Reklama

Reklama

Ohnivý národ se téměř sto let snaží ovládnout celý svět a ostatní národy – národy Větru, Vody a Země. Nedávají svým sousedům na výběr, buď se jim zcela podrobí, nebo je jednou provždy vyhladí. Vesničané, kteří se marně snaží bránit, jsou ochraňováni jen několika málo vyvolenými, kteří mají schopnost ovládat živel svého národa podle vlastní vůle. Plně vyzbrojení příslušníci Ohnivého národa už zlikvidovali posledního mistra Větru a nyní se chystají zničit hlavní město Vodního národa. Pak ale jednoho dne sourozenci Katara a Sokka objeví malého chlapce jménem Aang. Jak se projevují Aaangovy „větrné“ dovednosti, ukáže se, že mladý bojovník je víc než poslední vládce Větru. Je to vyvolený Avatar – jediný tvor, který ovládá všechny čtyři živly. Jedině on může zastavit celosvětový nepokoj a znovu nastolit tolik postrádaný mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (891)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

V rámci Shyamalanovej tvorby sklamanie, adaptovať viacdielne anime bola úlohou, kvôli nesprávnemu uchopeniu príliš nezvládol. Last airbender okrem slabších dialógov prekvapivo dopláca na uponáhľanosť a povrchnosť, prameniace zo neschopnosti vypustiť menej podstatné línie a zapracovať viac na samotných charakteroch. To u majstra psychológie, čo ukázal v nejednom filme, mrzí najviac. Filmová verzia seriálu je tak vďaka rade scén hlavne prehliadkou nevyužitého potenciálu, pričom viac si ju možno užije niekto, kto o existencii predlohy ani netušil. Radšej ako v naznačené pokračovanie dúfam v Shyamalanov návrat ku koreňom, ktorý mu určite bude sedieť viac. Názory o jednom z najhorších filmov za posledné roky sú každopádne prehnané, pre bežného diváka ide o neškodné fantasy, ktoré si túto nálepku vyslúžilo len kvôli upadajúcemu menu režiséra. Z mojej strany ostáva len konštatovanie, že ide o jeho najhorší počin, ktorý zachraňuje od horšieho hodnotenia hlavne presný casting, tučný rozpočet, prejavujúci sa na každom kroku a neopakovateľná atmosféra vynikajúca hlavne v akčnejšom závere. Ale to je málo. Roztrasených 50% ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Poslední vládce větru není tak strašný, jak někteří strašili. Je to průměrné fantasy s mizernými triky, pohádkově naivním příběhem a neznámými přehrávajícími herci. Neznám seriálovou předlohu, ale přišla mi značně ošizená mytologie celého světa, ze které by se dalo vytřískat mnohem víc, než hodina a čtvrt rádoby velkolepé akce. Abych ale jen nenadávala - i tak film v podstatě ani chvíli nenudí a díky rozumné stopáži dokáže udržet divákovu pozornost až do konce. Co na tom, že se místy baví spíš naivitou tvůrců než jejich schopnostmi? ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

3/10 za špičkové triky a slušnou hudbu Jamese Newtona Howarda. Jinak jde přesně o takovou katastrofu, jakou popisovaly recenze na rottenech. Scény na sebe moc nenavazujou, herecké výkony podprůměrné, Dev Patel a jeho filmový otec otřesní a korunu tomu nasazuje konvertované 3D, které ve skutečnosti neexistuje. Dialogy stupidní. Nejhorší na tom je, že se ve filmu NIC neděje, vše popisuje velmi ukecaný voiceover a bohužel to nevylepšuje ani velmi krátká stopáž (nechápu, proč je od Šestého smyslu stopáž vždy stejná). Obávám se, že vznikl naprosto zbytečný film zamyšlené trilogie, která asi nikdy nevznikne, leda tak s jiným tvůrčím týmem. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Naprostej shit, u kterýho jsem se už někdy od dvacátý minuty nemohla dočkat konce. A tak jsem se těšila, že se dočkám další pohádky po Shyamalanovsku, jehož Žena ve vodě mi tak učarovala. Ani prd. Dala bych odpad, ale něco mi říká, že se to nemusí vyplatit, protože by se ten malej zmetek, jak bylo ve filmu několikrát zdůrazněno, mohl vrátit. 3D: * nestojí ani za zlámanou grešli a má ve filmu asi stejný efekt, jako vše ostatní - působí naprosto nezáživně. Přitom živly, zbraně, sněhové vločky i těch pár rádoby bojů, k nějakému tomu 3D efektu přímo vybízely. Ale nedočkáte se. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Oheň, voda, vítr být, Shyamalan má léky po kapsách... Už drahnou dobu jsem neviděl film, který by mi způsobil tak konstantní nepřítomnost ducha. O čem to vlastně bylo? Budu si pamatovat jen jakéhosi kinderskina, co kolem sebe neustále máchal rukama. Odháněl snad obtížný hmyz? M.Night je od roku 2004 mrtvý a neví o tom. Stejně jako jedna z jeho nejzdařilejších postav, Dr. Malcolm Crowe, jenže ten rozhodně nepotřeboval desetiletí, aby mu to docvaklo.. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (35)

  • Dev Patel kvôli svojej úlohe Zuka bral tréningy bojového umenia. (Greenpeacak)
  • Skladba, která zazněla v prvním traileru, se jmenuje "Original Trailer Music" a složil ji James Newton Howard. V druhém hrála "Lonely Dusk" od Methodic Doubt. (Kailo)
  • V seriálu Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005), podle kterého byl film natočen, nebylo pro Firebending - ovládání ohně -zapotřebí pochodně. Všichni v seriálu mají to, v čemu se ve filmu říkalo "Vlastní oheň". (Aisengam)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno