Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedná se o parodii TV Nova na politickou scénu a veškeré její osobnosti, které byly předělány do podoby gumových postaviček. (duklak2)

Recenze (56)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Česká mutace v anglosaském zahraničí zavedeného a oblíbeného televizního formátu, která se ale v ,,nováckém" tvůrčím prostředí brzy vyčerpala a neměla co říci. Spoléhat pouze na směšnost gumových imitací politiků samu o sobě bohužel do nekonečna nejde... (Ukázka nekomického komična např. zde http://www.ceskavidea.cz/video/gumaci-vaclav-klaus/ ) ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Co nového na Hrádečku? Co nového na práci? A kdo právě chystá léčku? Gu-má-ci! Jééé to bylo prímaprímový (když můj věk nebyl dvojciferný). ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Už jen podle názvu tento pořad (jeden z prvních na tehdy rozjíždějící se Nově) museli vymyslet opravdu jen gumy (dobrá parodie ale sušší humor), avšak ani dnes na karitury Klause, Sládka, Zemana nebo třeba Gotta nelze zapomenout:-) Jen za 2*, v té době mi to jako mladému zákl. školou povinnému klukovi vůbec nic neříkalo... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jako nápad bych Gumáky rozhodně neztracoval, mohla by to být slušná, odpočinková satira pro poklidný večer u nově se rozjíždějící stanice, ale... Je tu velké ale, humor měl k trefné politické satiře daleko, Nova se samozřejmě bála přitlačit na sofistikovanosti a zakomponování inteligence se vyhýbala jako čert kříži a tak z toho vznikl lehce pubertální paskvil ala Tele-tele. 3/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kvalita humoru byla v prostředí televize Nova pochopitelně od počátku nevalná, nicméně cyklus dojel na absenci tradice pocházející z britského kulturního a společenského prostředí, kdy tato tradice velí být kritický na všechny strany, ale o kousek kritičtější k právě vládnoucí partaji a vládě. To Nova, která měla komerční zájmy a potřebovala si zajistit přízeň politiků při střetu s Lauderem a v boji o licenci, nedokázala. Celkový dojem: 25 %. Některé scénky byly trapné a z komediálního hlediska nefunkční, z obsahového hlediska nejde ani tak o křivé zrcadlo, které tvůrci nastavili politické scéně, jako spíš o zajímavý doklad konvenčního myšlení tvůrců, kteří nedokázali zachytit a pojmenovat skutečné nedostatky naší politiky a společnosti. Celkový dojem: 25 %. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Začátek televizní postkomunistické politické zábavy v přímem přenosu. Něco pro mne absolutně nekoukatelného ani tehdy, ani teď, pokud bych byl takový masochista a nějak to dohledával třeba na Youtube nebo kde. Opravdu pro mne něco nepochopitelně otřesného, neoriginálního a trapného. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Latexovým politikům jednozačně chyběl sofistikovanější humor, který by z nich udělal opravdovou hrubozrnou satiru a ne přihlouplou šaškarádu, v níž bylo možné spatřit cokoli, výjma trefného vtipu. (Kameňáky typu Miroslav Sládek v popelnici nebo Václav Klaus jako drsný rocker included.) Jako jízlivý komentátoři politického dění tedy neměli Gumáci šanci na úspěch, ale nad jejich pubertálním humorem se člověk přece jenom občas zasmál. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tenkrát jsem toho sice většinu nepochopil, ale jak na to tak s odstupem času na netu koukám, musím jen kostatovat: kam se sere bobo. 60% ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

40% - Úroveň kvality u této "politické satiry" mířila ke dnu téměř kosmickou rychlostí. Co bylo nejprve vtipné, později už zůstalo jen trapné... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Tohle se přesadit do našeho prostředí tedy nepovedlo a je moc dobře, že to záhy tiše zaniklo. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Zastaralé gumáky nebrat! Ani Faltus to nespasil. Pořad z éry zloducha Železného byl tak nezábavný až ho po pár dílech ukončili. Mé hodnocení: 0% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Největší handicap seriálu stojící v cestě plně funkční satiře je průhlednost pointy většiny scén, jako jednorázové rýpnutí do politiky tehdy 90. let dostačující. Rozmanitost premis je úctyhodná, se scénářem bohužel slabším. Gumové loutky karikující známé politické tváře (a nejen je) jsou impozantní, nemluvě o hlasech. Už proto je to výrazně zábavnější než pitvoření Tele Tele kvartetu (zejména v čele s GS duem) v jinak velmi slibných kulisách. Ovšem Petr Čtvrtníček a politická střihová gymnastika v České sodě jsou v naplnění svého účelu úplně někde jinde. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka naší politické scény: guma jako guma. Jen by mě zajímalo, jak by se jmenoval podobný pořad dnes, protože to co vládne naší zemi dnes je už úplně jiný materiál.... ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jupííííííííííííí. Po mém poprosení je tu tento skvost. Skvělá parodie na politickou scénu a její osobnosti. Politiku jsem nikdy nesledoval, ale díky tomuto počinu vím, jak doopravdy vypadají politici:-) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Faltusův výtah do povědomí mas.. Další zakoupený formát, který si ovšem držel laťku velmi vysoko, přičemž jeho zánik nesouvisel s poklesem sledovanosti či kvalitativní rozbředlosti, ale s motivacemi Novy v podobě potřeby přízně právě parodovaných v právnické bitvě s Američany.. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nova ze začátku zkoušela různé věci, než vykrystalizovala do té podoby jako ji známe dnes. Gumáci byly jednou z nich. Pár dílů bylo výborných, ale pak nabraly směr k trapnosti. Ono je někdy těžké rozlišit, co je humorné a co už je trapné. ()

Reklama

Reklama