Reklama

Reklama

Danny a Wheeler se živí reklamou na energetický nápoj Minotaur. Wheeler je velký sukničkář a nechce se vázat, Danny je znechucený životem. Myslí si, že když požádá svoji přítelkyni Beth o ruku, jeho život nabere jiný směr. Ona ho ale odmítne. Danny pak schválně nabourá služebním vozem do sochy před školou. Za to mají jít oba na 30 dní do vězení. Mají na výběr, buď nastoupí do vězení, nebo odpracují 150 hodin prospěšných prací jako dobrovolníci, kteří se věnují dětem s problémy. Wheeler dostává na starost desetiletého Ronnieho, který používá nejostřejší vulgární výrazy a miluje ženské poprsí. Danny bude mít na starost Augieho, který je posedlý středověkem. Zprvu se zdá, že to bude peklo pro všechny... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (327)

Gereth 

všechny recenze uživatele

Takhle to opravdu vypadá na larpech?.o) Smál jsem se často a smál jsem se dost. Až mi bylo líto, že se postava Paul Rudda nakonec polepšila. Ty jeho cynické hlášky byly na filmu tím nejlepším. S.W.Scott zahrál svýho průměrnýho Stifflera a ani představitele dětí to nějak výrazně nekazili. Není tu nic moc, na co byste si po nějakém čase po zkouknutí vzpomněli, ale když už vám to běží před očima, běží to rychle a bez zbytečných záseků. 65% ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Pohodová lehce přisprostlá komedie opírající se hlavně o vhodně zvolené charaktery (Seann William Scott se zkrátka pro role všešukajícího fuckující flákače narodil), která baví už samotnými dialogy mezi ústředním duem, nebo rozhovory s vedoucí programu Velký bratr, vyléčenou feťačkou, která neustále naráží na svojí minulost hláškami typu, jdu si šlehnout koktejl a kafe si peru rovnou do žil. Prostředí je rozhodně nevšední a podporuje ulítlou atmosféru snímku, bavil sem se velmi dobře. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní comedy, kterou spolehlivě tahá "Stiffler" / "Antman" a palec nahoru za mladého drzého černouška Bobb'e J. Thompsona( Já bych jej nezvládnul). Dobrý nápad, super gagy, příjemné tempo. Příjemně jsem se zabavil. Fajn hláška: Ahoj/ Ahoj jsem tak trochu zadanáá / Mně tak trochu stojí péro.. !! :D 80% ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Role Models jsou v podstatě klasickou americkou komedií plnou známých žánrových postupů a schémat, v které dva muži konečně projdou trnitou cestou k dospělosti. Avšak "Role Model" jsou naštěstí chytře napsaní, zasazeni do originálního - skoro epického prostředí, vtipní, navíc si lehce pohravají s popkulturou a dívat se na ústřední hereckou čtveřici je zkrátka radost (ten černoušek v KISS kostýmu je boží). Možná jsem se nechal unést, ale takový film jsem zrovna potřeboval vidět. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Role Models jsou po většinu stopáže celkem nadprůměrnou komedií, kde až nečekaně sehrané duo Rudd-Scott hláškuje ostošest, ale závěrečná dvacetiminutovka z toho dělá naprostou srdcovku. Při natáčení poslední třetiny filmu se totiž museli všichni neskutečně vyblbnout a všechna ta radost ze hry se bezpečně přenáší i na diváka. "You wanna come see my turtle?" "I'm fine." :) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Píseň "Beth", kterou Paul Rudd "zpívá" v závěru filmu Elizabeth Banks, je také použitá ve filmu Léto k nepřežití (Wet Hot American Summer) z roku 2001, který také režíroval David Wain. V tomto filmu má jméno hlavní postava filmu, kterou hraje Janeane Garofalo. (FilmFan24)
  • Na začátku filmu je zmíněna fiktivní hra famfrpál z filmové série o Harrym Potterovi a dále je zmíněn Paul Cartney, který má mít hity ze 70. let, což je narážka na Paula McCartneyho. (Zix.)
  • Když Danny (Paul Rudd) a Wheeler (Seann William Scott) na začátku filmu vykonávají potřebu, tak Danny prohlásí, že to je jako když čůrá Shrek, což je odkaz na stejnojmennou filmovou sérii. (Zix.)

Reklama

Reklama