Reklama

Reklama

Poznáš muže svých snů

  • USA You Will Meet a Tall Dark Stranger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komedie, vypovídající o manželství, rozvodech a nevěře... Hořkým humorem ilustruje, jak lehké je pro naše iluze ze sebe dělat blázny. Vášně, touhy, sny, neklid i stres vykolejí v životě nejenom manželský pár Alfieho (Anthony Hopkins) a Helenu (Gemma Jones), ale i jejich dceru Sally (Naomi Watts) s manželem Royem (Josh Brolin). Poté, co Alfie opustí Helenu, aby dohnal své mládí a věnoval se energické, svobodomyslné dívce na telefonu jménem Charmaine (Lucy Punch), se Helena odvrací od racionálního přístupu k životu a řídí se praštěnými radami kartářky. Sally, nespokojená ve svém manželství, se zamiluje do pohledného majitele galerie Grega (Antonio Banderas) a její manžel Roy, nervózně čekající na reakci na svůj první rukopis, se zblázní do tajemné ženy Die (Freida Pinto), kterou pozoruje z okna svého bytu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

F.man 

všechny recenze uživatele

Píšu to do většiny komentářů k filmům mého oblíbence, ale znovu: Woody Allen mě asi vážně nemůže nikdy zklamat. Opět se totiž jedná o krásně napsanou fresku lidských životů, která nezávazně pobaví a nejen svou lidskostí si opět své diváky určitě získá. Líbí se mi, jak Woody se svým odchodem z prostoru před kamerou opustil od kulometu hlášek a maniodepresivních jedinců, které stejně dokázal "zahrát" jedině on a vytváří vážnější, i když pravda stále lehce pitoreskní, postavy. Filmy tak získávají lehce vážnější nádech. Chvíli mi trvalo než jsem si na to zvykl, ale dnes už novou polohu Woodyho filmů můžu všemi deseti. Super, čisté a krásné čtyři hvězdy. You've been watching me for a while, haven't you? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„It is a tale. Told by an idiot, full sound and fury. Signifying nothing.“ Macbethovo nihilistické mínění o životě se zrcadlí v Allenově tragikomedii, kde láska intenzivně dává a potměšile bere a nespokojenost představuje ohaře na stopě mnohdy iluzorního štěstí. Poznání, že nejvíce šťasten je ten, kdo se nechá vést slepou vírou, pak posvětí celkový cynismus a otevřené konce. Anthony Hopkins si báječně užíval roli „starého vola" a chvílemi mi připadalo, že tam záměrně vpašoval i některé prvky z hereckého projevu pana režiséra.. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Príjemný, nič neriešiaci filmík, ktorý sa v bohatej Woodyho filmografii môže ľahko stratiť. Woody už povedal všetko čo mal, už si môže točiť len tak pre radosť a evidentne to aj robí..Ako jeho fanúšik a veľký obdivovateľ sa budem tešiť na ďalšie jeho dielka, aj s pocitom, že ďalšia pecka (ako naposledy Match Point) už nikdy nemusí prísť. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Nepříliš originální uchopení na poměry Woodyho Allena, docela zklamání. Plno příběhu a vyvíjejících vztahů, ve kterých se člověk v mnoha ohledech ztotožní. Celý příběh tyto osudy proplétala, ale nevedou k uspokojivému závěru. Neustále jsem měl pocit, že ve většině případů scén vidím věci, které se už někde objevily. Nejzajímavější je linka Anthony Hopkinse, ale zbytek bych řadil do kategorie průměru.......5/10 ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vyzrálý Woody, jak ho mám ráda - hravý, zveličující, zesměšňující a zde navíc i noblesní, a přes všechnu tu tragiku vlastně velmi uvolněný. Ženské obsazení bez chyby (včetně úžasných kostýmů), z mužského mi nesedl Josh Brolin, zato mi přijde, že své alter ego Woody tentokrát rozdělil do dvou postav - Heleny Gemmy Jones a Alfieho Anthonyho Hopkinse, přesně podle své rozpolcenosti... Woody neohromující, ale právě ten, kterého mohu vidět s chutí znovu. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (10)

  • Monique Alfradiqueová se neúspěšně ucházela o roli v tomto filmu. (Karlos80)
  • Freidě Pinto se nelíbilo jméno, které Woody pro její postavu vybral, a tak ho přemluvila, aby si mohla vymyslet jiné. Zrodila se Dia, což ve španělštině a portugalštině znamená den a v hindštině světlo. (Krouťák)
  • Natáčanie prebiehalo v britskej metropole Londýn. (MikaelSVK)

Související novinky

Woody se stěhuje do Paříže

Woody se stěhuje do Paříže

04.03.2010

Po Barceloně a Londýně se jeden z nejpilnějších režisérů současnosti přesouvá do francouzské metropole. Jeho nový film, který začne natáčet v létě, jako obvykle nemá název a zápletka je držena v… (více)

Reklama

Reklama