Reklama

Reklama

Epizody(3)

Znalec černé magie Ivan Trojan a policejní komisař Jiří Dvořák pátrají po pachateli série rituálních vražd. Napínavý kriminální příběh inspirovaný existencí tajemné Ďáblovy bible. (Česká televize)

Videa (3)

TV spot 1

Recenze (441)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

První díl je celkem nuda, ale na Trojana s Dvořákem se dá dívat i v nudě. Druhý konečně připravuje napínavé chvíle a potvrzuje mi, že Trojan s Dvořákem u Stracha se mi přece musí líbit. Nemusí. Třetí díl je naprosto debilní a nastavuje laťku pokleslosti hodně hluboko. Scéna, v níž stojí Trojan s křížem před sochami, se jednou určitě objeví v parodii. I když ... něco takového již netřeba parodovat. Škoda, že ďábel neodpráskl kysličníkovou blondýnu Ani Geislerové již začátkem prvního dílu. Na konci druhého mohl odprásknout i komisaře a pseudoznalce, aby se Trojan s Dvořákem nemuseli po zbytek života stydět, že hráli v tom srandovním třetím dílu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemám moc v láske kriminálky, ale toto ma teda chytilo. Svieži vánok v českej kinematografii po všetkých tých Troškovinách, Kameňákoch.... Príbeh je budovaný postupne a veľmi zaujímavo. A čo je hlavné, je živený perfektnou atmosférou na pozadí tajomna a mysticizmu. Niečo, čo mám veľmi rád. Niektoré scénky mi pripomenuli moju milovanú Deviatu bránu. Do poslednej chvíle som nevedel, ako to celé skončí, čo ma udržiavalo v ustavičnom napätí. Trojan zahral ako obyčajne excelentne, počítam, že raz sa pripojí k legendám českej kinematografie, všade kde hrá je zárukou kvality. Určite sa preto oplatí skúsiť aj Ztracenú bránu, ktorá je voľným pokračovaním tohoto skvelého filmu a kde hrá opäť jednu z hlavných úloh I. Trojan. 85/100 ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Mě se to teda osobně sice vůbec nelíbilo, ale to víte než jsem stihl ohodnotit, tak přišel Jirka Strachů až ke mě domů, že prej jako potřebuje, aby to mělo na ČSFD dobrej průměr, že by mu na to jináč nekoukala ta televizní lůza a von by z toho neměl žádnou škváru. Slovo dalo slovo a tak jsem se nechal koupit (pro případné zájemce z řad tvůrců/dramaturgů: zaprodávám se lacino, podrobnosti přes poštu). Takže buďto to bylo takhle nebo se mi to prostě a jednoduše líbilo. Zatím jediné čeho se do příštích dvou epizod obávám je přílišná naivita co se týká vztahů mezi postavami. Aneb každý se zná s každým. To já strašně nerad. Ale nějaká ta stovečka by i tenhle zápor spravila, co ty na to Jirko? A vůbec, co na to Jan Tleskač? PS: Tak tedy to co předvádí závěrečná epizoda, to je skutečné peklo na zemi a trapnost nad trapnost. Na druhou stranu poslední záběr dokazuje, že si tvůrci celou dobu dělali z diváka šoufky. Teda doufám, že ten poslední záběr nebyl myšlen vážně. Upřímně v to doufám. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Že Strach je v současnosti nejlepší český televizní režisér, asi nemusíme vést spory. V ČT to naštěstí vědí a přiklepnuli mu dost peněz na to, aby jeho film nevypadal jako nízkorozpočtový škvár, který vídáme na "jedničce" každou neděli. Máme tu digitálního hada, kamerové filtry, poměrně dobrou hudbu a - světě, div se - kamera se hýbe, rotuje, najíždí na tváře, střídají se tu celky, polocelky a detaily. Když k tomu připočtu přesného Trojana, který v televizi prakticky nehraje, a televizními filmy naopak zoceleného Jiřího Dvořáka, vychází mi z toho televizní nadprůměr. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Výborné prvé dve časti, trojka trpela pocitom, že treba čo najrýchlejšie do cieľa a stratila sa v obavách, aby sa podobne náročný a každopádne zaujímavý projekt nemusel v realizácii skloniť pred svojimi ambíciami. Zbytočne veľa náhod v poslednej pol hodine zachránila ako tak záverečná scéna. Napriek výhradám dobrá vecička, suverénne zahraná ! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Komisař (Jiří Dvořák) má v každém dílu alespoň jednou v ruce či v ústech cigaretu. Nikdy však zapálenou. (SFalconJ)
  • Úvodní gregoriánský chorál (Urbs Ierusalm Beata) je stejný jako ten, který zpívá Sean Connery ve filmu Jméno růže. Dalším odkazem je věta "v tom spočívá veškerý smysl trezoru" (MeaCulpa)
  • Když scénárista Arnošt Vašíček napsal před 4 lety námět, ještě se v okolí Podlažic žádný průzkum nekonal. Když pak ale začal, našli tam stejně zajímavé vykopávky jako v seriálu. (jochanan)

Reklama

Reklama