Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (416)

freddy 

všechny recenze uživatele

Občas se mi poštěstí vidět film, kdy hlavní postavě velmi dobře rozumím, protože s ní mám něco společné, a to si pak ten film užiju o to více. A bylo tomu tak i v případě filmu Kámoš k pohledání, kdy jsem Peterovi dokázal hodně porozumět, protože i já bych neměl koho požádat, aby mi šel za svědka, což je dáno mou velice introvertní povahou. Je otázka, jestli bych tento problém řešil podobně jako hlavní hrdina v tomto filmu, ale to nemohu vědět, dokud se do podobné situace nedostanu. Zde je hlavní, že ten nápad funguje velice dobře a právě z toho perfektního nápadu pak pramení gejzír povedených scének a vtípků, které zůstanou v paměti ještě dlouho po zhlédnutí filmu. Není to však jen zásluha scénaristy, že tenhle film funguje, ale docela důležitý podíl na výborném výsledku má především Jason Segel, který si tuto roli očividně velmi užíval a který se v ní zřejmě i hodně vyřádil. Právě takovéto lehkovážné typy hrdinů mám ve filmech snad úplně nejraději, takže když se v tomto případě spojil fakt, že jedna postava v tomto filmu je mi podobná povahově a druhá povaha je volnomyšlenkářský floutek, který si s ničím nelámu hlavu, tak to nemohlo prostě dopadnout jinak, než že budu z této komedie nadšený, což se také samozřejmě potvrdilo. Tenhle film jsem si rozhodně užil a uděluji tedy nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pohodová zábava s příjemným obsazením, Jason Segel si tu tentokrát střihnul trošku jinačí roli než obvykle, Paul Rudd mi zase přestává vadit a tady byl celkem sympaťák + vyfasoval za přítelkyni rozhodně hodně milou Rashidu Jones, navíc v menších rolích se tu objeví i Jaime Pressly, jak jinak než jako tradičně neustále nasraná fúrie a dokonce i bejvalej kulturistickej soupeř Arnolda - Lou Farrigno. Možná to neni nějak extra vtipný, ale tu a tam se podařil i nějakej ten lepší fórek, i když nic u čeho by se člověk nějak vyloženě zasmál, ale bavil sem se rozhodně dobře ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Správná bromance, jak má být. Příjemná, vtipná, plná hlášek a výborných postav. Ze začátku mi sice chvíli trvalo než jsem se naladil na tu správnou vlnu, ale jakmile se na scéně objevil výbornej Jason Segel ve svý prozatím nejlepší filmové roli, tak jsem šel do kolen a bavil jsem se už pořád. A cameo Lou Ferrigna nehorázně potěšilo. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Už docela dlouho jsem nenarazil na dobrou komedii, ale "I Love You, Man" mi docela spravilo chuť. Neustálý přísun většinou hodně dobrých fórků citlivě pospojovaných romantickým příběhem. To, co se Hamburgovi nepovedlo v Riskni to s Polly, zde funguje naopak skvěle. Možná i díky dobrým hercům včele s Jasonem Segelem. Slušné 4*. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Kopačky musely na maximální hodnocení čekat opakovaně dobrý půlrok, u Kámoše k pohledání ale nepochybuji ani minutu - geniální film s úžasnou pointou, svěžím scénářem a především neokoukanými vtipy, mezi nimiž téměř výhradně absentuje lamoidní padání na prdel či jiné části těla. Boží Segel, boží Rudd, boží všechno... slapping my bass. 9/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • J.K. Simmons hraje otce Paula, přitom je pouze o 14 let starší. (HellFire)
  • Kytara, na kterou hraje Peter v garáži skladbu Tom Sawyer, je Fender Geddy Lee Jazz Bass – téměř dokonalá replika kytary, na kterou hrál kytarista a zpěvák skupiny Rush, Geddy Lee. Na koncertě hraje Lee na originální kousek kytary. (HellFire)
  • Jason Segel (Sydney) a Paul Rudd (Peter) si své role zopakovali n avideu k příležitosti turné kapely Rush "Time Machine". Dvojice herců se zde dostane na jeviště a setká se s členy kapely po jejich vystoupení. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)

Reklama

Reklama