Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pražský Žižkov koncem třicátých let. Hubert Hrabě, zvaný Fešák, si v dobách nezaměstnanosti vydělává svým šarmem a chytrou hlavou. Šikovné obchůdky a podnikání provádí za hranicí zákona, ovšem tak, aby neuvízl v některé z rafinovaných pastí policejního inspektora Mourka. Ten si vzal do hlavy, že Huberta dostane za mříže. Fešákovi tak nezbývá nic jiného než se svého úhlavního nepřítele zbavit. Vymyslí proto skvělý „podraz"… Komedii s nostalgií starých dobrých časů natočil v roce 1984 režisér Ivo Novák podle námětu Pavla Hanuše. Příběh žižkovského frajera možná připomene Markovy a Sequensovy Hříšné lidi Města pražského či Vabank polského režiséra Machulského. Autorům se podařilo natočit zábavný film ze zajímavého prostředí s přitažlivými hrdiny. Mimořádně šťastné bylo obsazení titulní role Karlem Heřmánkem, který svého hrdinu obdařil nonšalancí žižkovského světáka. Také Petr Kostka výborně ztvárnil roli mazaného a zavilého policisty Mourka. Panoptikum starého Žižkova zalidňují další figurky – funebrák Eman v podání Pavla Zedníčka, majitel pokoutní zápasnické arény Pašek (J. Somr), hromotlucký povaleč Karel (P. Nový) a fízlové Skákal a Holendr, které hráli Otto Lackovič a Jan Teplý. Emanovu nastávající – vnadnou a energickou Madlenku – ztvárnila Laďka Kozderková, která zároveň nazpívala ústřední píseň Petra Hapky. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (181)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Karel Heřmánek má ve své filmografii celkem dva dokonalé filmy z období první republiky - "Srnce" a "Fešáka", přičemž Hubert je rozhodně veselejší. Emánek Vurm a komisař Mourek, kolegové Franc a Spirk, masérský salon, cirkus a spousta bezvadných kšeftů v jednom z nejlepších českých retro filmů všech dob. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Fešák Hubert je veľký elegán a prefíkaný darebák. Má svoju „kanceláriu“ na alibi. Je však tŕňom v oku miestnym strážnikom, ktorí sa s ním svojou inteligenciou nemôžu porovnávať. Tento film mám jednoducho rád, je milý a vtipný aj keď hlavným hrdinom je opäť darebák. „Sfackujte ho na placato, parchanta.“ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fešák Hubert a sním Karel Heřmánek posiela správu cez oceán Newmanovi a Redfordovi, aby ho zobrali do party. S jeho nápadmi by určite neprehlúpili. Konkrétne ale tento jeden sa tvári viac elegantne, akým v skutočnosti je. Je to akosi zbytočne zašmodrchané a nie tak vypointované, ako som celý film očakával. Škoda, že nevznikla s touto postavičkou celá séria malých podvodíkov, rád by som si ich pozrel (alebo vznikla a ja o tom neviem?). Čistá komercia, ktorá napríklad cez také sviatky určite v televízii poteší. ()

SZYslak 

všechny recenze uživatele

Já tyhle filmy prostě miluju. Skvělý Heřmánek, Kozderková i na Zedníčka se výjimečně dalo koukat. Báječná atmosféra Žižkova, jako byste tam byli. Málem bych zapomněl na Petra Kostku, Pavla Nového a jeho větu: Všechny moje flastry jsou jen za veřejný násilí pane inšpektor, to když dám po hubě ňákýmu fízlovi nebo jinýmu rošťákovi. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Přezdívky jsou neslušné a blbne se po nich!!! Čím víckrát film vidím, tím se mi víc líbí. Až po několikáté projekci jsem zjistil jak má takřka dokonalý a promyšlený scénář, který graduje od samého začátku a ústí v perfektní pointu. Atmosféra staré Prahy snad nikde nebyla navozena lépe (promiňte mi, "Hříšní lidé...") - kostýmy, prostředí či dialekt. Karel Heřmánek neskutečně válí a skutečně JE Hubertem, přičemž ani ostatní nijak nezaostávají. Dlouho jsem "Fešáka Huberta" považoval za "pouhou" komedii. Pro Žižkováky je tento film biblí. Pro mne je (tedy kromě toho, že je to rovněž náramná sranda) silnou vzpomínkou na zašlou slávu opravdových chlapů, kteří se dnes už zřejmě nerodí. 100%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Eva Hudečková propůjčila svůj hlas kolegyni Zoře Ulle Keslerové. (pávek)
  • Automobil, kterým ve filmu jezdí ředitel Union banky Bohumil Kropas (Jiří Holý), je 12válec kabrio sedan Hispano Suiza J12 (Francie) s motorem o obsahu 9 500 ccm. Vmax = 185 Km/h. (PavelKral)
  • Když Fešák Hubert (Karel Heřmánek) sedí v restauraci s Růžou (Zora Ulla Keslerová), tak jim vrchní přinese dvě piva. Oba se napijí a Hubert vypije více jak polovinu půllitru. Sklenici položí na stůl a v dalším záběru jde vidět, že piva ze skla jen lehce ubylo a půllitr je téměř plný. (Jimmy15)

Reklama

Reklama