Reklama

Reklama

Čarodějův učeň

  • USA The Sorcerer's Apprentice (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1250, kdy Morgana spolu s bývalým Merlinovým učedníkem Maximem získala nejtemnější kouzlo, s kterým může ovládnout svět. Nedlouho poté je Morgana uvězněna do magického vězení. Merlin svěří Balthazarovi úkol najít vyvoleného, který může Morganu a její stoupence jednou provždy zlikvidovat a zachránit lidstvo před armádou mrtvých. Mladý Dave netuší, že je mu souzeno, aby se stal velkým čarodějem. Je tak trochu podivín, má fantazii a geniální talent pro fyziku. Po setkání s kouzelníkem Balthazarem v zapadlém krámku se mu do života začne čím dál víc vkrádat magie. Balthazar mu začne předávat všechno svoje kouzelnické umění, přitom ho ale musí zachraňovat z průšvihů. Podaří se čarodějovi naučit Davea kouzlit? A jak všechno zamotá fakt, že se Dave zamiluje do své spolužačky Becky? (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 049)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Harry Potter skondenzovaný do svižnej dvojhodinovky, plnej čarovnej mágie a fungujúcich bonmotov. Aj ten Cage je po rokoch opäť cool a Turteltaub, čoby etalon remeselnej sterility konečne dostal krámy a predviedol niekoľko sviežich mometov (napr. tesla klietka, finále). Škoda len tej Disneyovskej superízie (spellujúceho But-Heada radšej nekomentujem), ale temné fantasy pre odrastenejších žiaľ nie je na programe dňa a kompatibilné s Bruckheimerovými finančnými tabuľkami. Percyovské peklo sa chvalabohu nekoná a vidieť toto ako 13-ročný, tak tam navalím plnku. 70% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Turteltaub mě prostě neumí zklamat. Viděl jsem přesně to, co jsem očekával. Má to dobrý herce, rychlost, spád, efektní kouzla, dynamickou akci a jeden supr odkaz na Hvězdný války. Stejně jako u Lovců pokladů film svižně uhání kupředu, před očima se pořád něco děje, a i když se možná jede podle jednoduchého a opakujícího se schématu, nevadí mi to. Bavil jsem se a pocit z filmu je u mě rozhodující. (Fandové SW, užijte si tu hlášku z Epizody 4:) 150 miliónů dolarů(rozpočet)/215 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Cage je vtipný. Má charisma. Sluší mu to. Každý správný učeň by ho nejprve nenáviděl pro jeho pedantství a pak si ho zamiloval kvůli jeho zásadám. Stejně jako hlavní hrdina. A o to tu jde – do fantaskního příběhu promítnout něco skutečného, co zahýbe emocemi diváka. Nemusí se zrovna brečet, stačí, když upřímně držíte palce oběma klaďasům. I Baruchel je v roli tragického trumbery nečekaně úspěšný. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kromě přehnané stopáže a vcelku nesympatického hlavního hrdiny prakticky nemám Čarodějovu učni co vytknout. Film byl přesně takový, jaký jsem ho čekal. Zábavný, digitálně efektní, vtipný (místy dokonce hodně ---> citace Star Wars a Dobyvatelů ztracené archy, hláška "Jsi někdo z Depeche mode?"), na poměry nenáročné rodinné zábavy dobře zahraný (tedy vyjma zmíněného učně), místy i akčně napínavý (automobilová honička) a neškodný. Cage a Molina své fanoušky nezklamou, Monica Bellucci určitě také ne, ačkoliv si na plátně zrovna dvakrát dlouho nepobude. Turteltaub režíruje zručně a svižně, hodně mu pomáhá Rabinova hudba (při samotném poslechu ale nezaujme). Kdo chce hollywoodskou popkornovou zábavu, dostane ji. Kdo prská vzteky, může nadávat leda sám sobě. Snad nikdo nečekal Dokonalý trik 2, ne? ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nepodarok, pri ktorom nemám chuť sa škodoradostne chechtať, ale naopak, je mi celkom smutno. Má to totiž niekoľko fajn nápadov (pravda, treba si odmyslieť napríklad fakty, že čarodejník z Merlinových čias sa volá Maxim Horváth), zopár skutočne zábavných scén (automobilová naháňačka a zrkadlá), Cage má sympatické okamihy a celkovo to má super oldschoolovú atmosféru ako v dobách, keď sme do kina chodievali na filmy ako Krotitelia duchov, Pyramída hrôzy, Veľké problémy v Malej Číne alebo Zlaté dieťa (je to vonku... áno, videl som Zlaté dieťa v kine a dokonca sa mi vtedy páčilo). Lenže čo z toho, keď je to tak strašne ťažkopádne zrežírované a nevýslovne príšerne zostrihané? Tie postsynchróny, ktoré nepasujú na ústa, pretože sa na poslednú chvíľu menili dialógy, sú tiež na zabitie. Nuž a zlou réžiou takto zlikvidovať herecké výkony inak sympatického Baruchela a výborne obsadeného Molinu, to už chce fakt umenie. Prečo mám dojem, že s Bruckheimerom už nechce spolupracovať žiadny solídny režisér? ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Filozofia, vynálezy a duch kontroverzného a brilantného vynálezcu Nikola Teslu sú prítomné v celom filme. Úžasnou zhodou okolností padol posledný deň filmovania presne na 153. výročie jeho narodenín. Film sa taktiež nakrúcal v katedrále Svätého Johna na manhattanskej 10. ulici, kde mal Tesla štátny pohreb za účasti viac ako 2 000 ľudí. (Greenpeacak)
  • V roce 1797 napsal Johann Wolfgang von Goethe klasickou báseň „Der Zauberlehrling“. Goetheovu báseň vypráví sám učeň, který se poté, co je svým starým mistrem zanechán o samotě, rozhodne zneužít svých kouzelnických dovedností. O sto let později byla báseň adaptována do podoby velice populární symfonické skladby „L'apprenti sorcier“ francouzským skladatelem Paulem Dukasem. A o dalších zhruba čtyřicet let později objevil "Čarodějova učně" Walt Disney a vytvořil jeho animovanou verzi v rámci svého nesmrtelného díla Fantazie (1940), kde do hlavní role neobsadil nikoho jiného než myšáka Mickeyho. (Taninaca)

Související novinky

Hledá se Deppův pistolnický parťák

Hledá se Deppův pistolnický parťák

29.04.2011

Adaptaci nadpřirozeného westernu The Lone Ranger (kdysi dávno rozhlasový seriál, později komiks, pak televize) chtěl Jerry Bruckheimer původně uvést už letos v květnu. Studio Disney si ale duplo a… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Cage potřetí na lovu pokladů

Cage potřetí na lovu pokladů

23.05.2010

Pokračování úspěšné série, která mixuje lekce z americké historie s honem za poklady a Cageovými psími pohledy, měl Jerry Bruckheimer v plánu už dlouho. Režisér Jon Turteltaub a jeho hlavní hvězda si… (více)

Fantasy na všechny způsoby

Fantasy na všechny způsoby

05.03.2009

Od dětské přes teenagerskou až po tu naditou sexem a násilím, tedy nejlákavější ;-). Chris Columbus se podobně jako filmového Harryho Pottera pokusí nastartovat i sérii o Percy Jacksonovi podle… (více)

Reklama

Reklama