Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film přibližuje životy tří mužů, pracujících v jedné majoritní obchodní společnosti. Životy se jim náhle obrátí vzhůru nohama, když na společnost dolehne ekonomická krize a rázem zbankrotuje. Teprve teď si pomalu uvědomují, jak dobře si žili. V hlavních rolích se objeví Ben Affleck, Kevin Costner a Tommy Lee Jones. (F.Sucre)

Videa (3)

Trailer

Recenze (125)

Mr.Nigga 

všechny recenze uživatele

Hospodářská krize dopadá tvrdě a množství lidí znenadání přichází o práci, aby společnost mohla vykazovat dobrý index a cenu akcií před věřiteli a akcionáři. Třebaže soucit s manažery pobírajícími roční částky, které jiní lidé nevydělají za celý život, se nemusí dostavit ihned a rychlost s jakou přichází o těžce vydřené nemovitosti je poněkud závratná, psychologie postav je na vynikající úrovni. A to se nejedná pouze o manažery, nýbř o každou postavu, která se ve filmu mihne. Herecky perfektně obsazené komorní drama s dobrou atmosférou, hudbou a celkově řemeslně umně zpracovaná není ničím převratná, nudit se ovšem nebudete ani na chvíli. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

World's a fucked up place. Tak v tom má Costnerova postava pravdu. Film o čtyřech vrcholných manažeřích, kteří velkou část života vydělávají hromadu peněz, žijou si ve vilách a jezdí v Porsche. Jenže ani kravaťáci nejsou ušetřeni ekonomické krize, a tak se brzy ocitnou nejen bez práce, ale taky bez svého drahého Porsche. Opravdu dojemná situace, až mi slza ukápla při pohledu na Affleckův utrápený obličej. Prázdné postavy a prázdný film. ()

Reklama

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Docela slušná oddechovka, řekla bych. Ne napínavé, ne tragické, ne theatrální, ne famózní, ne arogantní, ne lyrické, ne srdceryvné, ne grandiózní, ne gradující, ne strhující. Prostě jen umíněné, hezky natočené, trochu egocentrické, slušně vybarvené a s malou kapkou entuziasmu. Nic špatného. Nic velkolepého. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Většina filmů, zabývajících se dopady ekonomické krize, se až doposud soustředila na oběti z řad prostého lidu, ovšem tato podívaná na mě zapůsobila poměrně originálním dojmem, neboť zde se tvůrci zaměřili na oběti z řad manažerských pozic, což je sice na jednu stranu sice osvěžující a nevšední fakt, na druhou stranu je nicméně prostě pravdou, že divácky silnější zůstanou tak jako tak spíš příběhy lidí, kteří přišli o celé jmění, o střechu nad hlavou, nebo prostě téměř o všechno, než příběhy kravaťáků, kteří si víc než polovinu filmu rvou vlasy kvůli tomu, že přišli o členství v golfovém klubu. Ano, byli sice zvyklí na nadprůměrný styl života, ale spáchat sebevraždu, že mi nabízejí práci za 90 tisíc dolarů ročně, ale já chci 100, protože by mi musela začít stará doma vařit a prát, to emočně zkrátka nemůže fungovat, ačkoliv se zde o to tvůrci snažili sebevíc. Když by se ovšem od tohoto pohledu dokázal divák odprostit, myslím, že se pak nejedná o vůbec špatnou podívanou. Sice je to celé předvídatelné, bez atmosféry, napětí, či nějakých zásadnějších zvratů, ale ony příběhy jednotlivých manažérů nejsou vůbec nudné, hluchých míst se zde vyskytuje také minimum, obsazení je pak zatraceně výrazné a celý film hodně oživuje, takže nakonec ve výsledku nejde o zas až tak nevýrazný snímek, jen musím opakovat, jen málokterý divák se nevyhne jemně absurdnímu pohledu na „běžné“ starosti krachujících manažérů, ale možná se i pletu, každopádně o zbytečný film se jistě nejedná. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Úvodem chci jen poznamenat, že jsem byl po zhlédnutí tohoto filmu velmi spokojený a dal mu rovnou ***** .. jednak je to moc hezká pohádka pro dospělé a také to bylo z prvotního nadšení z mých oblíbených herců a jejich hodně pohledných kolegyň, jejich klasicky velmi kvalitních výkonů a hlavně ze zobrazení toho moc hezkého manželského vztahu mezi : Bobby Walker / Ben Affleck a Maggie Walker / Rosemarie DeWitt (mé dojetí a notorická závist) a také samozřejmě vztahu táty a jeho potomků (tedy vše to, čeho se mně v této míře nikdy nedostalo) .. když se mi vše ale rozleželo v hlavě, přemýšlel jsem, jestli jsem to trochu nepřehnal, vždyť pár věcí je zde pro našince tak trapně do nebe volajících : namyšlený bílý límeček s titulem MBA vydělávající hezkých pár let 160.000 dollarů ročně, je po propuštění z práce už po třech měsících bez peněz (?!) .. no to by musel být pěkný vůl / pomyslel jsem si .. samozřejmě ale vím, že za oceánem mají úplně jiný způsob myšlení a zvyky pokud jde o finance a zabezpečení .. vím i, že taková vysoká životní úroveň, jako byla ta jejich něco stojí .. takže určitě dosti vysoká režie, všechny ty splátky a k tomu ještě hypotéka co nepočká (navíc, je to již několikátý film s podobným námětem / podobným průběhem, takže na tom něco pravdivě zobrazujícího musí prostě být) … ale jinak a budu se opakovat, jako pohádka moc hezké a velmi dobře obsazené … ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • V USA chtěli diváci při cvičných projekcích zařadit film do kategorie "horory". (Devitka)
  • Režisér John Wells při psaní scénáře čerpal z rozhovorů se svým švagrem, který se dostal do stejné situace jako hlavní postavy filmu. (Devitka)
  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts. (MikaelSVK)

Související novinky

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama