Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (1 348)

Fr 

všechny recenze uživatele

3D ,,ŘEKY DOKÁŽOU PORAZIT JEN BOHOVÉ… A TY BUDEŠ BOŽSKÝM KRÁLEM!…“ /// Bez nějakej keců, TOHLE JSEM ČEKAL, tohle jsem chtěl. Vlastně mě překvapilo jen jedno – co všechno už dneska unese kategorie ,,mládeži přístupno“ (Ti puritáční Amíci si tam daj klidně ,,R“. Pak nemaj bejt z jejich piškotů takový sračky…). Jen tak mimochodem, uvítal bych nějakou režisérskou verzi s ratingem pro sadisty, páč násilí a krev je to, co 3stovkám sluší a co tátové obklopení harantama v kině vočekávaj. Nemusí se řešit složitý příběhový linie, bohatě stačí, když tam (jako v tom filmu) má někdo koule. Jako třeba tady - Eva. Její Artemisia, jenž v sobě mísí řeckou krev s perským srdcem, je bohužel jediná, z koho vyzařuje nějaký charisma (Xerxes sice vypadá se všema těma korálkama na ksichtě zajímavě, ale …). Akci na souši vystřídala ta na vodě, pravda, krom tý parády, kdy Themistocles za letu nasedne na oře, přeběhne potápějící se lodě a kus moře, aby pak přes hořící vrak proletěl vstříc nepříteli… je to takový monotónní. Ať už tak nebo onak, když se v závěru vobjevej Sparťani – řek bych, že stříknou do plátna nejen kluci z Letný! Přesto mezi 3* a 4* celkem váhám. Představuju si, jak na to lidi čumí doma v televizi, s dabingem, ve 2D a říkaj si, co na tom ti kreténi viděj…? Takže bych řek, že obě varianty jsou správně! Apropó 3D… Asi zbytečnost. Mám ho rád, i tady všechno vypadá plastičtěji, buchty na břichách udatnejch bojovníků budí obdiv, a uťatá noha, ruka i hlava zdají se bejt krásnějšími… ale to je asi tak všechno. Žádnej efekt, kvůli kterýmu byste měli makat pro 3D projektor nečekejte. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiks ,,Xerxes“ od Franka Millera jsem nečetl. 2.) Baví mě, když jsou skutečný postavy hnány pro pobavení davů do příběhový fikce. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jedno z nejhorších castingových rozhodnutí všech dob! Co proboha dělá člověk jako Sullivan Stapleton v titulní roli 300? Lituju Evu Green, že musela předstírat sex s tímhletím vemenem. Pokud by měl Řecku velet člověk s jeho charismatem, věřím že by raději Řekové přešli na Perskou stranu a společně napadli třeba Řím. Kdepak Butler byl jen jeden. A tenhle Stapleton ani omylem. Vlastně můžu chválit jen půvaby již zmiňované herečky. Příběh mě moc neseděl, přitom po skvělém úvodu by divák mohl nabýt dojmu, že dostává stejnou porci dechberoucí akce jako před 8 lety. Místy mě přišlo, že celý film je hodně vycucávaný z prstu a bylo vlastně jakousi povinností napsat pokračování. Mé hodnocení se nakonec ustálilo někde na 60%. Výše jej dostat neumím. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wow! Lekce historické fantasy! Nová třístovka je film stvořený přesně dle mých kritérií. Kulervoucí akce, vzrušující sex, gotická atmosféra, nadměrná smršť gore scén je "freaking awesome", nezastavitelné tempo a dechberoucí vizuál. Perfektní koktejl všeho, co má Evilphoenix rád! PS: Kdo půjde pod 3* letí z přátel :D 100% ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.3/10] | me: Vizuálna stránka je rovnaká ako v jednotke, no tentokrát bez výrazného hlavného hrdinu a deja. A samozrejme, (veď prečo aj nie?) ešte viac pritiahnuté za vlasy. Prvý film mal všetko, čo sme dovtedy nevideli. Silné heslá, silné telá, krásnu grafiku a hlavne zaujimavú myšlienku. Tento film už nenesie (okrem vizuálu) nič z vyššie menovaných kvalít a miestami stereotypom nudí. Povedal by som, že až na poodhalenú Evu Green to bola krvavá strata času.You fight much harder than you fuck. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Již první "třístovka" pro mne byla peckou, protože se jednalo o něco nového, neokoukaného, skvěle odvyprávěného a celkově zajímavého ... Akce, brutalita a krev člověka mého ražení samozřejmě hřála u srdce, ale film jí celkově zas tolik neobsahoval. Nebyl to pro mne sice světový kult, jak se z ní udělalo, ale bylo to super. Druhá "třístovka" se mírně odklonila od comixových nepohyblivých záběrů a stejně jako rozbouřené mořské vlny, na kterých se bojovalo, mě totálně smetla adrenalinovým nábojem. Příběh celkem seděl k realitě, úsměvně jsem sledoval vývoj střetu Peršanů s Řeky a promítalsi to k historickým faktům ... úsměvné, ani ne špatné,ani ne kvalitní. To hlavní ale zejména je zde UKRUTNÁ porce akce, fightů a krve !!! Většinu stopáže divák sleduje naprosto geniálně provedené souboje, kdy se podobně jako v dnešních nejlepších "martial arts" filmech východu i Západu (Florentine ...) kamera přibližuje a oddaluje, otáčí kolem postav, rozbité hlavy, usekané končetiny a litry stříkající krve směrem na diváka pumpují adrenalin do žil ... A pumpují ho tak mocně, že jsem se zaťatými pěstičkami a zatnutými zoubky držel palečky hlavní postavě Themistoklesovi, kterej je fakt třída a porcuje všechny a všechno s nonšalantní grácií japonského samuraje,stejně jako taktizuje a přivádí Peršany v údiv ... a sexuální scéna s Evou Green, která je také úžasná, je naprostou třešničkou na krvavém dortu ... To vše v monumentálním obrovském pojetí, kdy některé záběry jsou prostě jak vystupující výjevy nedozírných rozměrů, hudba žene adrenalin, brutalitu, souboje a vlny ještě víc kupředu ... při samotném záběru jsem pak řval nadšením ... a slzička dojetí ukápla. Tohle je prostě takovej akční náser, že jsem to neviděl od dob klasických monumentálních japonských historických řežeb. Úžasný zážitek ... ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Veta z filmu "Rozhodli sme sa, že radšej zomrieme na vlastných nohách, ako žiť na kolenách," je variáciou slávneho výroku mexického revolucionára Emiliana Zapatu. (beso74)
  • Film mal viacero pracovných označení a názvov, a to "300 2", "300: Battle of Artemisium", "Untitled 300 Sequel" či "Xerxes". (MikaelSVK)
  • V priebehu úvodnej bitky sa Themistoklovi (Sullivan Stapleton) "zázračne" čistí meč od krvi. V niektorých záberoch ho má špinavý, v ďalších čistý, prípadne zašpinený od krvi na úplne iných miestach. (ČSFD)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama