Reklama

Reklama

Epizody(3)

Znalec černé magie Ivan Trojan a policejní komisař Jiří Dvořák pátrají po pachateli série rituálních vražd. Napínavý kriminální příběh inspirovaný existencí tajemné Ďáblovy bible. (Česká televize)

Diskuze

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

V posledním díle je v titulcích uvedeno jméno Runy Ivan, ačkoliv postava se jmenuje Michal.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Naimad

Naimad (hodnocení, recenze)

Čekal jsem to ještě o chlup lepší, ale i tak velmi solidní záležitost. Typově skvěle vybraní herci podávající většinu času uvěřitelné výkony. Zápletka, prostředí a postavy na jedničku. Velká škoda, že hudební podkres si jede podle svého a na film se příliš neohlíží. Párkrát člověku přejede mráz po zádech, když metalista s dredy hackuje internetovou stránku nebo odborník nezná základní pojmy, jen aby to někdo nahlas vysvětlil divákovi, ale jinak nesrovnalosti moc nevykukují, Andělé a Démoni by mohli závidět. Scénář sice dobrý, ale hru "na podezřelého" si rozhodně mohl víc vychutnat. Viník je sice zvolen zajímavě, ale divák většinu času klopítá mezi Dykem, proti kterému svědčí naprosto vše a pak lusknutím prstu je vše zapomenuto, a Hádkem, o kterého se vyšetřující ani kamera nestarají. Víc bych si užil konec doztracena, ale chápu, že tvůrci chtěli po 3 hodinách dopřát divákům trochu akce, trapné mrknutí na diváka v úplném závěru budu ignorovat. I přes tyto mouchy skvělý zážitek!

farb

farb (hodnocení, recenze)

made1:  Taky jsem četl. Stejný obsazení a Vašíček opět napsal scénář, ovšem Strach ho prý výrazně přepsal a původně opět přestřelenej nadpřirozenej závěr posadil pevně do reality - tudíž žádný nadpřirozenosti, ale realistický rozuzlení s možností nějákýho toho mystična ( tudiž nechá na divácích, ať si to přeberou). Jo a ještě, Ztracená brána by měla řešit paralelní vesmíry - alternativní reality.

made1

made1 (hodnocení, recenze)

Chystá se Ztracená brána, stejné obsazení, jiný příběh. Informací na netu zatím pomálu.

quip

quip (hodnocení, recenze)

Tak jsem dokoukal a nějak mi unikl význam linie s Kryštofem Hádkem (Vítek se jmenovala ta jeho postava?). Proč byl naštvaný, když měl nepotvrzené alibi? To jenom tak šílel nebo co?

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Radek99: Nápodobně. Hotovej královskej žánr! 8-o

KillSpa: Ejhle hol(yšit)ka! Jojojo, asi jako ten magor nad tebou je profesor... .-]..

Vy jste se kluci museli hledat! . . . Bez smajligiku...

KillSpa

KillSpa (hodnocení, recenze)

:-))) já jsem holka, cejle. :-) chápu, že nemáš rád televizi, také jsem v mládí zvracela z brněnských inscenací s kvalitními herci z Mahenky :-D

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

A té séš s Prahé, jóóó? . . . Ahoj, máš interesantní profil a skvělej vkus, tebe taky učil Radek? 8-o . . . Sranec na vás kluci... :-)))

KillSpa

KillSpa (hodnocení, recenze)

:-))) zdá se, že igíček právě předvedl svůj intelektuální vrchol. Nebo nás ještě čeká nějaká zajímavá gradace? Zábavný hoch, je vidět že je z Brna. :-))

type_B

type_B (hodnocení, recenze)

Radek99: Jestliže žánrovost vidíš tak, že daný snímek používá postupy daného žánru, pak čistá žánrovost musí být velmi velká míra schematičnosti. A to zrovna nesvědčí o nějaké velké hodnotě.

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Radek99: Ty jsi fakt zoufalec... A ty jsi tu už nějaký mluvčí databáze? To ses už naprojektoval dokonce do funkce, debile? Radku - a proč to pořád zakecáváš? Nemáš se snad čeho chytit v cizích komentářích? Tak to řekni >svými slovy< , ne? Můžeš to i zvýraznit tučně... :-[.. - - - P.S. No, nevím, nakolik mi tady kdo a co "věří", to je ostatně jedno, každopádně narozdíl od sráče tvého kalibru tu kopu sám za sebe a podle pravidel, nepodbízím se a nevykrádám cizí komentáře a jiné zdroje, abych je pak vydával za svoje hlubokomyslné rozbory. Potom taky nemusím nikomu tvrdit, že jsem profesor ani si vymýšlet blbosti pro obhájení nějakých blábolů. Takže sklapni a pucuj si tu ty svoje nicky, ať teda aspoň virtuálně vypadáš jako ten důvěryhodnej oblíbenec... To je asi tak maximum, na co máš... :-]

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Odstavec o tom, jak nějaký igi B., kterému ale na čsfd stejně nikdo moc nevěří(!), slavně odhalil zkorumpovanost několika uživatelů databáze, jim tam ale z toho článku nějak vypadl, co? :o)))

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Ejhle, to jsou kvalty! Vašíčkojc čistou žánroffku lze UŽ(!) zakoupit za 285,00 Kčáků na K(r)kavčích horách! Tomu teda říkám bystrej tvůrčeskupinovej veřejnostádní mrdketing... 8-o . . . Tak hezký čtení, fandíci... - - - P.S. Jinak - docela >jiný< čtení o Janečkolandu vám poskytne reflektivně náš milý Reflex (číslo 9 - to je vlastně obrácená šestka, že... ;o). Mně tady nikdo moc nevěří, páč stádo zjevně potřebuje autority, ale tady to máte na ráně vskutku všestranně. Užívejte blaze... :o)))

A_FISH

A_FISH (hodnocení, recenze)

...bohužel tuhle žánrovku si zřejmě ze strachu na imdb lstivě nezařadili :´-/ radku

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Alberte, prý stačí pouhý jeden klik a na imdb zjistíš VŠE...řiď se tedy i v tomto případě touto premisou... :-)

A_FISH

A_FISH (hodnocení, recenze)

Radku, se mi nějak nepodařilo dokoukat poslední díl. Nechceš do komentu doplnit podobné filmy , že bych se podíval aspoň na něco podobnýho?

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Radek99: Svatá prostoto... :o))) . . . Na co si tu pořád hraješ, ty >profesore< ? . . . Ty jseš fak nemocnej... :-[

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

type_B: Samozřejmě, pojďme, s tebou to není ztráta času. S tou čistotou žánru je to všelijaké, ale v podstatě to vidím stejně jako Ty - dvě základní žánrové dějové linky (detektivní a mysteriozní) jsou dovedeny do žánrově očekávatelného konce - detektivní (vrah je dopaden) a mysteriozní (zlo je zastaveno) - a tady právě vidím to řešení čistě žánrové - u detektivky je to jasné a s tímhle koncem jistě neměl nikdo z diváků problémy (byl navíc celkem příhodně ozvláštněn tou osobní rovinou: Trojanova postava - vrah, kriminalista - nově příchozí kolegyně z ústředí, z Prahy, což mělo svůj hlubší význam atd.), problém byl především s koncem mysteriózně vedené dějové linky - já jsem se také smál a kroutil hlavou, ale ten konec v rámci žánru chápu. Jak by to asi taky mělo jinak skončit, když to odzačátku byla jasná ,,satanařina" .-) Mně se hlavně líbí odvaha natočit něco, co tu nemá kořeny, podobně výjimečný byl třeba i Choking Hazard v rámci žánru zombie komedií (parodií?)...

type_B

type_B (hodnocení, recenze)

Radek99: No tak se bavme věcně... v čem tu čistou žánrovost u tohoto snímku spatřuješ...? mně by tvůj pohled na věc zajímal, protože si osobně myslím, že právě Ďáblova lest žánrově čistá není - je to spíš mišmaš z prvků detektivky a mysteriózního filmu a možná trochu hororu.

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Igy VB: Rozjet tady s kýmkoliv vážně míněnou debatu o čemkoliv, tak na to už dávno nemáš... :-))) To si zvýrazňuj text jak chceš...

hrona

hrona (hodnocení, recenze)

Skvělé obsazení, skvělý scénář, skvělá atmosféra, ale proč takový konec?

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Radek99: Neodpověděls, debile... Tak ještě jednou, lépe: Hele, ač jsi jen takový malý plagiátor a vypisovač cizích myšlenek, hraješ si tu na velkého mudrlanta. Mohl bys tedy tady neznalému věci osvětlit SVÝMI SLOVY tu "ČISTOU ŽÁNROVOST"??? 8-o

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

imo cely dojem z jinak slusneho filmu kazi naprosto nevhodna a nevhodne naroubovana hudba (sama o sobe velmi dobra). Skoda, dalsi dobry Strachuv pokus.

Sorrowdy

Sorrowdy (hodnocení, recenze)

Podle mně jde o naprosto skvělý TV film, samozřejmě myšleno na naše poměry. Téma, které mne konečně chytlo, napětí, až na vyjímky velice slušní herci a překvapilo mne i velice nápadité vedení kamery. Film je označován jako krimi, ale najdeme v něm i hodně prvků žánru, ve kterém označujeme filmy jako mysteriózní. Trochu mne pobavila scéna výslechu ve zkušebně kapely v prvním díle a to hned ze dvou důvodů: Za prvé skupina, patrně satanisticky zaměřené skupiny nehrála žádný black metal, ale jakýsi podivný tvrdý rock a zpěvák místo stylového krákorání spíše skoro až rapoval v nějakém snad funky stylu a za druhé, že když se detektiv podíval na jeden plakát, uviděl jsem tam název naší kapely :)) JInak ale musím říci, že oblečení zpěváka bylo stylové, včetně bot. Mimochodem už si někdo všiml jak moc se Ivan Trojan začíná podobat na Carla Sagana někdy v 80. letech? Ta podoba v některých scénách až zarážela. Každopádně se Ivan stává jedním z mých nejoblíbenějších českých herců, on prostě umí. V poslední době aby se mezi mladšími herci a mezi herci středního věku našly skutečně výrazné talenty, potřebujete skoro lupu. K Anně Geislerové mohu říci navíc to, že krom nepochybných hereckých kvalit má stále pořádný sexappeal, krásná jako vždy. Terezka Voříšková si střihla jednu z hlavních rolí, ale v jejím hereckém přednesu ještě lecos zaskřípe, vynahradí to ovšem jinými přednostmi :) Jirka Dvořák hrál no řekněme obstojně, chvílemi se mi jeho výkon zdál velice slušný a chvílemi naopak dost slabý. Nestor Josef Somr si sice moc nezahrál, ale jeho role byla odehrána výtečně, jak jinak. No, nechci tu rozebírat dopodrobna celý film, ale musím říci, že v poslední době jsem českou filmovou produkcí mírně řečeno znechucen, tento snímek mne ale přesvědčil, že i u nás se dá udělat film, který diváka dokáže dokonale vtáhnout do děje, že sedí a nedutá. Bravo!!

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Mariin: Šalamounská odpověď... Když bych ji dosadil do té Tvé primární věty, vznikne toto: ,,Scénář Arnošta Vašíčka odpovídá tomu, že to vymyslel právě dobrý scénárista." Což zní zajímavě...:-)

KillSpa

KillSpa (hodnocení, recenze)

...ještě sem chodí ten grafomanský chlapec? Nebo už ho to přestalo bavit? :-))

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Rover: Já jsem se smál taky... :-) Mariin: A kdo to měl vymyslet? Teolog? :-o

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Je to hrozná slátanina, která chce za každou cenu diváka zaujmout. Scénář Arnošta Vašíčka odpovídá tomu, že to vymyslel právě záhadolog. J. Strach se u mne odepsal.

Rover

Rover (hodnocení, recenze)

pravdou ovšem je, že jsem se včera nemálo smál hlavičkám apoštolů z 19. století, kterým z očí tryskala záře.... nebo bleskovému posunu z Porta Coeli u Tišnova do Podlažic, které jsou tuším někde v západních Čechách :-) nemluvě o tom kříži... to jako měl být kříž Urbana VIII.? :-)

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Igi VB: ,,Mohl bys tedy tady stádečku osvětlit SVÝMI SLOVY tu "ČISTOU ŽÁNROVOST"??? 8-o" Tož ty, věčný kritik mluvčení za masu teď najednou mluvíš za to ,,naše čsfd stádečko"?! :-)))) Věc se má tak - učil jsem tu každého, kdo ti odporuje, včetně Jirky Stracha... :-))))

Lucitto

Lucitto (hodnocení, recenze)

Byla jsem přesně 666 osoba, co hodnotila tento film, tak to je docela vtipný ne? :-D

pakobylka

pakobylka (hodnocení, recenze)

igi B.: O.K. Jsi prostě originál, to je fakt, a rád provokuješ. Trochu jsem to přehnala, to je další fakt, nicméně si myslím, že to bereš. A nemáš to s námi OSTATNÍMI těžké, naopak z nás máš radost, tedy možná i ze mě, protože máš komu oponovat - takže je všechno v tom nejlepším pořádku.

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

pakobylka: Ach jo... Nemám to (s VÁMI?) těžké. Tyhle taškařice a deprese? :-))) . . . Je to hra, víš (?) . . . Mám rád hry - ale mám rád, když se každá hra hraje podle jasných pravidel. Kterýžto pak platí pro všechny. Pokud tomu tak není, raději si z toho dělám srandu, než se přizpůsobit nebo utíkat. A ten útok? Možná to tak vypadá. No, nemyslím si ale, že bych někoho (z)ranil. Snažím se dávat si pozor. Muškám (nejen zlatým) a baboučkům pak vůbec neubližuju! ;o) - - - P.S. Borec nejsem, ale nějaký ty mýty (z)bořím rád...

Tizi

Tizi (hodnocení, recenze)

Tak tohle mě bavilo - skvělí herci, atmosféra.. Po "skvělých" seriálech bylo tohle celkem příjemné překvapení. Nicméně mi docela vadilo nesmyslné "bliknutí žárovičky", kdy najednou hrdina všecko ví, všecko zná a knížky jsou přesně tam, kde sáhnete. Ale to známe ze všech podobných filmů, takže se není co divit. O konci nevím, co si myslet. Ale on by to nebyl Vašíček, kdyby to skončilo... normálně... :)

pakobylka

pakobylka (hodnocení, recenze)

igi B.: Vážně to máš s námi těžké, být tebou, byla bych v těžké depresi. Jakej seš? No asi borec. Jinak nic ve zlém, máš svůj styl a bráníš se útokem. Jenom někdy možná trochu předčasně, ještě předtím, než tě někdo ohrozí. :-))) Ale musím uznat, že komentáře máš dost originální.

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

pakobylka: Jojojojojo... A proč z toho děláš něco jinýho, než o co mi jde? :-o . . . Prej kvůli lidem jako JÁ! Sic! Koukejme, holka jedna... A jaks přišla na to, jakej jsem já? . . . Má to cenu? Nemá. Užívej si blaze a když tak mi zavolej do klubu. A jak to mám rád? Zvesela... ;o))) - - - P.S. A kdo tě tohle naučil? A tebe taky učí Radek? ;o]

pakobylka

pakobylka (hodnocení, recenze)

Vždycky jsem ochotná změnit hodnocení, ale i přes napůl nepovedený závěrečný díl nemám pocit, že tahle série je podprůměrná a na odpis. A co se týká anonymity, právě kvůli takovým jako jsi ty, igi B., nejsem ochotná zveřejnit celé jméno, aby si ho mohl přečíst kdokoli, kdo zavítá na ČSFD. Něco docela jiného by bylo, kdyby jméno a klidně i adresu nebo telefon znal úzký okruh lidí, kteří se starají o tenhle server.

Reklama

Reklama