Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deloris se vrací do role sestry Mary Clarence na prosbu jeptišek, které potřebují pomoci s nezvladatelnými žáky na střední církevní škole. Ani pro ni však první setkání nedopadne nejlépe. Přesto se rozhodne vytrvat, zejména když náhodou zjistí, že škola má být uzavřena, protože chybí peníze na její provoz. A protože jediné, co Deloris alias Mary Clarence umí, je zpívat, rozhodne se školu zachránit zpěvem. Zaveze žáky na vystoupení jeptišek ve starobinci a pak využije jejich nadšení z úspěšného vystoupení k tomu, aby z nich udělala školní sbor. A po úspěchu jeho prvního vystoupení přihlásí sbor do celostátní soutěže v Hollywoodu. Nepříliš ochotný otec Maurice sice akci povolí, ale pouze s podmínkou, že si na ni studenti sami vydělají. Těm se to sice podaří, ale ještě je tu proradný správce Crisp, který odhalí pravou totožnost sestry Mary Clerence a vydá se do Hollywoodu, aby na poslední chvíli vystoupení sboru zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (174)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jednička Sestry v akcii hýrila originalitou, ale dvojka už nie je nič moc. Dá sa vidieť, ale jednak je rovnako ako prvý diel neustále omieľaná nezmyslami a ani pri prvom zhliadnutí moc nezaujme. Pravda, tiež neurazí a chvíľami aj pobaví, avšak to je asi všetko. Ako komédia je to ale ozaj strašná nuda. Ako sociálna dráma o získavaní pedagogickej autority pred bandou študákov je to otrepané. Dajme tomu, že Whoopi Goldberg jej úloha sadne, ale nijako excelentný herecký výkon v tom nevidím. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Film za moc opravdu nestojí, a taky donedávna jsem zde měl hodnocení jen 1*, ale pak jsem na internetu slysel zajímavou melodii, přemýšlel jsem odkud jí znám a měl jsem to, je to z tohoto filmu. A to je už hodně dávno, co jsem ho viděl. Co do hudby melodii etc to opravdu stojí za pozornost. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Príšerná slabota, robustný Bill Duke mal zostať pri herectve (nezabudnuteľný seržant Mac v PREDÁTOROVI). SESTRA V AKCII 2 má zlé všetko, cez trápny podtitulok (OPÄŤ V HABITE) cez nové podporné postavičky (Jennifer Love Hewittová dopláca na zbytočnosť postavy) až po úplne zbytočný dôvod, prečo by sa niečo také malo stať ešte raz. A Thomas Gottschalk k tomu, musím pokračovať? Dokonca už ani osvedčené staré tváre z minula (v čele s Whoopi Goldbergovou a Maggie Smithovou) nedokážu skapané tempo oživiť a keďže už originál bol zaujímavý hlavne kvôli skvelým pesničkám a tie v dvojke TAKMER NIE SÚ (!!!), nemáme sa o čom baviť, nemyslíte? ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Brrrr.....to byl ale odporný film. Měl všechno, co ve filmu nesnáším, od hrozných herců přes děsivý scénář až nesoudnou režií konče. Už první díl nestál za nic, ale tohle je propad do 150 hajzlu. Nesnesitelně jsem u něho trpěl a snad poprvé jsem měl chuť to vypnout. A to jsem nikdy neudělal. Taková malá noční můra. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Převážně televizní režisér Bill Duke sice příliš "neujel", ale tak zbytečné pokračování aby člověk pohledal. To je taky hlavním jmenovatelem - zbytečnost. Scénář je naneštěstí plný klišé, přehrávání v některých vedlejších rolích je opravdu těžko uvěřitelné a jako celek to moc nedrží pohromadě. Viděl jsem i daleko horší pokračování, to však tvůrce příliš neomlouvá. Tenhle "Back in the Habit" se jednoduše neměl konat. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Whoopi Goldberg první film natočila velmi nerada a s tímto pokračováním souhlasila až po tom, co se Disney rozhodl financovat její vysněný projekt Sarafina!. (HappySmile)
  • V prvom filme nosí sestra Mária Robert iný habit ako ostatné mníšky. To preto, že je novicka. Pozornému oku neujde, že aj v pokračovaní stále nosí habit novicky, aj keď už uplynulo niekoľko rokov. Nejde o žiadnu chybu, pretože ak sa mníška necíti byť pripravená stať sa plnohodnotnou mníškou, môže byť novickou, ako dlho chce. (martin1m2)
  • Keď otec Thomas hovorí sestrám, že Deloris je zabávačka v Las Vegas, sestra Mária Robert zdvihne ruky k svojej tvári. Hneď na to ich má ale zložené po boku tela. (martin1m2)

Reklama

Reklama