snad nikdy nebyla podaná takhle bezkrevným způsobem. Když cca ve dvacáté minutě začne Craven vykrádat sám sebe, začíná se člověk bát o osud dalšího Vřískotu. Zbytečný hororový přírůstek a My Time To Take! ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Je to hloupé, až moc hloupé.. ale Craven holt umí točit tak, aby to alespoň nenudilo. Kdysi dávno jsem koukal na dost podobný film, a to bylo v porovnání s tímhle k uzoufání nudné (nemluvě o hlouposti). A já od tohodle slasheru upřímně neočekával vůbec nic. Možná proto mě nakonec tahle hloupost pobavila :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nezakrývám, že mě Wes Craven naštval svým čtvrtým Vřískotem. Tady nasere ještě víc, bez úšklebků na tváři to prostě nejde, ale není to nic tak úplně hrozného, co by mělo někoho, kdo má v žánru už něco nakoukané, výrazně položit do křečí. Prostě umělé násilí i atmosféra, která se po jakž takž slušném rozjezdu vytrácí stejně jako divákův zájem!! Craven by už měl hororovým fanouškům zamávat.. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Odpad tomu nedám, protože jsem viděl daleko více horších hororů. Tohle tvrzení má však i svojí druhou polohu. Viděl jsem totiž i daleko lepších hororů. Tohle je snad nejhorší horor od slavného Wesa Cravena!!! Pokud si odmyslíte hloupou historku o zlé duši (jak se dokáže přenést do někoho jiného?), tak je to Vřískot jak překopírák. Děcka + nůž + zabíjení v malém městečku = není to až moc nápadné?! Je a až moc. Jenže tam, kde Vřískot baví i straší zároveň, tak VSMD (zkracuji pro urychlení) nebaví a nestraší. Ty okaté a klišovité lekáčky člověk dříve čeká. Ba co více postava, postavy a vlastně vše kolem je od první vteřiny bezvýznamné. Nikdo mi nebyl sympatický a pokud někdo zemřel, tak jen zemřel. Jedno se však povedlo. Tento film sebral mých 107 minut! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Zvažované názvy pro film byly i 25/8 a Bug. (Chatterer)
  • V snímke si môžeme všimnúť zábery z filmu Vtáci (1963). (MFZB)

Reklama

Reklama