Reklama

Reklama

Ohnivý národ se téměř sto let snaží ovládnout celý svět a ostatní národy – národy Větru, Vody a Země. Nedávají svým sousedům na výběr, buď se jim zcela podrobí, nebo je jednou provždy vyhladí. Vesničané, kteří se marně snaží bránit, jsou ochraňováni jen několika málo vyvolenými, kteří mají schopnost ovládat živel svého národa podle vlastní vůle. Plně vyzbrojení příslušníci Ohnivého národa už zlikvidovali posledního mistra Větru a nyní se chystají zničit hlavní město Vodního národa. Pak ale jednoho dne sourozenci Katara a Sokka objeví malého chlapce jménem Aang. Jak se projevují Aaangovy „větrné“ dovednosti, ukáže se, že mladý bojovník je víc než poslední vládce Větru. Je to vyvolený Avatar – jediný tvor, který ovládá všechny čtyři živly. Jedině on může zastavit celosvětový nepokoj a znovu nastolit tolik postrádaný mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (891)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tento spektákl jmenoval Poslední film Mrnájta Šájmalána, tak bych i na to běžel do kina a se sepnutýma rukama pozoroval, jak si Mrnájt Šájmalán kope hrob. Jenže on není tak blbej a pojmenoval to úplně jinak, než bych si přál. Těch peněz, co jsem vyhodil za poštovní známky. No nic. Tak tu holt máme film o poloretardovaném chlapečkovi, který se kroutí jako při střevní chřipce a dělá u toho větry, že na druhém konci zeměkoule to vyvolává tsunami. Na čele má šipku, abychom věděli, kam strčit šém ham foráš. To mu ale nebrání doslova se srát do jinýho borečka, který zas vypadá, jako by to byl nějakej přeživší Hitlerův pohrobek. Šájmalán, jak měl tu horečku, tak vymyslel ještě nějaký jiný kouzla, ale to už je úplně jedno, protože tenhle film se tak nějak pohlcuje sám do sebe, že ve výsledku nevíme, jestli čumíme na nějakou parodii nebo rovnou čistou grotesku, kde už chybí jen rozzuřená lokomotiva a partička keystonskej fízlů. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Kdybych znala předlohu, určitě by mě to nakrklo víc. Nejvíc bije do očí právě zkratkovitost děje, nejlíp viditělný to je na "vztahu" bratra a princezny, to se mi z toho chtělo až smát (prakticky se jenom uviděj, čímž se završí normálně zdlouhavý proces seznamování a zamilovávání). A nemá to ani jedinou pořádně silnou scénu, snad až na to zvednutí moře. Naštěstí mi nevadil hlavní představitel, i bratr a sestra byli fajn, ale nejvíc se předvedl Dev Patel, toho mi bylo fakt líto, že plýtvá talentem v takový blbině. Co ale škodí nejvíc, je neosobitost režie, kdy si k postavám prostě ani nejde vytvořit vztah, protože se nijak nevyvíjí, nemaj osobnost, nijak se neprojevujou. Ach jo, co jen se Shyamalanovi stalo? Je to až s podivem, jestli se jeho vidění filmu tak hrozně rozchází s obvyklým divákem, nebo už svých 15 minut slávy prožil. ()

Reklama

Arachneuss odpad!

všechny recenze uživatele

Já to nedokážu ohodnotiti. Ať se snažím sebevíc, tak opravdu ne. V jednu chvíli by chtěl člověk Shyamalana zabít a v další mu napsat děkovný dopis. Pravda, že místo avatara Rokhu je zde pouze jeho drak, mnoho geniálních myšlenek z předlohy vyšumělo do prázdna, legendární „Yip, yip!" tvůrci naprosto vypustili, podstata Sozinovy komety je vysvětlena až v posledním záběru... Avatar State raději vůbec. Stopáž je také moc krátká na vysvětlení působivého vztahu mezi padlým princem a jeho strýcem či vládkyní vodního národa a „neumětelem" Sokou. Na druhou stranu mi akční sekvence berou dech, technicky na filmu nenalézám větší vady, casting je nečekaně vydařený (hlavně generál Iroh), lokace se snaží být co nejvěrnější předloze a hlavně to má onu působivou atmosféru, díky které se Avatar: The Last Airbender natrvalo usídlil v topce mých seriálů a... a asi bych už měl přestat s tímhle blogováním. Chce to zkrátka další projekci, po které se snad už nakonec rozhodnu, zda-li tomu mám suverénně napálit odpad! nebo pětihvězdu. Edit: Po třech dnech přemýšlení a přehodnocování volím první možnost. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl údajně ten největší odpad roku 2010? Tak to lidi nakoukávaj ročně asi málo filmů. Dyť jde o klasicky průměrný fantasy spektákl s přehrávajícím obsazením, solidním základním konceptem světa a několika pěknými obrázky. Jo, seriál je někde jinde a jo, mistra Shyamalana tady fakt nerozpoznáte... ale jsem opravdu zklamán. Po tom hejtu jsem čekal průser nevyčíslitelných rozměrů. A místo toho jsem dostal solidní výplach pro děcka. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Shyamalan zřejmě svým větrům už moc nevládne, takže nemile často mu unikne něco, co by mělo zůstat navždy divákem nespatřeno a už tak nějak pokračuje ve svý tradici z poslední doby, kdy jeho filmy nemaj téměř žádnou filmařskou úroveň a já už se přestávám ptát, jak je možný, že točí tak špatně, když jeho první filmy byly skvělý, já se teď začínám ptát, jak je možný, že vůbec natočil dobrý filmy. Tady v podstatě hned od úvodních záběrů a vět je jasný, že Shyamalan absolutně netuší, která bije a posílá na diváka směšný dialogy, trapný proslovy a nerozezná, kdy se jaká scéna hodí a mrská to tam bez ladu a skladu, do toho se né moc výrazný postavy snaží kouzlit, ale vypadá to spíš jako Seagalova připrava k boji a akce se rozjíždí líp až ke konci ,ale jelikož je v ní hlavním vůdcem 12ti letej harant, tak ani triky z toho neudělaj žádnej zázrak. Nečekal jsem moc, ale bohužel i tak mě to trochu zklamalo a to mně přitom stačí málo, když má film dobrej vizuál a slušnou akci. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (35)

  • Aby si vedel štáb lepšie predstaviť pohyb ohňa a lepšie ho neskôr zobraziť vo filme, trávili niekoľko hodín sledovaním ohňa, do ktorého bol tlačený vzduch z obrovských ventilátorov. (Greenpeacak)
  • Noah Ringer se kvůli roli musel naučit pohyby několika stylů bojového umění kung-fu. (Beckett51)
  • Na špeciálnych efektoch pracovalo 300 ľudí. Medzi nimi bol aj Pablo Helman, ktorý predtým pracoval na Star Wars: Klonovaní útočia (2002). Najväčšie problémy zo štyroch základných elementov im robili voda a oheň, ktoré boli vo filme používané najčastejšie (Greenpeacak)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

Reklama

Reklama