Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Kéž bych nikdy neprozřel a zůstalo by u (do včerejšího večera) pár sekvencí viděných jednou čivou vždy při mém supersonickém průletu kolem kouzelné bedny... ale protože se dvanácté narozeniny nemohou odkládat donekonečna, tak tady máš Clinte od Peytlíka tři hvězdy a od POMA dort. Zkrátka a nedobře, díky nepochopitelně splasklému bankovnímu účtu, které se automaticky rovnalo mé absenci v oblíbené putyce, jal jsem se obětovat část svého života tomu, abych galaktické kraví chlapce viděl v plné délce 130 minutové stopáže a raketově se pobavil a zasmál se z plného vyprahlého hrdla. Chyba lávky, smích mě přešel, když jsem zjistil, že se nejedná o komedii (což jsem si celou dobu myslel), ale že se naopak film bere naprosto vážně (včetně toho sídliště, co dokázali v padesátých letech dostat s Lajkou na orbit Ivani) a zase nás zachrání uslintaní senioři. Už zase!!! No, trochu bych křivdil mým oblíbencům, kteří si natáčení evidentně užívali a byla s nimi celkem prdel, než ovšem (opět) došlo na patetické slinty, ale to je Amerika a jiná nebude, než-li mé tělo platnosti pozbude...pardón, stesk po půllitru. Na druhou stranu je to příjemná oddychovka, která se dá sledovat i s mírnými abstinenčními příznaky. 3+ ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Možná to je kýčovitá limonáda, ale zábavná. Neotřepané gagy fungují s dramatem ve vesmíru naprosto skvěle (podobně jako v Armageddonu). Herce netřeba rozebírat, všichni jsou schopní a podávají standardní výkon. Celé dobrodružství má spád a nikde se zbytečně nezdržuje. Určitě to nepatří mezi nejlepší Clintova díla, ale své kvality to má. Je tu naštěstí upuštěno od nezdravého patriotismu a film si nehraje na to, co není. Vytknul bych snad jen poněkud odbytý osud T. L. Jonese. Jednohubka na nudný večer. Nic víc, nic míň. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Čas běží a já jen stárnu. Dobrodružný sci-fi snímek o čtyřech pilotech, kterým bylo v mládí odepřeno podívat se do vesmíru. Nyní je však vláda povolá zpět do akce, protože jen oni dokážou opravit starý, ruský satelit, který se nezadržitelně blíží k Zemi. V jeho nitru je ukryto veliké tajemství. Zajímavý snímek se spoustou skvělých hlášek, které trousí staří matadoři během výcviku. První polovina filmu je velmi vtipná (rvačka Jones - Eastwood, je zlatý hřeb filmu), druhá - která se odehrává ve vesmíru - už je mnohem vážnější. Film jako celek se mi moc líbil a vysoké hodnocení si zaslouží. Oddychovka jako stvořená a Clint herecky i režijně na jedničku! P.S. Jediný film, kde mi vyloženě nevadí Marcia Gay Harden. Asi ji Clint hodně kro(u)til. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pro tu hereckou skvadru a pro ten fakt, že to režíroval Clint Eastwood, je tenhle snímek docela zklamáním. Průměrné sci-fi drama, které neurazí, ale ani nenadchne. Zajímavé je snad jen tím jasně čitelným odkazem (nejen skrze osobu režiséra a hlavního hrdiny) ke světu westernu. Western vysoko nad oblaky, tvrdí a nesmlouvaví chlapi na oběžné dráze...celkem originální zábava a žánrový mix... s posledními dozvuky studené války... Podobné filmy: Správná posádka ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Eastwood v tomto případě sjel svou obvyklou úrovní výběru scénáře hodně dolů. Ruský satelit je v problému, je neovladatelný a rudí si s ním neví rady. Ejhle, jsme tady my, abychom zachránili svět!! A stačí nám na to obyčejná parta správnejch důchodců. ...... Kdyby ten satelit byl americký, nebylo by to pro mě až tak nepřijatelné. Ale americké satelity jsou přece spolehlivé na rozdíl od jiných ....... (tři hvězdičky nedám, protože tříhvězdičkový film považuji za průměrný). PS.: zavání mi to agitkou ruských válečných filmů z padesátých let minulého století (ruský trpaslík je největší trpaslík na světě). :-)) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Film se natáčel v Los Angeles a okolí. Školení herců probíhalo v Johnsonově kosmickém středisku v Texasu a v Kennedyho kosmickém středisku na mysu Canaveral na Floridě. (ClintEastwood)
  • Časové údaje, tedy parametry pádu ruské družice, absolutně nesedí. Sarah na poradě na začátku filmu informuje, že bez aktivního zásahu pronikne satelit do atmosféry Země (husté vrstvy atmosféry, kde se rozpadl raketoplán Columbia, začínají ve výšce cca 70 km nad povrchem) za 30–40 dní. Dr. Corvin později tento údaj potvrdí. Na návštěvě u Dr. Corvina Sarah předává tyto parametry: výška oběžné dráhy 1 500 km, rychlost pádu 8 000 m (8 km) za den a zrychluje se. Ať počítáme, jak počítáme, nevychází doba vstupu do atmosféry ani zdaleka na pouhých 30–40 dní (1500-70 km nad povrchem = 1 430 km; 1430:10=143 dní). Jinými slovy, aby satelit spadl z 1 500 km do 70 km, kde se začne rozpadat, musí urazit dráhu 1 430 km rychlostí 8 km/den (protože se rychlost pádu zvyšuje a pro jednoduchost počítejme 10 km/den). Potom 1430:10=143 dní, nikoliv 30–40 dní. Za 40 dní by se oběžná dráha snížila o cca 320–400 km na cca 1100–1200km, což by satelit nijak neohrozilo, když např. ISS obíhá jen ve 400 km. Na záchranu satelitu tedy mají aspoň 140 dní, nikoliv 30–40, jak je nesprávně uváděno. (pjotri)

Reklama

Reklama