Reklama

Reklama

Děti

  • Velká Británie The Children (více)

Důmyslný nízkorozpočtový horor britské provenience má ve svém klaustrofobním režisérském pojetí, jež mnohé nechává na divákově představivosti, ty nejlepší předpoklady stát se kultovním. Vyvolá vzpomínky na veškerou krvelačnou drobotinu svých předchůdců, od Městečka prokletých po Barbarellu, přesto si dokáže uchovat jedinečnou příchuť. Dvě středostavovské rodiny tráví vánoční svátky s příbuznými v odlehlém venkovském stavení, ale ani veškeré objímání a demokratičnost vzájemných vztahů nedokážou zakrýt skutečnost, že se mezi rodiči a jejich třemi dětmi vyvíjí znepokojivé napětí (jako když dívku v pubertálním věku začne fyzicky přitahovat její strýc). Už druhý den je v chování dětí něco opravdu podivného, nastupují první záchvaty zlostného násilí, které postupně vyústí až ve vraždu. Když se rodiče zdráhají děti za cokoli potrestat, natož aby uvěřili, že jsou schopny zabíjet, situace se dále zhoršuje. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (333)

helraiser 

všechny recenze uživatele

Hodně slušnej horor o malých smradech co po infikovaní parazitem se promění ve vraždící cvoky co půjdou po krku svým rodičům. Má to nápad, atmosféru a slušné napětí. Opravdu pěkná podívaná s opravdu povedeným koncem. Rozhodně jděte do toho. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Těšili jsme se na film v domnění, že se jedná o tu skupinku dětí, která se svítícíma očima zabíjí dospěláky, ale bratr se spletl. To je film Městečko prokletých, se na něj pak podíváme. V tomto filmu též vraždí děti, avšak původ jejich chtíče zabíjet je zcela jiný - vir. Ve výsledku je to kombinace subžánrů divných dětí a nebezpečné nákazy vyskytující se na nějakém opuštěném místě. Celý film je strašně nepřehledně prostříhaný, že mnohokrát nevím, co se vlastně děje. S tím souvisí přenášení viru mezi dětmi, absolutně jsem netušil, jaké z dětí je kdy nakažené a jaké ne, strašně chaotické. Chaoticky též střih působil v akčnějších scénách, a proto z nich zmizí všechen požitek a dost tím filmaři akorát uškudlí. Se střihem i vlastně souvisí přecházení z jedné fáze filmu do druhé. Než jsem si stihl uvědomit, jak se věcí mají, už byl film úplně někde jinde a takhle to bylo po celou dobu. Střih byl ve zkratce příšerný a ne, nejsem hloupější divák, s tím to nesouvisí. Celkově killy nezáživné, jediný, který musím pochválit byl kill s dveřmi. Děti neděsivé, slabé, trapné, prostě slabota. Jediná aspoň trochu sympatická postava byla teenka, které jako jediná nebyla tolik plochá jak zbytek. Škoda, že situace s podezříváním byla dost málo využitá. Ale stejně, ve finále mi byla taky fuk. Postavy se chovaly strašně dementně, až to drásalo nervy. Kdyby film byl o 20 minut delší, bylo by zde více (o dost zajímavějších) situací a postavy by se (snad) o dost více vykreslily. Konec trochu mrazivý, ale co z toho, když mohli vytěžit z námětu o dost více. Takhle film působí jak nějaký ,,úspěšný" festivalový snímek, který snadno upadne v zapomnění. O dost radši si pustím znovu Jezero smrti, kde každá postava má charakter, jedná se o skutečný horor, lokace jsou zajímavější, psychologický význam filmu je přínosnější, děcka děsivější a krutější a konec mrazivější. 1* jen z důvodu, že se na to jakž takž dalo koukat. VYHODNOCENÍ: SPÍŠ BUDU BLÍT JÁ NEŽ ONI 🤮🤮🤮! ()

cinemaboy7 

všechny recenze uživatele

Horor bez hlubšího děje, avšak překvapivě dost pozitiv nato,aby se dal vidět : za1/ téměř celý film se odehrává ve dne, takže i když není tma ani bouřka za okny, stejně budete mít staženou prdel, za2/ teméř každá krvavá scéna se odehrává na pozadí zasněženého kopce (to byste neřekli, co udělá minutový záběr na kaluž krve, která teče ve sněhu), za3/přeměna roztomilých, malých capartů na vraždící monstra je úžasná a začínám si myslet, že v Anglii nemají normální děti a za4/ po tomhle filmu si rozmyslíte, jestli budete chtít počít dalšího sviště do vaší spokojené rodiny:) ()

Gardenboy 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabá variácia na fantastický mysteriózny thriller od Johna Chistophera Posedlí. V tomto filme sa to týka iba detí, zatiaľ čo v jeho knihe sa to šírilo aj na dospelých, Vo filme absentuje rozdelenie území (v knihe sa zdraví ukrývali v chate, zatiaľ čo okolie chaty okupovali tajomne infikovaní) čím sa výrazne uberajú možnosti budovania napätia (v knihe premyslené pasce a sofistikované spôsoby ako infikovať ďalších a tak ich dostať z chaty von na svoju stranu) a režisér sa spoľahol iba na priamočiaru detskú vyvražďovačku, čo je z môjho pohľadu dobre - ale ak sa to dobre spracuje a toto rozhodne dobre spracované nie je. Klasický problém tohoto žánru - dementné správanie hlavných hrdinov (zobrať si štekle do snehu chce fakt vynaliezavosť na robenie hlúpostí). A tak ... Slabé tri. ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnuti si viacere slecny rozmyslia ci au-pair je ta spravna praca... Spolocne stravene vianoce sestier a ich rodin sa premenia na jeden paradny masaker, ktory rozhodne stoji za pozornost, lebo tie male detvaky su brutalne "dobre" v tom co robia a "klasicky" zaver ked kazdy vie co bude nasledovat aj ked sa spustia titulky a film konci... ()

Allan 

všechny recenze uživatele

Stupidní film se stupidními postavami stupidně reagujícími na stupidní námět. Vskutku "důmyslný nízkorozpočtový horor britské provenience". ()

Blz2g odpad!

všechny recenze uživatele

Debilní horor, se stupidním scénářem, kde se vraždícími maniaky zničehonic stala parta malých dětí. Proč já se na to vůbec chtěl dívat.. ()

Jacques-ds 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je čistou esencí zla. Děj se pohybuje celkem rychle, není zde prostor pro nudu a po celou dobu sledování je vám zle a jste napjatí. Podobné Eden laku námětem, ale ve skutečnosti mnohem důmyslnější a zajímavější. Postavy se v 90% případů chovají logicky, a jak jsem se zmínil na začátku, během celého promítání si "užíváte" čisté zlo a dokonale vybroušenou krutost (to není nadsázka). V součtu je to depresivní dílo, které ale ukazuje, že za málo peněz jde udělat hodně muziky. Závěr lehce předvídatelný, ale jako velké plus bych dodal, že hlavní hrdinka je dle mého krásná :D ()

Scharra 

všechny recenze uživatele

Pár přátel jede se svými ratolestmi slavit Vánoce do hor na chatu. Pubertální dcerunka jednoho z nich není nadšená z pobytu izolovaného od světa stráveným s řvoucí bandou malých capartů a tak si naplánuje útěk, který ale díky nastanutým událostem nestihne realizovat. U jednoho z milých dětiček je možné sledovat počátek nějaké nemoci, která se pomalu rozšiřuje mezi ostatní malé dítka. S narůstajícím kašlem u nich dojde i k nárustu agrese, maskované za nevinné dětské hry. Již zmiňovaná dívčina si toho všimne, ale jelikož byla od začátku proti jakémukoliv odjezdu do dané lokality, jsou její poznámky ignorovány. Nešťastné nehody se mezitím začínají stupňovat Budou rodiče ochotni přijmout fakt, že jejich potomci se stali krvelačnými zrůdami proti kterým je třeba razantněji zakročit? ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Kousíček pod pomyslným vrcholem žánru. Říkejte si co chcete, ale Děti fungují tak, jak fungovat mají. Překvapují násilím, klíčovými scénami bez střihu, hutnou atmosférou a stylem vraždění. Když na Vás koukají děti, v ruce drží nůž, tak jste prostě nervozní, i kdyby nebyly posedlý ďáblem, protože nevíte, co je zrovna napadne. Děti toho využívají. Od nenápadné nehody, po plnokrevný náběh se sekerou v ruce. Na čtvrtou hvězdu bych rád trochu delší stopáž a ještě víc hraní, budování atmosféry a snaha o vypátrání "proč". ()

SunWuKung 

všechny recenze uživatele

co sa mi na tomto pacilo asi najviac je, ze konzervativne britsko dokaze natocit film ktory naozaj nieje vhodny pre kazdeho. pribeh kde deti zabijaju rodicov, hm fajn. ale to ze prave rodicia (akykolvek rodinny prislusnik ) musi siahnut na zivot dietata ked chce prezit. . . . a neda sa povedat ze by mali na vyber a uz vobec nie sposob akym to vykonat . . martyrs, ktory je pasovany za velmi brutalny film sa myslim prave v tomto, filmu children nemoze rovnat. v ostatnom vsak zaostava, lebo si myslim, ze sa z toho dalo vytrieskat este trocha viac. ()

leftfield 

všechny recenze uživatele

nerozumím hodnocení vyšším než tři hvězdy (osobně jsem koketoval se dvěma:)) obrovský nůďo. možná kdyby měl film klasickou seriálovou stopáž kolem čtyřiceti minut, ale takhle ..... dvě a půl ()

Jacques1 

všechny recenze uživatele

Zima, opuštěná chata v lese, rodiče, děti, jedna krásná dcera v období adolescence, blíží se nový rok. Naprostý ráj, co by se mohlo stát? Děti by mohly začít vraždit rodiče. snímek je to opravdu děsivý, takže pokud hledáte toto tak jsou Děti jasnou volbou. Trochu pomalejší rozjezd je dán tím, že Shankland se snaží co nejdéle neodhalit, že jsou to děti kdo vraždí, ty se stále chodí k mamince pomazlit a první vražda vypadá z pohledu rodičů jako nehoda. Tím, že z dětí neudělá nikdy monstra, ale ponechá jim jejich dětskost až dokonce, znemožňuje jak divákovi, tak rodičům chtít děti zabít, byť je to pro postavy ke konci již očividné. Tím se zabití dětí stává rovněž strašlivou scénou a ne jen poražením "zla" "dobrem", hrůzu tak vytváří obě dvě skupiny, jak děti tak dospělí. ()

Ronee 

všechny recenze uživatele

Deti nie sú len malé zlaté rozkošné a nevinné, ale tento film nás presviedča o tom, že zlo má akúkoľvek podobu. Normálne že filozofický horor. Záver ma nechal na pochybách, ako to vlastne všetko môže pokračovať. Niektoré rozhovory postáv neviem prečo tam boli, ale kamoška tvrdila, že vraj aby sme si vytvorili vzťah s postavami. A ja som v každom detaile hľadala nejaký motív. Ha. ()

Reklama

Reklama