Reklama

Reklama

Antarktida je pozoruhodný a překrásný kontinent. Ve filmu Věc: Počátek se na něm ale nachází také odlehlá výzkumná stanice, jejíž osazenstvo, tvořené mezinárodním vědeckým týmem, objeví v ledových hlubinách neobyčejné stvoření. Z objevu, který má obrovský vědecký potenciál, se však brzy stává vražedná hrozba. Vědci jsou nuceni čelit narůstající paranoii tváří tvář zcela neznámému tvorovi, který je schopen změnit se v dokonalou kopii jakéhokoliv živého organismu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (1 060)

H34D 

všechny recenze uživatele

Což o to, nekouká se na to špatně, během filmu nenarazíte na žádnou drásající demenci, dokonce ani Carpenterův originál nebyl nijak zneuctěn, ovšem na druhou stranu Věc: Počátek nevyniká absolutně ničím. Ve všem jde o průměrný, až lehce podprůměrný a nezajímavý film. Je to další béčkový horror s idiotskými postavami, které by dlouhodobě nebyly schopny projít přirozeným výběrem, ani kdyby mezi sebou neměly zákeřnou mimozemskou Věc... Jako perličku musím zmínit, že prostředí i postup dějem připomínal spíše PC hru The Thing, která ovšem byla na rozdíl od filmu výborná, protože ji člověk mohl hrát. :) 5/10 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Není to zlé, jen naprosto a úplně zbytečné, protože prostor, který nechává otevřený prolog jedničky, je na prequel nesmyslně úzký. Tvůrci jsou navíc až příliš uctiví a málo sebevědomí, vzniklo tak něco na pomezí prequelu a remaku, který dojíždí na neschopnost evokovat mrazivou a skličující atmosféru původního filmu, ale i na to, že se rozhodl pro ženskou hrdinku a tlačí tak Věc blíž k Vetřelci - což je typ hororu, od nějž se radikálně Carpenterův opus odlišuje především zaměřením na kolektivní psychologii a paranoickou atmosféru. Heijningen Jr. zůstal hodně při zdi, nic nepokazil nic nevytvořil... nechápu, proč se nenatočilo pokračování ve stylu vynikající PC hry The Thing. Tam je potenciál o mnoho větší... ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Zcela zbytečný prequel s tou nehoráznou drzostí pojmenovat se úplně stejně jako originál, který přitom s originálem prohrává od začátku až do konce. Postavy nevýrazné, slušný groteskní design monster kazí počítačovost triků, solidně rozjetou paranoiu shazuje průhlednost děje a totálně jalový konec, kdy se sice podíváme do útrob kosmické lodi, ale neuvidíme tam absolutně nic zajímavého, jen další uzívaný finální souboj hrdinky s příšerou. Kde do nás Carpenter pálil jednu silnou scénu za druhou, tady sledujeme jednu odfláknutou scénu za druhou. Na jednu stranu se chce říct, že tahle bitva byla prohraná už předem, protože originál je jedním z nejlepších hororů všech dob, na druhou stranu se rozhodně nedá říct, že by tvůrci remaku prohráli se ctí. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Tak takové to tedy bylo..! Rutinní skorohoro s přeřvaným zvukem. Lekačky a plomby, plomby a Norové, papundeklovej led a a krev. Hlavně Norská krev. Žádnej podpis, žádný excesy a dost nedomyšlené nudy. Za bublající kůži a za ty potvory, který jakoby vypadly ze zadku Maggota a jeho brášků, to ale stálo. Asi už nemusim vidět žádnej film, kde se objeví Pan Rypák. Ten pes nebyl tím, za co se vydával! Ty tři hvězdy, tak ty si ještě rozmyslim.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno snažil jsem se to moc nesrovnávat z původním filmem (i když se tu úplně nejedná o remake) ale stejně jako v jiných podobných případech se mi to nedařilo. Má to sice slušnej spád, ale atmosféra je nenávratně fuč. Řemeslně dobře udělané, ale nic neříkající. Možná bych dal 3*, ale je to o dvě třídy slabší než originál takže 45% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • Natáčení filmu probíhalo v okolí Portlandu, Stewartu, Toronta, Trentonu a města Whitchurch-Stouffville. Jeden z producentů Eric Newman okomentoval Britskou Kolumbii tak, že vypadá zrovna jako Antarktida. (Zdroj: thulestation.com) (Karlos80)
  • Základňa Thule v skutočnosti nie je nórska a nenachádza sa v Antarktíde. Ide o dánsku leteckú základňu nachádzajúcu sa v Grónsku a ovládanú letectvom Spojených štátov amerických. (Arsenal83)
  • Producenti přesvědčili Universal Studios, aby jim bylo umožněno natočit místo remaku prequel, protože měli dojem, že Carpenterova verze (1982) je natolik dokonalá, že její přepracování by bylo zbytečné. Filmu ale zůstal název předchozího snímku, protože se jim nepodařilo vymyslet podtitul, který by patřičně vyzněl. (oje)

Související novinky

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama