Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V Lugaši je opět ukraden legendární diamant, Růžový panter. Místní vláda znovu povolává na pomoc muže, který je jediný schopný klenot najít - komisaře Clouseaua. Clouseau má však podezření, že za krádeží je Charles Litton, se kterým se už několikrát ohledně krádeže tohoto klenotu setkal, a tak se vydává do Londýna. Brzy však pochopí, že cestě do zkorumpovaného státu se nevyhne, a tak nasedne do letadla, které se však ztratí kdesi nad mořem. Zdá se, k velké radosti komisaře Dreyfuse, že tentokrát je s legendárním komisařem Clouseauem konec. Zvědavá reportérka Jouvetová se však s jeho zmizením nehodlá smířit a snaží se odhalit, co se s potrhlým komisařem skutečně stalo. Při svém pátrání však naráží na neochotu o události mluvit. Nikdo, včetně bossů mafie, jí není ochoten nic říci. A tak nezbývá věřit, že Clouseau nezemřel, ale že opět vyčkává, aby se v pravý čas mohl kdesi, k hrůze komisaře Dreyfuse, objevit. (TV Prima)

(více)

Recenze (119)

Han22 

všechny recenze uživatele

Peter Sellers byl v roce 1982 mrtvý a tvůrci chtěli dál rejžovat... a vznikla tahle kravina. V první půlce se opět řeší ukradený diamant a je tu bez větší návaznosti použito několik vystřižených scének, které jsou občas i vtipné (výtah, telefon v hotelu :D). Druhá půlka je ale pekelná - na diamant se zapomene, přijde absolutně nezajímavá novinářka, který obchází postavy z minulých dílů, vyptává se na Clouseaua a sledujeme flashbacky... což je trik na úrovni "clip show" ze seriálů. Niven tu má štěk, Lomův Dreyfus je tu zbytečný a některé scény jsou trapné až to bolí (otec a slepá služka). Nakonec to ani nijak neskončí... 2* jen za těch pár scének z první půlky. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Jo - uznávám - je to šmíra a půlka filmu je opravdu těžké vaření z vody.-) Nemůžu ale dát nižší hodnocení, protože u té druhé půlky vybraných scén jdu do kolen... jakých? Např. scénka s "vyskakovačem", "vaše masáž - váš telefén" a ještě třeba "opravdu, a kdo ještě ho chce zabít?". Ale jinak je fakt, že film jako celek stojí za starou belu... ()

Reklama

Yomega 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem tento poslední díl shlédl po delším časovém odstupu od dílů předchozích, takže mě to tak strašné nepřišlo. První polovina je naopak naprosto skvělá a božský (a hlavně ještě živý ) Sellers předvádí své úžasné komediální umění. Druhá polovina již jen těží s podstaty a zábava začíná značně pokulhávat. Nicméně nemůžu říci, že by tento film byl zbytečný. Každé nezveřejněné scény s Peterem Sellersem je škoda. Ale největší škoda je, že tento úžasný herec zemřel tak brzy…. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Pokud nezjistím, že tvůrci pouze rejžovali, jedná se o sympatickou tečku (a místy i vtipnou a velmi podobnou prvním dílům) za celou panterovskou sérií s Peterem Sellersem (kterou jsem ještě poměrně nedávno neznal a která mě přiměla přehodnotit názor na pochybnou snahu oživit Clouseaua se Stevem Martinem). Stěžovat si na nesourodost vyprávění ve filmu vzniklém z nepoužitých scén v pěti předchozím filmech je dosti nemístné. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Po předčasný smrti Petera Sellerse přišel Edwards s geniálním nápadem o natočení filmu, věnovanému Sellersovi, z čistě archivních a nepoužitých záběrů z předchozích filmů, což si během svého života Sellers nepřál. Výsledkem tedy byl komerční a kritický propadák spolu s žalobou na tvůrce filmu. Co se filmu týče, těch pár vyškrtnutých scén převratných nebylo (výjimkou je snad jen scénka z hotelu v Anglii), opakování scén z předchozích filmů zbytečné a nový materiál se starým Nivenem a hnusnou (a starou) Capucine trapný. Pocta Sellersovi / Clouseauovi se dala udělat jinak, líp - třeba nějakým dokumentem, ale určitě ne žádným neúspěšným obchodním plánem o novým celovečeráku. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Film byl věnován (a je vlastně celý jeho vzpomínkou) Peteru Sellersovi. Doslovně zní věnování v českém překladu takto: „Věnováno Peterovi, jedinému pravému inspektorovi Clouseauovi.“ (mar48)
  • Víceméně celou třetinu filmu tvoří nepovedené a do té doby nepoužité záběry, vzniklé při natáčení filmu Růžový panter znovu zasahuje (1976). Všechny další důležité sekvence nového filmu tvoří flashbacky do minulosti, které byly samozřejmě převzaty z původních úspěšných filmů. [Zdroj: Zdeněk Bauer – kniha Herbert Lom, nejslavnější český herec na světě] (mar48)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno