Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svérázná dvojice – mladý kriminalista Kamil (V. Jílek) a jeho babička, bývalá soudkyně Kalendová (J. Bohdalová) – se spolu tentokrát vypraví do jednoho městečka. Kalendová bude, tentokrát se svolením vnukových nadřízených, tajně pátrat v prostředí gymnázia a v roli suplující učitelky angličtiny po příčinách neštěstí – násilné smrti mladého gymnazisty. Mladík patřil ke trojici nevychovaných a velmi nevázaných studentů maturitního ročníku, kteří svým chováním šikanovali profesora češtiny a třídního Sodomku. Úkolem Květy Kalendové bude zjistit, co se vlastně stalo, kdo smrt zavinil a jaké byly pohnutky i následky nešťastného činu... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku ucházející, spíš oddechová televizní krimi-komedie. Před pár dny ji ČT zase opakovala. Co ale tvůrci nedomysleli : M.Hrubešová (*1972) hraje matku jednoho z maturantů - hraje ho M.Kraus (*1983) ... . Pouhý 11-letý věkový rozdíl, tak to už je dost přitažené za vlasy ..... . Přesto dávám 3,5 - 4 * a 65 % . ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdeněk Zelenka se nevyhne nejrůznějším klišé (zobrazení profesora a jeho rodiny, náhled na mládež), ale hlavně díky netlačení na komediální pilu a skutečně reálnému výkonu Viktora Preisse bych tuhle epizodu ohodnotil na 70%. ()

Reklama

Iloveporn odpad!

všechny recenze uživatele

Ani se na to nedalo moc koukat. Odfláknutej scénář, nepropracovaný postavy, polenovité hraní. Bohdalová měla hrát napříklat bejt bejvalá soudkyně, takže studium práv v padesátejch letech. Hned člověka zajímá, jak se tam dostala, jestli byla komunistka nebo ne. Kdy asi tak začala dělat soudkyni a co si o tom myslela atd. NIjak se to tam nerozebíralo. Jakoby to psal naivní školák, co ještě nic neví o světě. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně velmi smutný případ. Jen k takzvanému charakteru pana profesora dodám: Jeho žena ho podváděla a neřešil to, on podváděl svou ženu-neřešil to, nechal se ze zbabělosti vydírat. A to že srazil toho klučinu aniž se alespoň přesvědčil jak mu je, taky nic moc...Takže pan profesor byl charakter v intencích rétoriky ... ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

.....výborný Viktor Preiss ,ale i Svatopluk Skopal.....príbeh zasa naivný ,ale sympatické to morálne posolstvo a stále pretrvávajúci nadhľad :) s trochou humoru.... ()

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Mělníku, Řevnicích a Praze. (sator)
  • V čase 1:28:48, když otec Filipa (David Prachař) dává Filipovi (Martin Kraus) facku, lze při zpomalení záběrů vidět, že otec jen napřáhl ruku a Filipova obličeje se nedotkl. (David7)
  • V čase 1:28:25 lze vidět, že slova matky Filipa (Markéta Hrubešová) „Do čeho ses to zapletl?“ byla dodabována, jelikož její hlas neodpovídá tomu, jak v danou chvíli otevírá ústa. (David7)

Reklama

Reklama