Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Málo doceněná komedie je variací na Eastwoodovo oblíbené téma-návrat z hlubin zapomnění, zjednání spravedlnosti a naplnění smyslu života. Zároveň si pohrává s myšlenkou stárnutí (lidí i jejich vynálezů). Závěrečný záběr, v němž kamera za doprovodu Sinatrova zpěvu (Fly Me To The Moon) najíždí na Zemi odrážející se v průzoru helmy Tommyho Lee Jonese, považuju za jedno z nejlepších a nejdojemnějších filmových zakončení. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nesnáším neprůstřelné hrdiny, kteří předstírají, že bez potíží pouhým pohledem svého osmdesátiletého oka omráčí třicátníka plného svalů. Kvituji s velkým povděkem, že hlavní hrdinové tohoto filmu se neberou příliš vážně. Bohužel i přes značný nadhled se snímek neubrání mnoha stereotypům, takže v druhé polovině už začíná diváka spíše nudit. ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Zprvu to vypadalo že by to čtveřice dědoušů mohla mladejm astronautům pěkně natíř, lae příběh se pak vyklubal pouze v podívanou pro skalní Clintovy fanoušky, kteří prahli po tom Clinta zase vydět někde jinde. No joo, ale až do poloviny filmu se zdálo že o nic nejde, ptž když se ten satelit pokazí, tak se zas tak moc nestane. Ale pak přišel zvrat, což filmu aspoń u mě přilepšilo. Ale zas je poznat že vnitřekrakety je natáčen ve studiu a je ubohej a zas vesmír je tak dokonalej až sem měl dojem že hraju videohru. A ten konec, já teda nejsem žádnej matematik ,takže nemohu říct jestli je možná aby Jones doletěl na měsíc, ale fakt se mi to jevilo jako děsná blbost. navíc mi to přišlo jako taková kopie Armageddonu!! ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Již od útlého dětství jsem nesmírně obdivoval sovětský vesmírný program a hrozně chtěl být Valentina Těreškovová nebo Lajka. Můj obdiv k dobyvatelům kosmických dálav přetrval až do dneška, jen už se převlékám do sestřina spodního prádla, lezu po čtyřech a štěkám, pouze když to přeženu s kofeinem a manželka si chce hrát na Lady a Trampa. Stejně ale nemohu filmy o kosmonautech hodnotit objektivně a tak tomu je i u tohoto gerontního dobrodružství. Hledat v dílech Sveřepého starce vtip je stejné, jako ho očekávat v referátu Vladimíra Remka o jaderné fúzy. V tomto případě se ale Clint poněkud utrhl ze řetězu a v několika okamžicích se humoru dopustil, což beru jako příjemné osvěžení a odysea čtyř fosílií vystřelených na orbit alespoň nepůsobí jako typická americká kyselá prdel. Jako výplachová oddechovka vkusné a když si jako bonus zahajlujete před portrétem Wernera von Brauna s pruhy a hvězdami v pozadí, zažijete vskutku příjemný večer. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Co napsat k "Vesmírným prďolům"? Klady: Tommy Lee Jones, Clint Eastwood, Donald Sutherland... no dobrá, tak i James Garner, ať mu to není líto, + příjemně odlehčená první polovina filmu, u které jsem se opravdu dobře bavila a chystala si 4*. Zápory: druhá polovina filmu sklouzává do obvyklých hollywoodských klišé ala "Armageddon", přitom jsem zpočátku měla dojem, že "Vesmírní kovbojové" mají takový druh katastrofických filmů parodovat a ne kopírovat. Škoda, chtělo to víc humoru, míň patosu a čtvrtou hvězdicí bych s radostí hodila. 65% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Filmaři mohli natočit skutečné starty i přistání kosmických lodí, všechny scény v kosmickém prostoru se však natáčely s použitím miniaturních modelů. (ClintEastwood)
  • S rozpočtem 65 milionů amerických dolarů se film Vesmírní kovbojové stal do té doby nejdražším snímkem studia Malpaso. Hned během prvního víkendu promítání pak vydělal úctyhodných 18,7 milionů amerických dolarů. (ClintEastwood)
  • Film se natáčel v Los Angeles a okolí. Školení herců probíhalo v Johnsonově kosmickém středisku v Texasu a v Kennedyho kosmickém středisku na mysu Canaveral na Floridě. (ClintEastwood)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama