Reklama

Reklama

V novém zpracování filmové klasiky Stephena Kinga z roku 1984 uvidíte Burta a Vicki, kteří společně cestují a neustále se přitom hádají. Během cesty se jim nedopatřením podaří srazit autem malého chlapce. Burt si však všimne, že dítě už mělo předtím podříznuté hrdlo a rychle umírá. S tělem v kufru se dvojice spěšně vydá hledat pomoc do Gatlinu v Nebrasce. Netuší však, že právě v tomhle městě si děti vytvořili zvláštní náboženský kult, nikdo z místních se nedožije více neţ devatenácti let a všichni následují osmiletého proroka Issaca. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

oLí 

všechny recenze uživatele

Ale notak, tohle na tv film nebylo ale vůbec zlý. Dovolím si říct, že se jedná o jeden z nejlepších dílů série s těmito malými zemědělci. Kupodivu miminum směšných a slabých scén, za to ucházející atmosféra, povedená hudba i působivě ztvárněné prostředí... ani malí herci nebyli marní, i ten malý devítiletý skautík v roli Isaaca nebyl špatný. Po zdejším hodnocení 36% po 85ti hlasech určitě příjemný překvapení, vzhledem ke kvalitám snímku bych čekal spíše něco málo přes padesát. [6/10 listopad 2010] ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už originál z roku 1984 byl průměrnou záležitostí, takže se nelze divit, že další zpracování jinak kraťoučké Kingovy povídky dopadlo ještě hůř. Jediným příjemným překvapením byl hlavní hrdina - bývalý veterán, jenž v krizové situaci zachovává chladnou hlavu a neštítí se likvidovat ty vraždící parchanty. Naproti tomu jeho ženský protějšek je hysterická kráva, kterou zdravý rozum nutí nenávidět. Pak je tu samozřejmě Izák, spratek s andělským ksichtem, co diriguje své ovečky. Při vzpomínce na toho původního musí divák zamáčknout slzu. A jelikož je závěr k smíchu, pochválit by se tak dala jediná napínavá scéna z filmu, a to útok dětí na auto, v němž se schovává hrdinova stará. Ano, je to žalostně málo. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Zbytečný nešťavnatý remake s původní povídkou těžce pod sedativy. Jasně, ani originál adaptace - malá kultovka - nebyla úplně ideální, ale dařilo se jí mít atmosféru strachu a solidně divné úhlavní děti, nemluvě o masakru na začátku. Tohle je prostě vitacit v prášku, kterej se chystáte smíchat s vodou a zjistíte, že vám někdo prodal sáček bez vitacitu. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Co mi hrozně vadí je to, že to po chvíli přestalo fungovat. Furt jen samé kecání těch malých dementů o setře, bratru a bohu. To vypadá jak nějaký parodie a film si netvoří žádný respekt. Jak si ten týpek vytáhl ten nůž z ruky a zlomil ho, to působilo veletrapně. Možná kdyby tu nebyli stupidní dialogy, hodnotil bych lépe, ale takhle to nejde. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Little horrorfans, keep yourselves from Children of the Corn, Amen.“ (1 John 5:21). Levně vypadající i působící remake levně vypadajícího a působícího filmu. Nevím, jaká tvůrčí nutkání autory vedla, ale jejich úsilí bylo zbytečnější, než domov důchodců v Gatlinu.. Tomu městu už beztak nepomůže ani Šabatová s Barnevernem. Doporučuji spálit plodiny na okolních polích a v rámci osevního sledu zasít nějakou teplomilnou dvoudomou rostlinu, co by těm nezletilým nezbedům pomohla k návratu na cestu mírumilovnosti. Děti konopí by srpy určitě odložily.. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama