Reklama

Reklama

Život nemůže být horší... Tedy minimálně pro sedmnáctiletého Danea a jeho desetiletého bratra, kteří se přestěhovali z New Yorku do malého ospalého městečka... Jenže pak najdou zlověstnou díru pod zamčenými podlahovými dveřmi ve sklepě... Tento thriller z dílny legendárního režiséra Joa Danteho (Gremlini) zkoumá obavy a tajemství pohřbené hluboko v lidské mysli. Život už nemůže být horší... Tedy minimálně pro sedmnáctiletého Danea a jeho desetiletého bratra, kteří se se svou matkou Susan přestěhovali z New Yorku do malého ospalého městečka Bensonville. Dane vidí jediné pozitivum v tom, že hned vedle bydlí krásná Julie. Susan tráví stále více času v práci, a tak Dane s Lucasem bez dozoru důkladně prozkoumávají svůj nový domov. Dane se však mnohem víc točí kolem Julie a svému mladšímu bratrovi něvenuje příliš času. Jednoho dne však najdou zlověstnou černou díru ukrytou pod zamčenými podlahovými dveřmi ve sklepě. Chlapci jámu prozkoumají a zjišťují, že je patrně bezedná. Když do ní hodí minci, nikdy neslyší cinknutí na znamení, že dopadla na dno. Když do díry spustí baterku, světlo po chvíli pohltí temnota. Bratři doufají, že jim záhadu pomůže odhalit Julie, když jim poví něco z minulosti domu, a tak jí ukážou svůj objev. Jenže mezitím se začne z podivné díry šířit zlo. Podivné stíny číhají za každým rohem a noční můry z minulosti ožívají... Trojice dětí se bude muset postavit tváří tvář svým nejtemnějším obavám... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Taký rodinný horor, ktorý nevystraší a je točený asi tak pre vekovú kategóriu do 15 rokov.Herci v pohode, malý Lucas je frajer a keď hodí loptu bratovi do hlavy alebo porazí klauna a sedí v pivnici ako najväčší frajer tak sa aj zasmejete. Poteší aj Haley v plavkách nebudeme si klamať. Priemer na ktorý zabudnete veľmi rýchlo. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nejvýraznější vadou je fakt, že dnešní děcka (na rozdíl od těch z osmdesátek) něco podobně staromilského bohužel těžko přijmou. Jinak si Dante podle očekávání vytírá s přehledem řiť především s kompletní skvadrou z Platinum Dunes, která může mít po ruce hororové legendy, ale bez talentu nemá šanci. Námět Díry si sice půjčuje témata odevšad, spokojeně se rochní v žánrových klišé, ale nečiní tak podle mě z nouze, ale s radostí a odhodláním ukázat divákům-nováčkům, že atmosféra se nebuduje vyhřezlými střevy a roční zásobou krevních konzerv, ale technickou zdatností, znalostmi žánru a v tomto případě i bohatými zkušenostmi. Všeho má Dante na rozdávání a zase jednou dokazuje, že si nezasloužil skončit po boku kreslounů z Looney Tunes. Díra je však rovněž důkazem, že se nedokázal/nechtěl přizpůsobit době. Vzhledem k poslabšímu (a z celého filmu zdaleka nejdigitálnějšímu) finále jsem za to ale rád... mohl jsem se po dlouhé době spokojeně vrátit do dětství, zahodit povědomí o hororových postupech za záda a nechat se strašit vnitřními přizraky stejně, jako tomu bylo kdysi s Gremliny. P.S.: Vidět Díru v kině, měl bych z jejího zpátečnictví větší radost, než ze všech letošních "osmdesátkovin" dohromady. ()

Reklama

drake31 

všechny recenze uživatele

.:Sympatická blbina, ktorá mi napravila pošramotený filmový deň:. The Hole nie je žiadny svetoborný snímok, ale je to príjemná oddychovka u ktorej sa človek síce zabaví ale na druhú stranu nebojí a sympatický predstavitelia len tomuto snímku pomáhajú. Pohodový rodinný film ktorý ale už viac krát vidieť nemusím ;) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V americkém snímku „Díra“ Joe Dante předvedl, že v hororu chce předvést i trochu závažnější témata, ale zároveň chce bavit. Nějak mu to dohromady ale nefunguje, mimochodem trochu i proto, že sem tam využívá dost špatné CGI, které dojem z hloubky shazuje. Stále se ale jedná o stravitelný strašidelný film, kde je celkem jasné, jak to s dětmi dopadne. ()

Sochorisko 

všechny recenze uživatele

No, díra, je to celkem zajímavej nápad na film, jak známe, všichni koukáme pod postel když se bojíme a když je někde temný kout, bojíme se. A tak díra jako taková zaujme a člověk se těší. Bohužel se to tak úplně nepovedlo, hudba mohla být lepší a celkový náboj .. Výsledek byl takový, že tento horror byl vcelku trapně nestrašidelnej, připomíná mi to Silent Hill, kde mi přijde, že postavička, jíž lítaj z břicha jakési "něco" ... no jak se toho člověk může bát ? absolutně nerealistické .. Díra také nemůže, nemůže být bezedná ... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie scény bitky s bábkou klauna trvalo 4 dni. (beso74)
  • Julie (Haley Bennett) číta knihu "Božská komédia" od Dante Alighieriho. Režisérovo priezvisko je taktiež Dante. (beso74)

Reklama

Reklama