Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlínsky producent elektronickej hudby Martin, známy ako DJ Ickarus cestuje po kluboch po celom svete so svojou manažérkou a priateľkou Mathilde a chystá sa vydať svoj najväčší album. Všetky jeho plány však stroskotajú po tom, čo ho hospitalizujú na psychiatrickej liečebni kvôli nadmernému požitiu drog po jeho vystúpení. Berlin Calling je tragikomédia, poukazujúca na problémy a život v dnešnom Berlíne. (sonickaaaa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

"In the nighttime, when the world is at it's rest. You will find me, in the place I know the best. Dancin', shoutin', flyin' to the moon. (You) don't have to worry, 'cause I'll be come back soon...And we build up castles in the sky and in the sand. Design our own world ain't nobody understand. I found myself alive in the palm of your hand. As long as we are flyin', all this world ain't got no end."_______Ableton non-stop sviští, kontrolky syntetizátorov stále svietia, neposedný loop strieda loop posedný a nie jeden renomovaný label si je vedomý príležitosti získať mnohovrstevnatú prácu od osobnosti elektronickej undergroundovej scény. Vždy panovala akási mystika pre rôzne odnože tejto muziky. Tak ako bol Seattle pre Grunge, Rio de Janeiro pre Brazil-electro, New York pre Electro-clash, tak Berlín (ale aj Kolín) je domovom Techna (s prvkami Minimalu ho počuť stále viac a viac). Kto je na linke? Paul Kalkbrenner ako DJ Ickarus sa oproti svojej konkurencií na trhu etabluje pozoruhodným produkciami. Zvuky života hrajú podľa jeho nôt, rozumie im, zužitkováva ich vo svoj aj náš prospech. Má v sebe THC, ketamin, MDA, MDMA, pervitin, kokain aj PMA. Taktiež má v sebe lásku k hudbe, chuť tvoriť, štatút muzikanta a dokorán otvorené dvere do budúcnosti. K čomu sa prikloní, čo viac miluje?_______ Poupravená autobiografia živelnej akosti, ktorá je venovaná hlavne všetkým party people, producentom, DJ-om, ale kľudne aj komukoľvek inému - napríklad tomu, kto má záujem o hudbu všeobecne a zrovna ešte nebol v Boby centre na brnenskej Apokalypse alebo v berlínskom Tresore na Dubfireových, resp. Hawtinových narodkách. ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Kalkbrenner prekvapil. Ani nie tak skvelou hudbou, ako skôr parádnym hereckým výkonom - na neherca. Stohr zvláda film dobre ukočírovať a to už od kamery, castingu až po viacero obrazových nápadov. Celkovo je Berlin Calling lepšie ako Human Traffic no najlepšie filmy s drogovou problematikou ani zďaleka nedosahuje. ()

Reklama

Traffic 

všechny recenze uživatele

Co napsat k filmu, který se do všeho zásadního trefuje během úvodních několika minut a pak už jen servíruje předvídatelnou story o špatných drogách a všeléčivé hudbě? ____ Začátek fantasticky a jednoduše vystihuje, o čem je taneční hudba - ta reakce publika na fesťáku v momentě, kdy Kalkbrenner naplno pustí basy, je kvintesencí vztahu DJ-lidi. Otázkou je, jak si tohle uvědomí divák, který něco podobného nezažil na vlastní kůži. ____ Když si Ickarus stěžuje, že mezi tím vším cestováním a hraním nemá čas se pořádně věnovat skládání nového alba, naráží tím na aktuální problém elektronické/taneční scény, ve které se stírají dřívější jasně rozdělené úlohy djů a producentů (producent v klidu domova/studia tvoří, aby měl pak DJ co ve vinyl shopu vybírat) a umělci jsou nuceni zaujímat obě role naráz - DJ musí začít produkovat, aby dostal svoje jméno do nějaké té hitparády a měl co hrát lidem, producent musí nutně uvažovat o živém vystupování, protože vydáváním empétrojek si na chleba nevydělá. A v době laptopů není nutné na stage stěhovat celé studio. Ickarus (potažmo i Kalkbrenner, který ho hraje) představuje tohoto "hrajícího producenta" a svým způsobem skutečně symbolizuje současnou realitu taneční scény, která našla svůj domov v Berlíně ____ Gayové a lesbičky k technu patřili od nepaměti a Berlín není výjimkou; ve věhlasném Berghainu si jakožto heteráci možná budete připadat spíš jako minorita. Pokud vás vůbec pustí dovnitř. (Mimochodem, tenhle film je další důkaz nehezkosti Němek - chápu, že ta Amazonka, která vypadá, že má mezi nohama koule, nemůže být ztělesněním ženskosti, ale ani "Mathilda", která má podle všeho být onou hot chick, mnoho půvabu nepobrala.) ____ Perfektní je situace v léčebně, kdy se paní doktorka rozhodne si v rámci terapie poslechnout Ickovu hudbu a nasadit si obří sluchátka. Kde ona vidí depresi, zasvěcený slyší melancholii. Naprosto přesné. ____ Vlastní zápletka se však mohla odehrát v kterémkoli jiném období a o dnešním Berlínu nám neříká fakticky nic. Znalci mohou mít radost, že třeba poznají Saschu Funkeho za gramci, ale to jsou všechno jenom kulisy, kterých si nakonec příliš neužijeme. ____ Na závěr chci zdůraznit, že v celém filmu nezazní jediný minimal. Taky to není film o Villalobosovi, že? Nicméně soundtrack tuhle etapu techna vystihuje víc než dobře, a taky proto je tam ta čtvrtá hvězdička. ()

Peat 

všechny recenze uživatele

Hlavní sílou Berlin Calling je nesmírně kvalitní a hutný soundtrack, který prostupuje obrazem po celou délku sta minut. Není jen v pozadí, ale díky obsahu filmu vystupuje mnohdy do popředí a dostává se do hlavní role. Tím se už mnoha filmy propírané téma drog dostává do opět trochu jiného prostředí a roviny a dokazuje, že stále ještě není vyprahlé. Skvělou volbou bylo obsazení opravdového umělce DJ Paula Kalkbrennera, který dal své roly maximální míru autentičnosti, alespoň co se hudební části týče. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Fantazie ! Konečně někdo natočil film z prostředí techna tak jak mý vypadat. Paul Kalkbrenner hraje neuvěřitelně a skutečně. Jako kdyby všude byla skrytá kamera a Paul vše zažíval na vlastní kůži. Paul Kalkbrenner taky pro snímek sloužil soundtrack a můžu říct, že díky Berlin Calling má dalšího fanouška. Soundtrack je nadpozemský. Minimal ! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • O soundtrack se postaral známý hudebník Paul Kalkbrenner, který se mimo jiné ujal ztvárnění hlavní role a dotváření scénáře. (Peat)

Reklama

Reklama