Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Podle názvu by se dalo očekávat, že půjde o nějaké divoké sci-fi z budoucnosti, ale není to mu tak. Stejně tak není ani Země ohrožena nějakým meteoritem. Nejde ani o postapokalyptickou vizi světa. Tak co to tedy je? Výborný film, kde se parta bývalých astronautů chytí poslední příležitosti, která jim byla nabídnuta. Není ji možné odmítnout. Nehledejte ve filmu žádné poselství a ani návod jak přežít stáři, o tom totiž není. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nejdříve taková ta klasická komedie, kde se sejde parta postarších chlápků, kteří si chtějí dokázat, že ještě nepatří do starého železa. A nezapomínají si u toho ze sebe dělat srandu. V druhé diametrálně odlišné polovině film tak trochu sklouzne do roviny no-brain akčňáku ve vesmíru, ale i v téhle poloze film baví. Stejně jako efekty, které jsou i na rok 2000 prazvláštně nedokonalé, ale vizuálně osobité a svěží. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Byla radost sledovat, jak si ústřední čtyřka herecky užívá, ale z účasti starých chlapů na obtížném kosmonautickém výcviku šlo vymáčknout mnohem víc humorných situací, ve vážně míněné druhé půli už na ně nezbylo místo. Poslední třetina se sice tváří jako drama o přežití, ale závěrečný záběr na povrch měsíce dokazuje, že to Eastwood zas tak vážně nebral. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Od Eastwooda jsem zvyklý na filmy s vážnou tématikou, ale překvapil mě filmem, který je pojat odlehčenější formou. Sice je to film z roku 2000, ale při jeho sledování jsem si fakt místy připadal, jako kdybych byl přesunutý do osmdesátých let. Zažíval jsem docela nostalgickou atmosféru a jsem za to velmi rád. Kdyby se režie ujmul někdo jiný než misrt ve svém oboru, tak by to mohlo dopadnout katastrofálně, ale Eastwood si to pohlídal a ke všemu nám dávkoval vtipné hlášky coby hlavní hrdina. Herecké obsazení je opravdu tím nejhlavnějším tahákem, byl to jeden z faktorů, proč jsem si tento film na zhlédnutí vybral. Nezapomenutelný český dabing našich předních dabérů tomu dal ještě něco víc, někdy jsem se mohl smíchy potrhat. I triky nebyly nejhorší, vesmírné sekvence mě opravdu zaujaly.Film trochu ztrácí, když přesedá z komedie na vážnost, ale takových momentů vyjma konce zde moc nenajdete. Po dlouhé době výborná odreagovačka. Někdo to člověk potřebuje. Za mě dávám 76 % ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Chápu, že si parta z ranče ypsilon chtěla splnit svůj vymodlený sen a letět do vesmíru. Tehdy jim to jejich šéf se zvráceným smyslem pro houmra překazil a místo nich poslal nahoru nejlepší Američanku - elitní opičí astronautku Mary-Anne. Nicméně uplynulo čtyřicet let a najednou NASA zjistila, že nám všem padá na hlavu neposlušný, patnáctitunový, ruský satelit s několika nukleárními pumičkami a samozřejmě jediný, kdo nás může spasit je tým Dajdalos s věkovým průměrem šedesát plus. Ne, že bych jim to nepřála, ale je dosti nepravděpodobné, aby do vesmíru letěli důchodci s šesti dioptriemi nebo infarktem na krku při uběhnutí pár desítek metrů a zachraňovali svět před totální zkázou. Samozřejmě se mezi ně musel vmísit záškodník, jenž už tak napjatou atmosféru vygradoval úmyslným zasunutím šňůry do zástrčky. To jsem se mohla skutečně smíchy potrhat. Byli jsme svědky, že jedině staří pardálové něco vydrží a dokážou se s neposlušným ptáčkem při návratu poprat, zatímco dva mladí, vymakaní astronauti, pýcha a elita USA omdleli hned při první kolizi. Tak ... ještě závěrečný potlesk s pohledem na Zemi a máme to za sebou. 2,5* ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Práce na vizuálních efektech byla pro Clinta Eastwooda mimořádně frustrující, protože od natočení filmu Ohnivá liška (1982) nepracoval na žádném snímku, v němž by vizuální efekty hrály tak důležitou roli. (ClintEastwood)
  • Aby se Eastwoodovi co nejvěrněji podařilo zachytit vše, co se týká pohybu ve vesmíru, navázal spolupráci s NASA. Celá řada scén, ve kterých probíhá „výcvik kosmonautů“, tak mohla být natočena s pomocí autentického vybavení, které se používá při výcviku skutečných astronautů. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama