Reklama

Reklama

VOD (1)

Sean McArthur je typickým dítětem ulice. Nemá peníze, byt ani slušné děvče. Jedinou jeho předností jsou pěsti, se kterými umí docela slušně zacházet. Vydělává si na holé živobytí prodejem padělaného zboží až do chvíle, kdy mu štěstěna postaví do cesty podvodníka Harveyho Boardena, který se stává Shawnovým managerem a nabízí mu vstupenku do světa nelegálních pouličních zápasů ve volném stylu. Ze Shawna se téměř přes noc stává zápasnická hvězda, jež v ohromující sérii vypjatých soubojů poráží nejlepší profesionální boxery i mistry bojových umění. Ale ten nejtěžší boj jeho života ho teprve čeká... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (224)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bitky sice nejsou natočené nic moc, ale Channing Tatum a Terrence Howard jsou sympaťáci a je z toho hodně cítit rukopis režiséra od kterého jsem viděl i jeho prvotinu. Takže se tam hodně kecá na ulici a všichni se se všema znaj. Největší otázkou filmu sice zůstává, kde hlavní hrdina sehnal to prázdný metro na trénování, ale je to fajn. Mám rád tyhle Rockyovský filmy o loserovi dobrákovi, co to někam dotáhne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Talentovaný Channing Tatum, zde hraje muže, který má dost hluboko do kapsy a jeho jedinou předností je, že se umí skvěle prát. Toho si všimne i agent přes ilegální souboje Terrence Howard a dají to spolu dohromady a začnou vydělávat těžký prachy. Shawn vyhrává jeden zápas za druhým, stačí se zamilovat do portorikánské dívky Zulay Henao a vybojuje si vlastní čest tím, že závěrečný souboj se svým nenáviděným spolužákem z vysoké neprodal, ale naopak, poctivě ho vyhrál a ještě si přitom na sebe vsadil a vyhrál balík, aby z New Yorku mohl vypadnout a žít po svém se svou láskou, babičkou a oblíbeným agentem. Tedy tenhle scénář fakt stál za to, a že je nablblý a předvídatelný na 10 kilometrů dopředu, je záruka kvality, ale najdou se i další "vychytávky" jako to, že jsem Tatumovi záviděl jeho kondičku. Před těžkými zápasy vůbec netrénoval, pak v pohodě vyhrál na první pohled nad nabušenějšími protivníky a kupodivu po zápase netrpěl únavou. Aby se neřeklo, před tím posledním rozhodujícím zápasem trénoval a jeho příprava spočívala v tom, že asi pětkrát za zvuku hip hopové hudby máchl rukama do vzduchu a byl "ready". Na to, že je to film o zápasech, tak jich tu není mnoho. Celkem jsou tu čtyři a jsou celkem průměrně natočeny s mírným nádechem realističnosti (o pravidlech v bitkách se tu nikdo nezmíní, takže divák tápe v tom, co v nich je a není povoleno), ale v těchto okamžicích má film největší sílu, ale když se ve filmu nebojuje, tak se to mírně vleče, ale naštěstí jsou tu zajímavý herci a strmě stoupající hvězda Channinga Tatuma v pohodě utáhne jinak celkem průměrný film o outsiderovi, kterému nikdo nevěřil, ale on to pak všem natřel. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Akceptujem, ze to nie je bojovy film, menej uz to, ze samotne pravidla su iba velmi jemne naznacene az v zaverecnom fighte. Akceptujem aj ten poulicno-krcmovy styl (strihany takmer iba do detailov), ktory sice postrada eleganciu, ovsem ma aspon obcasny nadych kontaktnosti a fyzickosti. Ovsem ako drama ten film zlyhava, kedze ma ambicie pohravat sa s klise (napr. kuskovanim / vynechanim informacii), pricom ovsem aj tak do nich nakoniec vzdy sklzne. Tym sa vo vysledku stava menej uveritelnym aj to malo, co na povrch presiakava. Snazit sa sediet na dvoch stolickach, pricom ani na jednej poriadne, sposobuje obcas este vacsie bolesti v zadnici, nez nesediet vobec... . ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Nemám nič proti Tatumovi, ale to fakt neboli k dispozícií v oblasti bojových športov podkutejší herci než on? V zápasoch nepredviedol zhola nič ako v stand-upe, tak ani v boji na zemi, v guarde bol nemožný a je zjavné, že chalan nemal ani toľko chochmesu, aby si pred natáčaním natrénoval aspoň základné techniky. Je to na draka, keď je hlavný hrdina filmu situovaného do prostredia nelegálnych zápasov beznádejné fighterské poleno... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ilegální zápasy bez pravidel ve mně evokovaly vzpomínky na béčkovou akční produkci z osmdesátých let, ale tohle není žádné retro. Mix akce (rvačky vypadají dost drsně i realisticky), romance a sociálního dramatu se tady povedl velmi dobře vyvážit a výsledek kupodivu nepůsobí jako nějaká blbost. Navíc Channing Tatum nevypadá jako někdo, kdo tráví veškerý volný čas v posilovně, to je také dobrý posun směrem k realitě. Stejně pochvalně musím zmínit i zavrhnutí tradičního dějového klišé porážka - trénink - vítězství (70%). ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Channing Tatum si zlomil nos během jedné z bojových scén. (sir-dave)
  • Vo filme pochádza Channig Tatum z Birminghamu v Alabame a Terrence Howard zo Chicaga v Illinois. V skutočnosti sa Tatum narodil v Cullman v Alabame a Howard v Chicagu v Illinois. (ČSFD)
  • Ve scéně v úvodu filmu, kdy jde Shawn McArthur (Channing Tatum) po ulici v dešti a nese krabici deštníků, zahlídne Harveyho (Terrence Howard) v restauraci, přičemž krabice je mokrá. V následující scéně je suchá a viditelně jinak potrhaná, načež je opět mokrá. (Raziel811)

Související novinky

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

06.01.2012

Akční hrdina minulého a podle traileru na G.I. Joe: Retaliation i tohoto roku Dwayne Johnson pokračuje v linii filmů, ve kterých spíš někdo dostane nakládačku, než objetí od šťastné rodiny.… (více)

Reklama

Reklama