Reklama

Reklama

V 50. letech je život v prosluněném středo-americkém městečku Suburbicon bezstarostný a idylický. Malebné domky s upravenými trávníky jsou dokonalým místem pro šťastné rodiny. A taková je i rodina Gardnera Lodge. Tedy alespoň navenek. Jedné noci vše změní vloupání do jejich domu. Gardnerova manželka Rose je zavražděna. Policie velmi rychle zatkne podezřelého. Ale když dojde na stanici k identifikaci, Gardner pachatele neoznačí. A možná pro to má dobrý důvod. Podezřelým z brutálního činu je totiž lichvář, který má na starost klienty, kteří své dluhy mafii neplatí včas. Gardnerovo rozhodnutí spustí řetězec podezírání, vydírání, násilí a pomsty. (Bioscop)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (216)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Moralizujúci Coenovci, ktorí však mali dosť súdnosti. Aby nestrácali svoj drahocenný režisérsky čas, tak pustili ku kormidlu Georga. Príbeh má zbytočnú dejovú linku o rasizme a tá hlavná je pomerne tuctová. Matt Damon sa snaží sám utiahnuť celý film, ale jeho postava nie je dosť zaujímavá, ani dosť bizardná, ani dosť zábavná. Film v podstate celú dobu prešľapuje na mieste. Čakáte a veríte, že sa to za polovicou zlomí, a prídu coenovské zápletky, vygradovanie. Bohužiaľ zápletka dopadne tuctovo s pachuťou amerického vnucovania ideálov o tej najsprávnejšej správnosti. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela slušná výprava, ale film (tedy tvůrci) si nedokáže vybrat, co vlastně vypráví a jak to vypráví - to je chvilku komedie, chvilku rasová agitka, chvilku thriller, a se scénami je to skok sem, skok tam. Nakonec z toho vylezou pětkrát tak delší Bakaláři, tedy pokud by brali černohumorné a v podstatě lidsky sadistické náměty. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Coenovka, kterou měli točit Coeni, aby jako coenovka vůbec vypadala. Clooney sice jede hezky podle jejich (společného) scénáře, ale neumí ho podat právě tak jako Coeni. A to nejsem žádný jejich fanda, nadchl mě od nich jen jeden film a další dva se mi (byť s výhradami) líbily, ale je poznat, že Clooneyho filmová řeč je spíš tradiční a přístup k takovému typu narativu o to víc. Proto se to rozpadá na dva filmy, různě se objevující a prolínající - mysteriózní thriller a kritiku rasismu. Obojí se ani na konci nepropojí (což se dalo čekat), ale i samo o sobě to je poněkud nijaké. Vůbec jestli už jste viděli film o pravé "idylice" USA 50.let, tak pro vás Suburbicon bude jen další do počtu - zvlášť, když se ničemu z toho pořádně nevěnuje, i ta kritika rasismu je spíš do počtu, aby se na ni nezapomnělo. Má to ale skvělou výpravu, solidní herecké výkony a napínavé finále, takže to zároveň není úplně k zahození. Jen to je film na jedno zhlédnutí a brzké zapomenutí. Nakonec ani nevidím důvod pro třetí hvězdu. Lepší 2* ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé a nezábavné. Přesně takhle by se dal popsat snímek Suburbicon od George Clooneyho, jehož adaptace scénáře od bratří Coenů téměř ihned "zapadá" do filmového průměru. Za tento "stav" může především mdlá režie, která nabídne jen několik světlých momentů, takže zejména v první polovině budete docela často zívat. Naštěstí pak ale přijde polovina druhá, která se točí zejména kolem vražedné "vybíjené" téměř celého osazenstva, a právě v tu chvíli se dá na film Suburbicon vcelku obstojně dívat a relativně si ho i užívat. Jen škoda, že režisér nenasadil takové tempo hned od začátku a ve vetší míře. „I have to make decisions like what's best for the family.“ ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU'VE GOT TO EAT A LOT TO GET THAT FAT." --------------- Nie je zlé pozrieť si zlý film. Je však zlé pozrieť si zlý film, o ktorom si myslíš, že rozhodne zlý nebude. Typický, nevýrazný Clooney točí o meste, ktoré je na povrchu oslnivá kráska, vo vnútri však mrzutá zlomyseľná mrcha. Presne ako majorita spoločnosti. Bratia Coenovci neprekvapili ale ani nesklamali. Matt Damon síce svoje odohral dobre, no výkon z hereckých výšin ako za čias jeho rannej tridsiatky to nebol. No a zvyšok, ten nestojí ani len za zmienku. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • V závěru filmu pronásleduje hlavního hrdinu (Matt Damon) modrý VW Brouk a v něm holohlavý muž. Velice podobná scéna se objevila také ve filmu Big Lebowski (1998), který mají na svědomí také bratři Coenové. (Lukoboss)
  • Film je voľne založený na incidente z roku 1957 v Levittowne, kde sa černošská rodina prisťahovala do belošského prostredia, čo viedlo k rasovo motivovanému obťažovaniu a násiliu voči rodine. (Scraffy)

Související novinky

Clooney a Hlava 22

Clooney a Hlava 22

26.11.2017

Georgi Clooneymu se moc nezadařilo ani s Památkáři ani se Suburbiconem, takže to zkusí jinak - přes televizi. Jeho novým projektem je totiž seriálová adaptace románu Hlava 22, v níž se ujme jedné z… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama